45

сталинист

преди 7 години

аз казвам да затворим всички църкви и джамии,и след това да ги раздадем на наши хора,какви убави кръчми и дискотеки ше стане от тех,а поповете иимамите да ги запишем в бюрата по труда,там ще изкарат безплатен курс за партийнисекретари,и социолози и политолози,само тъй ще запълним празнината от липсата на АОНСУ

44

законотворец

преди 7 години

предлагам да се сменят имената на всички които не са български,време е за нов възродителен процес

43

питащ

преди 7 години

и в арменската църква на български ли

42

ognyanz

преди 7 години

Добре звучи като идея, но Корана се чете само на арабски. Не че мюсюлманите у нас (а и в Турция) знаят арабски, но тази религия не допуска да се чете Корана в превод по време на служба. Така че и да се приеме такъв закон, в джамиите той няма да се спазва.

41

Рачо Ковача

преди 7 години

Макар че от Техническо естество закона да е правилен, смятам ченяма да може да мине през парламента за гласуване !Това не посмя да стори дори самия Т. Живков с мощната подкрепана Москва и Варшавския договор, камо ли пък ще се случи сега !?Предполагам че ще се нададе такъв неистов вой от страна на ДПС и ДОСТ, както и от многото СОРОСОВИ и други НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ в страната и чужбина, така че Цачева ще го изтегли и потули в някое чекмедже на бюрото си, още на часа . . .!

40

До 50

преди 7 години

Прав си. Това означава, не на какви да е животни, а на едрър рогат и коне. Думата е турска. С конски джамбазлък са се занимавали най вече т.н.роми, същите са известни и като конекрадци. Няма нужда да си Шерлок Холмс за да се схване дедуктивната връзка между кражбата на коня и продажбата му.

39

Анонимен

преди 7 години

Официалният език е задължителен за всички публични прояви, вкл. религиозните проповедите . Този въпрос българите са го решили по най-цивилизоваан и разумен начин - православната църква извършва богослуженията си не на църковнославянски, а на съвременен книжовен български език - преведени са църковните книги също. Това е мерило за цивилизованост, принадлежност към нацията и лоялност към държавата. Защо е публикувана репликата на SS? Съдържа реч на омразата и везхвалява "велика Турция".

38

До 43

преди 7 години

Научи се да пишеш на БЪЛГАРСКИ ЕЗИКЗ фалшив патриот с.е.р.с.е.м. х.а.и.в.а.н.и.н.

37

Анонимен

преди 7 години

V Turciq kato se zabrani v pravoslavna carkva da se govori na bulgarski, togava si digaite nosovete. Shto za smeshen patriotizam...

36

Анонимен

преди 7 години

До До строго секретноНяма да учиш турски ве, да ти го...Заминавай в Турция и там прави каквото искаш. Като си в Бг ще правиш квото ти кажат от Сф...Иначе - голяма екскурзия. И без друго вече търпението ни се изчерпва.

35

Анонимен

преди 7 години

Пълни глупости, закони и сега има няма кой да следи за спазването им, няма съд, няма прокуратура, а този ярък пример за безнаказаност Волен вместо да вземе да се признае за виновен и да си излежи присъдите, тръгнал закони да ми прави моляти се... смешници....

34

Анонимен

преди 7 години

В България се говори на български, богослуженията на чужд език са директна атака срещу държавната сигурност и част от подмолната война за влияние и пропаганда на чужди интереси. Подкрепям предложението с две ръце! И това категорично не е намеса в религиозните свободи на вероизповеданията. В България - на български, в Турция - на турски. Нещо за неразбиране?!?

33

Анонимен

преди 7 години

Да се забранят всички религии..от тях се възползват тарикати за лично облагодетелстване и власт...това е истината ..

32

Анонимен

преди 7 години

абе то Мохаммад наредил всички мюсюлмани само на арабски да говорят и пишат, а Али забранил да се превежда Корана, ама Бащата на турците нали от наште, карал както си знае. от друга страна ако пророкът беше имал интернет и той щеше да шльока на нещо като латиница по смартфона докато приспособят дяволската машинка за пустинята

31

Да ама не

преди 7 години

Да но тогава църквите в турция трябва да се пеяат на ТУРСКИ ЕЗИК

30

Анонимен

преди 7 години

Първо трябва да се замислим за други неща - като например изопачаването на историята, некадърно написаните учебници, привилигированите етноси в здравеопазването и прочее светски неща. В църква и джамия няма значение толкова какъв е езикът, колкото проповедта да е разбираема и да не провокира към насилие и омраза към околните. Също така трябва да се ликвидират високоговоритлите/от всеки храм без значение какъв е!/, щото никой извън тях не е длъжен да слуша проповед.

29

Анонимен

преди 7 години

28-ят, откога мюсюлманите така мpъcно лъжат. Та вие сте не повече от 350 хиляди като половината сте извън страната ни, за да слугувате на Запад. За да се пишете много mриемате и кьopаво и кьonаво, плащате на отпети кpaдци и лъжци, на мързеливци и npocтитyтки, за да сложат фeca и бypката, ама под тях те не са мюсюлмани а проcто печалбари, които се хилят на rлynocтта ви. На тях ли разчитате. Разчитайте, да са ви сладки.С тях "ще успеете". Хахаха...умници.

28

Исваил

преди 7 години

Хубаво е в църквите да се молят на български,не на руски.И от кога политиката се меси в вероизповеданията? Нали в Конституцията на РБ пише обратното?

27

Някоя си

преди 7 години

Замислете се сега, тез двата охлюва симеоновв и каракачана искат да затрият България.Имаме само един изход да напуснем страната АКО стане нещо и това е границите в западната част на страната.Защото На север р.Дунав, който може да плува добре:), на изток малко по зле Черно море, а на юг от там танкове, ракети.Така че всеки малко като се изказва да е по внимателен.Ние без това си живеем в мир българи и турци, до кога ще позволяваме на тез двамата да нажижават хората един срещу друг.

26

Анонимен

преди 7 години

до 28Два милиона сте, ама следващия път. И гледайте да не се наложи спешно да се измитате, за да си запазите вярата чиста, щото ние не я считаме такава, щом твари от вашата вяра режат детски глави и крещят от възторг и удоволствие. Долни ***! Че и лице имате да говорите. Трябва да се наведете и очи да не вдигате от срам, глад да не п озавате, щом сте отгледали такива "вярващи"! Толкова зло и кръв изсипахте върху земята...