11

Анонимен

преди 7 години

айде де за какво ни е помагал ЕС освен че набъбнаха банковите Ви сметки че сега за учени ние сме народ с доказан коефициент на интелигентност и не ми трябва ЕС да ми го подобрява той ти трябва за банковата сметка .По -добре през ваканцията прочети някоя книжка

10

От личен опит

преди 7 години

По-лесно ми е да си търся контакти със задгранични колеги като отделен индивид, а не като представител на БАН.Ако успея да си осигуря участие в проект, в института, в който работя, започват такива напъни да се пречи, че няма да ми стигнат 3-4 коментара, за да опиша какво са способни да измислят.Ако успея да уговоря възможност в проекта да участват няколко човека, ще ме изкарат престъпник, ако не гарантирам участие за шефа или фаворитите му.Спасението е напускане на БАН. Но къде да идеш в Бг?

9

Препатил

преди 7 години

Права си, г-жо Кунева.Наистина е нужна подкрепа за талантливите учени. И на първо място, подкрепа срещу патологичната агресия на протежираните некадърници. Едва след това идва нуждата от чувствително повишаване на заплатите в сферата на науката. А после - с чиста съвест ще искаме от европейските фондове да осигуряват средства за качествени научни изследвания.При сегашното състояние е грехота да се иска инвестиране и специализации за мамините синчета, зетчета, снахички, племеннички и т.н.

8

D

преди 7 години

Кунева настоява: ЕС да помага на младите учени!Всъщност младите ни учени помагат на ЕС,защото всички кадърни хора бягат в чужбина,а имаме наистина много умни младежи(вчера пак едно българче е спечелило международна олимпияда по математика)!

7

naco

преди 7 години

КАК да стане това,другарке Кунева,след като Вие СТАРИТЕ "учени" ПРИБИРАТЕ ВСИЧКО?!

6

Анонимен

преди 7 години

Кривата *** пак ръси мозъци където нищо не разбира.

5

Анонимен

преди 7 години

Tо винаги кадри липсват. Останахте само бивши комсомолски секретари за ръководители. И какво да прави млад учен с 500лв заплата, псевдоиконимика превзета от бездарници, и липса на смислени проекти. Чакай, след няколко години и доктори няма да имаш, но още не го осъзнавате, защото може да си позволите лечение където вие решите. Закрийте поне и останалите реактори от Козлудуй, че дори готов реактор му плащате само лихви, защото сте бездарни да изградите каквото и да е. Много вожд, малко индианец.

4

VP

преди 7 години

Нямате ли малко гордост и достойнство г-жо вицепремиер? Направихте ни просяците на Европа. За всяко нещо чакаме в Брюксел с паничката. Модерните и богати държави към които се стремим са постигнали благоденствието си не с чужди подаяния, а с труда на народите си. Гърците като излапаха над 300 млрд. заеми прокопсаха ли?

3

магистър

преди 7 години

новия ви саит днес.бг е пълна помия върнете стария а тази пръмовка няма да има кадри всичко младо бяга и скоро ви очаква катастрофа на кадри

2

черна дупка

преди 7 години

Че тя например енергетиката и сега е пълна с таланти,е никога няма да се съвземе но това са подробности.Партиите бълват кадри с талант на черни дупки да изсмукват всичко каквото им попадне

1

Психодиспансер

преди 7 години

Не знам кой ви е правил новия интерфейс, но прекратете договора му незабавно !