12

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 13Това драги ми смехурко, е компютърна анимация

11

Анонимен

преди 7 години

интересно как се е самоснимала тая сонда, уж сама летяла към юпитер! или от наса специално са пратили екип от холивуд да увековечи момента!

10

До void

преди 7 години

До voidJuno е английското произношение на Юнона (на латински Iuno) - върховна римска богиня и съпруга на главния бог Юпитер. Това са римските еквиваленти на Хера и Зевс. Първо е хубаво да се проверят нещата, а после да се критикува ;)

9

Анонимен

преди 7 години

Докато руската кочинаа дрънка оръжие, хората обикалят космоса.

8

мхм

преди 7 години

Пълни глупости от НАСА.. Няма сателити (много скоро ще се разбере, че сателитите са балони), няма сонди.. всичко е CGI, нито една реална снимка на земята а ми говорят за Юпитер!

7

void

преди 7 години

Юнона... Възхитително е как Джуно стана на Юнона. Но от друга страна - трябва някак си да се напише статия и да се вземат едни 5 лева...

6

me

преди 7 години

Juno се захранва със слънчева батерия, а не с радиоактивен изотоп, затова и скоростта му е доста по-малка. Следващите мисии на НАСА също ще са със слънчеви батерии, защото имат запас на Плутоний само за още 1 голяма мисия, освен марсианската, и си го пазят за нещо специално. А и в слънчевата система спокойно може да се движиш на сл. батерии, все пак не бързаме за никъде. Мисията е доста симпатична като технологии, ама пристигането на 4ти юли беше малко дразнещо.

5

Анонимен

преди 7 години

Късмет че не се разби в някоя скала преди Юпитер а американец или китаец скоро няма да стъпи на Юпитер.

4

dido

преди 7 години

Убедил съм се, че НАСА ако не друго имат добри аниматори и правят добри анимациики, добре измислени и режисирани :))

3

1

преди 7 години

До 3Да лети по - бавно за да не напусне слънчевата система. В космоса няма много ефективни спирачки за високи скорости. Заотва сондата лети със скорост която и позволява да стои в орбита.

2

Анонимен

преди 7 години

Тази сонда Юнона значи лети с много по-бавна скорост от апарата Вояджър, който вече за 39 години от изстрелването му е на 20 милиарда километра от Земята. 17км в секунда скорост. Не ми е ясно тази сонда Юнона защо няма такава скорост като на Вояджър. Би изминала с тази скосрост разстоянието до Юпитер за 1 година, а не за 5.

1

Jo

преди 7 години

До Анонимен 1Напълно съм съгласен с теб, само не ми допада начина, по който измерваш разстоянието :)