28

Идилия2

преди 7 години

..носят пръти с окачени петали македонска наденица и постоянно се озъртат Биляна от чийто двор са ги експоприирали на "ползу роду" да не изскочи от трънаците и да им раздаде възмездие. Последните двама търкалят пуфтейки буренце с руйно червено мелнишко взето по тъмна доба от избите на чорбаджи Стефанаки след много увещания и малце кютек.Храбрата дружина е тръгнала да търси подходящ стан където да положи основите на новата Българска наборна армия.

27

Идилия1

преди 7 години

Представям си го Каракачанката гологлав, с кръстосани патрондаши пред гърди, две кремъклийки преметнати през рамо, затъкнал в пояса две ками и два пищова, засукал мустак, грижливо навил навущата около гайтанлия потури и старателно вързал зад глезен вървите на опинците. Зад него байрактаря в идентична униформа, но с закърпени потури които някога са били гайтанлии гордо вее знамето на което пише "свобода или бурка". Зад тях десетина хайлязи сите калпаклии по двойки носят пръти с окачени....

26

Анонимен

преди 7 години

Каракачанска що не запаше чифте пищови на тумбака и да даде пример?

25

Страничен въпрос

преди 7 години

Този въпрос всъщност не е маловажен:Има ли статистика относно броя на де.ге.не.ратите, които ежегодно се раждат в България?Редно е и да има пояснения - разбивка по етноси, а също и идентифициране на причините, поради които се раждат такива деца.С други думи, и за Строителни войски няма да е годно, но законите предвиждат щедри надбавки и помощи по най-различни параграфи, ако е от малцинство. Поне 90% от тези пари отиват в ръцете на един определен етнос /той си има специфични брачни традиции/.

24

Спонсор

преди 7 години

До Гошо...ТъпотоАма ти наистина си Гошо...***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23

a ti be

преди 7 години

До АнонименА ти какво направи та да имат те причина да останат???Осрахте държавата, оставихте комунистите на власт 25 години, пък сега "аааа синовете ни напускат страната" - ми ше я напускат разбира се няма да седят тука дето вие дъртите още същите престъпници на власт държите!Да бяхте направили нещо да претендирате а вие само "Ами няма за кого да гласувам..." - е ми ще се махат децата!!!

22

Стефанов

преди 7 години

До разлика - Предложението на Каракачанов е ПОЛИТИЧЕСКО, а решения за реализирането му има много, включително и за стимули за тези младежи, които са изкарали редовна наборна служба. Пак повтарям - въпросът е как се осигурява сигурността на държавата и/или (опазването) на държавната граница, дали под формата на Начално военно обучение, редовна военна служба, Национална гвардия, доброволни отряди и т.н. Някакси проблемите се замазват, не забелязвате ли?

21

алоооооооооо....

преди 7 години

за има наборна казарма трабва да има държава ... тъпунгеррите я окрадоха ... няма правосъдие ред .. спокойствие .... няма икономика !!! и здравеопазване .... каква казарма ????? давайте поред ...!! изгонете *** с магистралите ... започнете и с образованието !!!! и ако въведете ред и спокойствие за нормалните грждани - ... да има какво да зашщитава човек ... да не говорим че сега в чалга времената в казармата ще е УЖАС !!!!

20

Грозната истина

преди 7 години

Ако си купим ново оръжие трябва да го ползваме. Срещу кого? Врагове нямаме, а сме като безопасна игла. Предпочитам 1000 програмиста в Силициевата долина, 1000 финансиста в Лондонското сити, 1000 философа в Хайделберг, отколкото 3000 нискоостригани въшкара с калашник.Повярвайте горните могат да вдигнат повече от 10 000 професионални военни за защита на дом и отечество.

19

Анонимен

преди 7 години

Имама една приятелка, която възхваляваше армията ни преди промените, но като стана дума наборната служба да се въведе отново, каза че няма да си пусне сина в казармата. И те така, само лаладжий. От къде пари и сруктура бе хора ??????

18

каскет

преди 7 години

Няма казарма! Оставка! Веднага! Излизане от правителството! Предсрочни избори!

17

Анонимен

преди 7 години

Стига тези спекулации със задължителна казарма. Знаем много добре че в сегашната вътрешна ситуация това няма как да е възможно в България. Дори ако вътрешни проблеми ще бъдат елиминирани, никой от Берлин, Анкара, Лондон, Вашингтон или дори Москва няма да позволи една милитаризация и военен растеж на България.

16

SS

преди 7 години

Добре е да се върне казармата, само да се съблюдава от нея да има смисъл, а не просто да се служи защото така е по закон.Дядо какво разправяше за неговата служба, с умиление си спомняше за годините изкарани на стотици километри от дома, само с един отпуск и с реални случки на боеве с разни диверсанти.

15

Анонимен

преди 7 години

Най добре е за шапкарите ядене пиене корупция ,,гарнизона уиски. Лека служба от теле нагоре

14

Анонимен

преди 7 години

Сик..р бре до 17-18 не се е дисциплиниран в казармата ,как ще стане ,по наше време до казармата си беше учтив,вежлив а след нея побоиник и алкохолик

13

Край

преди 7 години

Идеята за хотелите е добра. От септември до май-месец Слънчев бряг ви е перфектна военна база с 50 хил легла. Някой си мисли че трябва да са старите спални -конюшни с 30-50 легла вътре. Служещите даже и вкъщи могат да си спят и да ходят по 8-10 часа като на работа. Разбира се требва да има и два месеца лагер на палатка.

12

Анонимен

преди 7 години

Най добра беше гсмчика колко пари се правиха старшията вика довечера идва един даи му 50литра ти даваш 80 Пари се правиха ей

11

Гошо...Тъпото

преди 7 години

ГЕРБ,Реформаторите и всякакви други *** и евро...расти,са против връщането на задължителната военна служба.Това е така,защото,първо-младите мъже няма да са кухи шемоти,а ще се дисциплинират и...второ,армията ще укрепне и засили,а от...това ги е най...страх;да не им потърсят сметка за...предателствата към род и родина.

10

Анонимен

преди 7 години

В Италия има катастрофа с два влака, а тука Каракачанки и други пиянки.Днес.бг много сте зле.

9

Анонимен

преди 7 години

И свадби имаше и консумация на брака То колко хора служиха и какво нищо пак овца пак папагал ,пак телевизори Кот каже