24

Nabliudatel

преди 7 години

Do Anonimen 19Nevejestvoto ti e veliko.

23

Utochnenie

преди 7 години

Do TodorovBioraznoobrazieto e sazdadeno i se sledi ot prirodata ili BOG, a chovekat samo go narushava.

22

Анонимен

преди 7 години

Ей, някои направиха европари да правят хранилки за орли , гарги и лешояди. Дали някой сега не се тръшка за делфините, че да може да лапне еврофондове за изхранването им?! Сега сериозно: Рибата в Черно море е намаляла м/у 3-5 ПЪТИ, в сравнение със 70-те години, а делфините са защитени още от 60-те. Те просто вече нямат какво да ядат. Освен това няма естествени хищници , които да ги прочистват и започват да се израждат.

21

само едно

преди 7 години

омразни институции

20

специалист

преди 7 години

До АнонименАз съм такъв специалист. Дай ми 50 бона и ще ти кажа всичко което искаш. После ти давам и на теб 10 бона и всички са доволни. Айде че от РИОС-Бургас ме търсят.

19

Анонимен

преди 7 години

така наречените съответни специалисти ги нямаме

18

Истината

преди 7 години

Истината е, че българските рибари ИЗБИВАТ делфините защото делфина е хищтна риба и се храни със сафрид което означава по малко улов за рибарите които Ей така между другото влизат за сафрид точно когато рибата хвърля хайвера си Което ясно говори защо няма риба в черно море Но проблема е че няма Държава която да ги постави на място ...

17

Бамби

преди 7 години

Авторът на статията очевидно много се тревожи за 6 умрели делфинаДокато 6 тона шаран и сьомга изобщо не го тревожат, а с удоволствие си ги хапва за вечеря

16

Анонимен

преди 7 години

Умират защото са прекалено много. Нарушават равновесието. Стига сте се плюнчили, ако искаме да имаме делфини трябва да забраним промишленият риболов в цялото Черно море. Това е деца, останалото са неграмотни упражнения на тема грийн пийс.

15

Нед

преди 7 години

На брега обикновено се изхвърлят около 10% от измрелите делфини в морето.Най голяма роля за тяхната смърт имат звуковите вълни с които се сондира дънота за нефтени находища.Точно заради това в редица държави е регламентирано със закон до какви децибели може да се ползва.Може да потърсите инфо сондажа се равнява на звук от взрив в краката ви, в БГ все още няма закон който да регулира !!!

14

Тодоров

преди 7 години

А някой няма ли най-накрая да каже истината ??? Популацията на делфини в черноморския басейн е в пъти по-голяма от когато и да е било. В момента, като върховен хищник, тези животинки ядат наред доста видове риби, някои от които са на изчезване. Всеки рибар по морето ще го потвърди. Ама разни к*урвенски организацийки, без реални знания и представа, за да изкарат някой лев, вършат тъпия след тъпотия. Реално никой не следи биоравновесието в басейна.

13

Анонимен

преди 7 години

"За тази година имаме 24 трупа, което не предполага да има масова смъртност. Ще обобщим данните и ще вземем мерки, като се потърсят съответните специалисти", добави тя. Питам аз, тази другарка от герберите вероятно, като не е специалист, какви ги дири в РИОСВ? Аман от некомпетентни калинки.

12

Анонимен

преди 7 години

Един живот на делфин е милиони пъти по ценен от гнусното ви човешко безсмислено съществуване! ***!!!

11

Анонимен

преди 7 години

Ей човешка лакомия и безхаберие докато не унищожим и изтровим всичко няма да мирясаме.

10

аз

преди 7 години

"Делфини измират, властите нехаят! Защо?" - много ясно защо. от делфините не може да вземеш данъци, такси, мита, комисионни, не можеш да ги задължиш да си купят винетки, не гласуват, нямат паспорти и лични карти които да се сменят през 5 години и всеки делфин да плаща за това. За какво са им такива животни на властта?

9

Анонимен

преди 7 години

делфини умират и властите наистина нехаят защото им си плаща от тези който ги убиват /наско писиката/

8

Анонимен

преди 7 години

идете до месноста Зеленка край Калиакра там има един НАСКО ПИСИКАТА ТОЙ ги обива защото влизали в даляна му и плашели рибата която хваща този човек е престъпник

7

Анонимен

преди 7 години

В резултат на повишената консумация на ГМО продукти от крайморското население, качеството на фекалиите е силно влошена и на добичетата не им понася

6

Анонимен

преди 7 години

а да сте чували, че делфините, също като хората, им се случва да умратили си мислите, че са безсмъртни

5

Просто човек

преди 7 години

И аз не бих издържал дълго във водите на фекалноморието.