12

Анонимен

преди 7 години

Бялото брашно увеличава значително шанса за развитие на ракови заболявания, като по последни проучвани хората които консумират всеки ден такива имат 49% по голяма вероятност да развият рак на белият дроб. Това че си е традиция да се яде 1 хляб на ден в България, не означава че е полезно.

11

зърнар

преди 7 години

Това, глутена нали беше вредно? За кво ревете пък сега?

10

Анонимен

преди 7 години

Много бързо забравихте как след 89 г. дойдоха да ни съветват американските експерти-икономисти и ни обясниха как социализма е лош, държавното е нещо лошо и как трябва да се ликвидират АПК-тата и земята да се върне в реални граници на хората, за да просперираме.Е, сега ядете и берете резултата от съветите на въпросните експерти.И да скачате, че кой не скача е червен.

9

гтф

преди 7 години

от години хлебната пшеница е кът - брашно и хляб се прави от фуражна а хлебната се изнася. Що според вас брашното е с "ензими" и вит. Ц ? Повечето добави обаче са безопасни, надявам се това да остане и за в бъдеще- трябва строг контрол

8

Край

преди 7 години

Български феномен - Земеделските партии начело с Мозер и хляба/пшеницата/ убиха българското село. От плодородната българска земя печелят няколко хиляди милионера които гледат пшеница царевица и слънчоглед. Всичко това се гледа с машини - без хора. В селата ни къщите падат и кучета вече няма. Фирма "Октопод" от Троян гледа 2.4 МЛН. декара пшеница от които 700 ХИЛ. собствени. Това нещо го няма никъде по света.

7

Стършел

преди 7 години

Отглеждат фуражна пшеница със субсидии за хлебна?!

6

зърнопоробител

преди 7 години

След като може да се спечели от ДДС,гориво, субсидия ,от еврофондове,отделно печалба ,малко рушвет, защо пък не?

5

Анонимен

преди 7 години

До Какво се правятИзнася се, защото тук хлебопроизводителите не я търсят, пак заради цената. Затова пък изтъкват, че примерно "цената на качествената пшеница е по-висока тая година и ще се наложи да поскъпне хляба", който всъщност няма нищо общо с въпросната пшеница, а е наблъскан с химия. А зърнопроизводителите миналата година бяха на загуба от земеделието и ако нямаше субсидия, просто нямаше да имат с какво да засеят. Така че не дрънкайте глупости, като не сте запознати.

4

Анонимен

преди 7 години

До Какво се правят 1Абсолютна истина е това което казваш.Но не производителите на зърно а производителите на хляб са виновни.Те просто купуват по-еФтинкУтУ и тъпчат тъпия бълга*рак с фуражен хляб!!А бълг*араците са пУмияри и лапат всичко.Ето това е положението.

3

Анонимен

преди 7 години

Докато произвеждат стоки за които им се отпускат субсидии, ще е така.

2

Един от село

преди 7 години

То ние ядем всичко което за животни,пшеница,фъстъци,картофи,царевица,моркови и още други.Но ние също сме животни,но се юравим на по умни(каквито не сме).И един въпрос.Защо кучето ми не яде луканка?

1

Какво се правят

преди 7 години

Ако не знаете - в България хлябът се прави основно от фуражна пшеница. И да не лъжат - пшеницата с висок глутен (хлебната) се продава на висока цена и затова се изнася почти на 100%. А хлябът, направен от фуражна пшеница е с нисък глутен, затова няма еластичност и става на тестено топче. Зърнарите са поредни мошеници - и всички лъжат на едро и искат още от държавата.