Бялото брашно увеличава значително шанса за развитие на ракови заболявания, като по последни проучвани хората които консумират всеки ден такива имат 49% по голяма вероятност да развият рак на белият дроб. Това че си е традиция да се яде 1 хляб на ден в България, не означава че е полезно.
Много бързо забравихте как след 89 г. дойдоха да ни съветват американските експерти-икономисти и ни обясниха как социализма е лош, държавното е нещо лошо и как трябва да се ликвидират АПК-тата и земята да се върне в реални граници на хората, за да просперираме.Е, сега ядете и берете резултата от съветите на въпросните експерти.И да скачате, че кой не скача е червен.
от години хлебната пшеница е кът - брашно и хляб се прави от фуражна а хлебната се изнася. Що според вас брашното е с "ензими" и вит. Ц ? Повечето добави обаче са безопасни, надявам се това да остане и за в бъдеще- трябва строг контрол
Български феномен - Земеделските партии начело с Мозер и хляба/пшеницата/ убиха българското село. От плодородната българска земя печелят няколко хиляди милионера които гледат пшеница царевица и слънчоглед. Всичко това се гледа с машини - без хора. В селата ни къщите падат и кучета вече няма. Фирма "Октопод" от Троян гледа 2.4 МЛН. декара пшеница от които 700 ХИЛ. собствени. Това нещо го няма никъде по света.
След като може да се спечели от ДДС,гориво, субсидия ,от еврофондове,отделно печалба ,малко рушвет, защо пък не?
До Какво се правятИзнася се, защото тук хлебопроизводителите не я търсят, пак заради цената. Затова пък изтъкват, че примерно "цената на качествената пшеница е по-висока тая година и ще се наложи да поскъпне хляба", който всъщност няма нищо общо с въпросната пшеница, а е наблъскан с химия. А зърнопроизводителите миналата година бяха на загуба от земеделието и ако нямаше субсидия, просто нямаше да имат с какво да засеят. Така че не дрънкайте глупости, като не сте запознати.
До Какво се правят 1Абсолютна истина е това което казваш.Но не производителите на зърно а производителите на хляб са виновни.Те просто купуват по-еФтинкУтУ и тъпчат тъпия бълга*рак с фуражен хляб!!А бълг*араците са пУмияри и лапат всичко.Ето това е положението.
То ние ядем всичко което за животни,пшеница,фъстъци,картофи,царевица,моркови и още други.Но ние също сме животни,но се юравим на по умни(каквито не сме).И един въпрос.Защо кучето ми не яде луканка?
Ако не знаете - в България хлябът се прави основно от фуражна пшеница. И да не лъжат - пшеницата с висок глутен (хлебната) се продава на висока цена и затова се изнася почти на 100%. А хлябът, направен от фуражна пшеница е с нисък глутен, затова няма еластичност и става на тестено топче. Зърнарите са поредни мошеници - и всички лъжат на едро и искат още от държавата.
Много зърно, ниски цени и накрая... дефицит