25

Бранник

преди 7 години

Моят покоен приятел и археолог Георги Китов разказваше, че в Гърция за всеки що годе оформен камък се създават легенди например: тук е седял Прометей или тук пикал Ахил Така се изкарват пари от туристите. Нашата държава и археологическите обекти са многократно разрушавани. Каквото е останало трябва да се пази. Това ми напомня как на нос Калиакра беше открит общ гроб на мъж и жена живели в средновековието. Те бяха прегърнати и завити с позлатен воал. Всичко се унищожи от археолозите.

24

ме

преди 7 години

Ооо, сега пак ще има реставрация, с любимите ни червени и бели тухли. Щото те в древността само това са ползвали, видиш ли. Важното е общината да усвои едни милиони, да се прережат лентичните и да се даде работа на т.нар. малцинства (щото изобщо не са толкова малко вече). А това че се унищожават българските археологически паметници с техните смешни възстановки, на никой не му пука. Ми и хубаво, и този обект няма да посетя, също както не съм посетила Сердика. Това е обида за древните цивилизации.

23

Анонимен

преди 7 години

До ПРОКЛЯТИЕСерго, ще те гази баба Меца. Още утре си умрял с отровният чадър!

22

Hans Rus

преди 7 години

Е да, България естествено е била центъра на цивилизацията... Всъщност България е едно бедно племе съставено от бедни, злобни и завистливи хора. Те не са виновни обаче - на тях винаги им е виновна държавата. Поздрави от Америка!

21

Анонимен

преди 7 години

сега ще се появят и наследници с план за мол

20

sfgds

преди 7 години

Само да не го направят като пред ЦУМ - чисто нов античен град.

19

Девил

преди 7 години

Ае стига с тиа глупости!!! Тиа глезотий са са богатите дъжави. При нас е по-добре да не зияносват площа и да построя нещо. Къщя за *** или моу.

18

Анонимен

преди 7 години

А сега предлагам да се построи МОЛ,

17

Анонимен

преди 7 години

Ха такааа....и под перамида в Египет намериха кирка с инициали ***, което погрешно се свързва с нещо от Юръп, а си е нашенско. Това така, защото не се признава факта, че архитекта и изпълнителите на тези съоръжения са българи!!!

16

Гай Баньо Ориджинал

преди 7 години

Открили са първата шопска цивилизация-африкански сламени колиби и съдове за счукване на лук в оцет както и плочи с надписи на старошопски език.

15

ПРОКЛЯТИЕ

преди 7 години

До Мучачос Скоро ще си затриеш семейството!

14

Petar, NY

преди 7 години

Ето тия са истинските кореняци софиянци. А не тия дето реват всеки дълъг уикенд, че селяните си тръгвали.

13

Анонимен

преди 7 години

Аз ли съм *** или журналистите. Това селище го от криват всяка година. Абе хора, живея срещу разкопките от пет години, когато го откриха за първи път. 2013 година общината сложи на оградите около него красиви постери със снимки на артефактите. По стар български обичай, плакатите бяха нарязани в рамките на месец. Миналата зима пък направиха навеси над разкопките, за да не ги унищожава снега и студа. Четете бе Валерийкв преди да пишете, защото вече някой го е написал преди вас. И то преди години

12

Анонимен

преди 7 години

Феноменално. И сега гърците ще пият менмилх!

11

Анонимен

преди 7 години

В Долно Белево е първата цивилизация, това всеки го знае. Не там у дупката София

10

мечо пух

преди 7 години

До Ttokattaселото е македонско бе ***

9

Анонимен

преди 7 години

Тези разкопки са още от 1982 година

8

открили още

преди 7 години

И сцената на която е пяла Лили Иватова

7

:=)

преди 7 години

много ясно, че е тук няма да е оня хомосексуален кло.зет Гърция

6

bros

преди 7 години

Изнамерили са останките на най-стария сеемдве и първите кубинки на прадядо му на Жълтия. Вероятно и първия архипазар за дини, както и първата двайска на коуелото ;) Вероятно и най-първия публичен дом в близост до преисторическото ПЖИ :) Сичко с времето си! ;)