21

11

преди 7 години

Мдаам, вярно е - пясъкът е суровина за силикон, а чалгията плаща луди пари за него, даже и Майкрософт да си произвеждат пясъчните умрели чипове.

20

Анонимен

преди 7 години

Серафиме, събирай по два джоба, така ще забогатееш двойно повече.

19

Анонимен

преди 7 години

Човека ежедневно съсипва планетата, алчността и свърхпотреблението ще унищожат човчеството!

18

да бе да

преди 7 години

разменям пясък за злато

17

песъчинков

преди 7 години

Пясъка винаги е бил много скъп.Още по времето на световните войни са се появили първите пясъчни милиардери.Преди война се е строяло здраво,а след война още по здраво.Само да се възстанови Сирия,ще трябва много пясък.Хубавото на пясъка е че не изчезва,просто се трансформира,така че пясък ще има.

16

анонимен

преди 7 години

След като горите са изсечени ,идва ред на пясъка.

15

Стели

преди 7 години

25 като те гледам , пишеш на български език, ами като не ти харесва как мислят българите, къш от кораба майка върви в турция , или друга мюсюлманска държава, оф забравих там пък за хора не ви имат. Значи отлитаи към майка Индия.

14

Анонимен

преди 7 години

Кво казвате?морският пясък не ставал ли?Ами питайте Ветко(Вълчо от пловдивските села) с какво построи хотелите в Слънчака.Вие ше кажете че не става. Големи разбирачи се извъдихте.Виктория-миктория с кво е строена а?Ами Чайка?

13

Анонимен

преди 7 години

До Крещящ пример 22Ама Агромах са си платили на Баце.Не може да ги пипнеш с пръст.

12

Крещящ пример

преди 7 години

По целия свят увреждането на природата носи огромни печалби на малък кръг хора.Фирма Агромах съсипа поречието на Струма , една от най-красивите реки в БГ и я превърна в лунен пейзаж?Фирма "АГРОМАХ за няколко години разруши всичко, което природата е създавала за хилядолетия, обричайки внуците ни да наследят грозно и разровено от огромни ями и изтърбушено речно корито.Ликвидираха вировете и оставиха рибата да бъде унищожена от кормораните.

11

Анонимен

преди 7 години

За инертни материали ли говорите.Милиарден бизнес бил.Бойко ли не знае........Раздаваш на наши хора кариерите а после "строителите на магистралки" и други строители ти се явяват строени и купуват на цени каквито на Баце хората им кажат.Всичко е калкулирано в "цената" която Баце ще плати от НАРОДНИТЕ ПАРИ!Та баце ли не знае че инертните материали са МИЛИАРДЕН БИЗНЕС?!

10

Анонимен

преди 7 години

Стига сте писали простотии, пясъка се използва колкото за строителство като съставка на бетона, толкова и за направо на стъкло, а има и още много други приложения.

9

Анонимен

преди 7 години

А защо пясъка от пустинята не става?

8

Серафим

преди 7 години

От утре почвам да събирам по един джоб пясък и да го складирам, надявам се скоро да забогатея от новото злато....

7

До 8

преди 7 години

Няма разлика разбира се пясъка си е плясък. Пясъка е съставен от дребни камъчета, които пък са изградени главно от сицилициев диоксид, така че дали ще го вземеш от пясъчна пустиня, плаж или речно корито, няма никакво значение, пак ще можеш да направиш стъкло например.

6

Анонимен

преди 7 години

До АнонименМай бъркаш, по плажовете е солен и не се ползва в строителството.

5

тцтцтцт

преди 7 години

До Путинпо вероятно е да се появят някакви нови "терористи", които да искат да унищожат КРАВАРНИКА , в резултат на което , да се изпратят 50 000 души американска армия на терен . както става сега , където има петрол , газ , злато , диаманти

4

Анонимен

преди 7 години

Поредните простотии за екофанатици. Между пясъка в пясъчните пустини и този по плажовете и речни корита, пък няма абсолютно никаква разлика!

3

Анонимен

преди 7 години

А защо пясъкът от пустините не върши работа?

2

Анонимен

преди 7 години

Морските плажове от където някои взимат пясъка не става да се забърква с цимент и да се правят сгради! В морският пясък има сол която неможе да се свърже с цимента. Направените с този пясък сгради при едно малко земетресение и се сриват какъвто случай имаше наскоро с една сграда която се срути под собствената си тежест. По добре щее да си изградите къща с тухли отколкото да ползвате такъв бетон.