46

галя

преди 7 години

Да се държи задължително матура по математика, защото се изучава с най-много часове....а кой е решил така?!! ......пак математическото лоби!!!! Супер математическа логика, аман!

45

друг осведомен

преди 7 години

Този мазник, който още говори на диалект, написа ученическа статия на сина на Цецка Цачева (Руменчо) и тя му се отблагодари, като го уреди за апартамент! И това елементарно момче "разсъждава" за образованието и интелекта на нацията ни. И смешно и жалко, но и нормално!

44

Анонимен

преди 7 години

Прав е за всичко. Самият аз ставам свидетел как в някои училища на децата умишлено им са набива в главите, че те са *** и смотани и прочие. Положението е страшно. Смисълът на математиката е да те учи да се справяш в непознати ситуации, да мислиш и да реагираш адекватно в тях.... ами математиката, така както я изучаваме в училище категорично не учи учениците на тези качества(МГ-тата са изключение). Истината е, че трябва да се стимулира мисленето на децата....

43

Анонимен

преди 7 години

Повече часове по математика? Кога? Преди, когато имаше по 5 часа седмично, учехме и в събота. Преди нямаше учебен предмет Информационнии технологии, физическото беше по 2 часа, Изобразително изкуство - до шести клас. не беше пълно със ЗИП и СИП, за да направят норматив на приближени до шефа и др. под.Имам преки впечатления и колко "високо" е било масовото равнище на военослужещите, а уж влизаха с изпит по математика."Европейска"политика е, че инженерните специалности са за избрани, за елита.

42

Анонимен

преди 7 години

Прав си! Но той също е червен!

41

родител

преди 7 години

Незнам кой идва, ние, родителите искаме децата да могат и да са в България, не да ревем и да ги чакаме напразно да се върнат у дома, важно е държавата да се намеси, има достатъчно умни хора...

40

Ясно

преди 7 години

Стана ми ясно,но много късно. Парата управлява дори математиката или по-точно "надарените родители".СПОКОЙНО, ТОЙ ИДВА И ТОГАВА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ,КОЙ НА КОГО ,КОЛКО И КОГА Е ПЛАТИЛ. СПОКОЙНО. ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ.Ако продължаваме с този модел сме обречени. Колелото се завърта . Какво решихте? Ще продължавате да прилигировате богатите или ще дадем шанс на всички? Глупачета, идва голяма опасност и трябва да ползвате целия капацитет. НИМА си мислите,че тези 10% ще Ви помогнат?С кървави сълзи

39

осведомен

преди 7 години

Кой ли пък е този "професор дмн" Питайте го не стана ли с едни и същи публикации и професор и доктор на мат. науки? Питайте го цитиранията му - не са ли автоцитати-т.е. цитати от съавторите му? И какъв е всъщност приносът му към световната математика? И не беше ли съветник на червената Клисарова? И не се ли увърта ката ден до академиците Кендеров, Сендов...И кой всъщност е ТОЙ та да се изказва по проблемите на образованието-има такива български светила в световната математика...Но те са ЛИЧНОСТИ

38

PD

преди 7 години

Поредния Български интелигент, с академично ниво, който ей тъй, пред медиите, като на конспект нахвърля проблематиката? А КОЙ трябва да се ангажира с мисията, да напише истинска стратегия, ориентирана към Българското образование, и ако не го чуват номенклатурите в министерствата, понеже е умен, да намери начин да го чуят. И ако не става сам, да направи така, че да поведе легиони. Бездеен стана българския научен елит, консултант който никой е чува. Може би, имат само кабинетно качество. Учени ...

37

Анонимен

преди 7 години

Не цитирайте западни образования, защото там всичко е започнало с крадене от колониите. Образованието в университети е скъпо, за да не могат по-бедните да учат свободно - т.е. да са зависими от успех нужен за оцеляването им. Университетите в САЩ - руски евреи преподават на китайски и индийски студенти. Изключенията потвърждават правилото.

36

кош

преди 7 години

Аз видях хиляда деца, които искат да се занимават с математика, някой дори реваха.Българи не даде шанс и на 50% от тези деца. После се оплакваме, че затъпяваме.Не просто парата дрънка и командва всичко, дори **** . Най-лошото , е че потърпевшите са децата. Един ден ще ни съдят затова, което става в целия Свят, не само в БГ.Желание има у децата, но пари няма. Защото има и едни "надарени родители", които **** Ей, затова се ядосвам, защото професора не каза цялата истина.

35

кош

преди 7 години

Много прав е професора. Трябва да има равнопоставеност. Не случайно най-добрата образователна с-***. е в Исландия май беше. Причината е, че навсякъде учат на едно ниво. Просто казано, навсякъде трябва да се учи математика на високо ниво.За съжаление хуманоидите превърнаха математиката в спорт. Важна е бързината за решаване на задачи. Дръжки! Това не е важно, но ще го разберете след милиони години.И най-лошото е че намесихте парите дори в ****, хайде да не продължавам, че ми се догади.

34

бре

преди 7 години

Скъсали ги, реват заради майката на Кош. Абе, пишлемета мен щяха да ме уволнят заради тая майка.

33

Тиготура

преди 7 години

До 40 - а пробвал ли си да получиш тогава софийско жителство, или да разкажеш виц срещу властта? Или да намериш добра работа без връзки? Да, вие червеното котило си живеехте добре на гърба на народа. Че и сега продължавате, само дето се направихте на капиталисти.

32

Анонимен

преди 7 години

До ии 40Това какво общо има с това, че учениците не искат да учат?

31

Анонимен

преди 7 години

До АнонименТам търсят тираджии и нисш обслужващ персонал и затова хвърлиха пари, за да се съсипе образователната система у нас. Елитните им колежи заимстваха методиката на обучение от нас още при социализма. Н биха могли да търпят само българчета да печелят конкурси и олимпиади, както беше в началото на 90-те, веднага след 10 ноември - тогава още учехме по старата методика. под прикритиетоо на деидеологизация, зачеркаха най-успешната методика на обучение в средното образование..

30

ии

преди 7 години

До Анонимен (37)Не ми пука за соца. хванах малко от него, това са част от личните ми спомени:Безплатното здравеопазване, безплатното училище странно учебниците ми бяха безплатни.Интересното е че в къщи никога не заключвахме, ако заключвахме ключа беше под черчето... като при комшите.От първи клас отивах сам на училище, никой нямаше нужда да идва и да ме прибира или да ме изпраща. Храната ни беше истинска, месото, млякото, пиехме вода от чешмичка в парка!!!Билетчето беше 6 ст.

29

Анонимен

преди 7 години

Уж сме сме много добри в математиката, а като отидем на запад ставаме тираджии

28

Анонимен

преди 7 години

До ученикАз като разбирам математиката и тренирам във фитнеса съм малко по-напред от теб ;) С ограниченото си мислене не знам до къде ще я докараш.

27

до 33

преди 7 години

Посредствения математик къща не храни ;-)