53

демокрадец

преди 7 години

Brexit-Mrexit, тия ако си мислят, че нещо зависи от тях и техния избор ще излязат големи будали, всичко е отдавна решено. Ще останат в ЕС с минималните 50% + 1 глас, ще кажат: ...еййй, за малко. А реално всичко е стъкмистика, а не статистика.Остават ще го духат с нас, това е съвременната демокраДция.

52

Omg

преди 7 години

Този odyseus сигурно е от държавно административния сектор и добре облагодетелстван от еврофондовете и затова така яростно защитава еврочленството. Само че тук е сайт където мнението си изразяват обикновените хора, на база на реалния си житейски опит в страната ,а не Кунева, Б.Борисов или онзи с постната пица! *** и споделяй с тях тези сухи и *** чиновнически статистики! Реалният живот в България не е абстрактни цифри или математическа формула.

51

1234

преди 7 години

Българи, хайде да говоримза нас самите. Да си отговорим на няколко въпроса:По добре ли живеете след членството в ЕС?Мечтата да живеем като англичаните, францизите, германците...сбъдна ли се?Повече работни места ли се откриха, по големи инвестиции ли дойдоха в страната?Производителите по голям пазар за реализация ли имат? Отговорете си сами, аз само ще ви напомня, че западните стоки заляха българският пазар и унищожиха малкият и дребен производител. Младите подгонения от мизерията и безпреспективността продължават да бягат на Запад. И пак ви питам какво ви донесе членството в ЕС на са

50

Анонимен

преди 7 години

ПОЛЯЦИТЕ БЯХА 4 000 000 ПРЕДИ ДА СТАНАТ 800 000, следоватено полските сирийски бежанци са се стопили от 4 милиона на острова само на 800 хиляди.Така и за останалите народности.Но африканците са много по-сложни за изгонване, поради други причини.

49

ГНЕВЕН БЪЛГАРИН

преди 7 години

"Изданието цитира 34-годишната Полина Славчева от София""Великобритания разчита на себе си, за да се управлява. Ние не"КАК НИЕ НЕ????НИЕ НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ИСКАМЕ НИЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВАМЕ И РАЗЧИТАМЕ ТОЧНО НА НАС ДА СЕ УПРАВЛЯВАМЕ, А НЕ НА ВЪНШНИ СТРАНИ. ТОВА МНЕНИЕ ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ГО КОМЕНТИРАМ. ТОВА ПАТРИОТИЗЪМ ЛИ Е ДА ИСКАШ ОТНЯКЪДЕ ОТВЪН ДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ?Тази Полина Славчева дето сте цитирали може да си гледа работата.

48

Odysseus

преди 7 години

50 Резервният вариант е договор както с Норвегия и Швейцария , но трябва ли а се стига до него

47

Е

преди 7 години

СПОКОЙНО СЦЕНАРИСТИТЕ ИМАТ РЕЗЕРВНИ ВАРИАНТИ..

46

EU демагози

преди 7 години

Няма разлика коефицентът на производителност на Немско предприятие у нас, оборудвано със същите машини като в Германия. Тогава защо немецът получава повече от 10 пъти по голяма заплата от работника тук ? Коефицентът на производителност им е еднакъв. Повечето БГ предприятия въобще работят с немски поточни машини и технологии. Пак същия коефицент на производителност !Но в EU средната работна заплата е реално 3000 евро а в БГ 300 . Единна Европа . Ама в експлоатацията .

45

Анонимен

преди 7 години

Българската компрадорска клика разчита на външното управление, за да инкасира печалби и да не носи отговорност пред народа си. За съжаление това е българска черта, която я е имало още преди Освобождението. Затова много българи са били против него.

44

EU лъжливата овчарка

преди 7 години

Недей да демагогстваш ! Имали немецът по-висок коефицент на праизводителноста и от там по- голяма заплати.- Ами добре, нека у нас в Немските търговски вериги , магазините, където стоките са на идентични и по-високи цени от Германия, там заплатите на момичетата на касите и щандовете да са ИДЕНТИЧНИ с тези на колежките им в дойчланд. Защото НЯМА разлика коефицентът на производителност при касиерката от Германия и България !

43

Odysseus

преди 7 години

43 И този тръгнал да става авропеец . Хубавото е че физиологията си казва тежката дума и един по един окапвате . Въпрос : А защо си сигурен, че ще ти дам да го направиш, ами ако стане обратното

42

Odysseus

преди 7 години

42 Комунизъм си прав нямаше Имаше комунистическо управление, защото ни управляваше съгласно член Първи от тогавашната Конституция БКП . На запад ни наричаха Комунистически страни или страните зад Желязната завеса а ние се наричахме Социалистически страни или на жаргон страните от Соц.лагера или страните от СИВ за разлика от Кап.страните . Иначе колкото повече доближавахме комунизма той толкова повече се отдалечаваше , за това започнаха да делят пътят до него на подетапи и подетапчета

41

Анонимен

преди 7 години

До Odysseus 35Комунизъм не е имало никъде по света! Диктатура - ДА!

40

Odysseus

преди 7 години

Има индивидуални и колективни трудови договори а държавата те е защитила като е сложила Минимални осигурителни прагове които индексира всяка година . Другото е въпрос на твой личен избор . Ако си учил повече , ако си квалифициран повече , ако имаш добро сиви ще си намериш по лесно и хубава работа . Ако ли не си ще ти е по трудно ,а държавата ни не може да плаща английските или немските социални помощи защото няма от къде нито има такива данъци и осигуровки нито има кой да ги плаща .

39

Odysseus

преди 7 години

38 Може след като пазарът на труда го допуска . Това са законите на пазарната икономика. Всичко зависи от резултатите на твоя труд , ако той създава продукти с по-висока принадена стойност които се реализират на по високи цени и твоят труд ще бъде по-високо оценен . Всичко е въпрос на търсене и предлагане .

38

пилота

преди 7 години

До OdysseusПич видно е че си го ударил на монолог...Гледам модераторчто пак трие хахахах

37

схемата EU

преди 7 години

Не може 300 евро заплата в България да е нормална за страна от EU ,където безработните получават 900 евро ! Те не работят но вземат по 1800 лева !? А човек в пак същото EU, работещ всеки божи ден от живота си едва да ОЦЕЛЯВА с 600лв. За каква единна Европа става въпрос ? Това е експлоататорска схема , с местни намесници.

36

Анонимен

преди 7 години

Нека излязат! Не може почти цяла Дупница да се води че живее и работи в Англия като self-employed а в същото време да получава Working Tax Credit в България. На всичкото отгоре някои нашенци си позволяват да обиждат англичаните че били такива и онакива. Айде вече тази наглост и лицемерие да приключи!

35

маиор томчев

преди 7 години

Аз ако съм британец няма да знам как да гласувам.И двете страни представят съвсем малко факти какво се случва и каква е истинската причина за този референдум.Предполагам хората от власта които знаят,те ще вземат решението,а обикновенните граждани просто участват в едно шоу.

34

Odysseus

преди 7 години

34 Живял ли си по време на комунизма