11

езиковед

преди 8 години

До 8"Ром" на безписмения език на този етнос, означава, каквото на английски "мен"-мъж,човек.На Този език всички сме роми-хора. Ако само принадлежащите на етноса се назовават роми-хора, с аргумент на обратното означава, че другите не сме човеци. А, иначе поста ти се превежда като "Да живеят хората", което не е особенно смислено.

10

Анонимен

преди 8 години

Без детски и социални помощи в България. Иначе изчезваме, както става през последните 26 години.

9

Анонимен

преди 8 години

Детски да получават само хората,които работят.Те внасят данъците,така,че имат най-голямо право да ползват нещо от държавата.Хора,които няма и един работен ден,да нямат право на детски.Държавата не трябва да отглежда търтеи.Майчинството не е и не трябва да се превръща в професия.

8

Анонимен

преди 8 години

да живеят ромите

7

От 6

преди 8 години

Номер 1 ме е изпреварил ...Все пак 25% не е достатъчно - може 60% по-малък ДОД при едно дете, 80% при две деца и без ДОД при 3 и повече деца.При 1000 лева облагани с ДОД, това сега са съответно: 60, 80 и 100 лева.

6

Анонимен

преди 8 години

Детските трябва да се спрат напълно, както и социалните помощи. Вместо това, може ДОД да се намали за работещите.

5

счети

преди 8 години

До бащаСредностатистическо семейство. Двама работещи родители с общ брутен месечен доход 2000 лв. Сега дължат общо 200 лв. ДОД. Ако имат 2 деца ще си спестят 100 лв. Доста по-разумен подход от детските надбавки на калпак. Това прочее ще стимулира родителите да държат да се осигоряват на реален доход, което ще повлия положително на бюджета на държавата.

4

az tam

преди 8 години

От заслужена и немалка помощ от държавата (8.56 лева при да кажем заплата 160 лева някога), сега това е само предизборна дъвка.Е шведите ще си ги приберат разбира се . А нормалните хора с данъците си ( нищо че и те са с деца) ще им ги платят.

3

Анонимен

преди 8 години

Smeschna suma tis ot gerb dezsta im jadat s koli gi vosat 4asni u4ilischta u4at po 4ujbina moreta a dr deza ne

2

Анонимен

преди 8 години

Шантава държава! Хората имат прекалено висок доход за получаване на детски, но прекалено нисък за банков заем.

1

баща

преди 8 години

С цел стимулиране на размножаването на икономически активните и редуциране размножаването на мързеливите граждани трябва да се премахнат напълно детските надбавки ! Вместо това да се въведе намаляне на ДОД с 25% за всяко дете и на двамата родители !По тоди начин гражданите с 4 и повече деца няма да плащат ДОД.Повечето *** граждани ще се възползват от тази привилегия...Опс, те и сега не плащат данъци, но важен е принципа...