376

Анонимен

преди 7 години

До Делян ДелчевЛичи си че коментара ти има политически оттенък! Ако може да те помоля за обяснение- защо Ердоган е на колене и моли Путин И Русия за извинение? Или?

375

viva Erdogan

преди 7 години

Бог да благослови ЕРДОГАН,че ни докарва руски туристи! Все така да е АГРЕСИВЕН твърд водач и ОГРОМЕН ДИКТАТОР! ЕВАЛЛАХ!

374

Анонимен

преди 7 години

Хак им е на кривоглавите!!! Да не са сваляли руски самолети!

373

Делян Делчев

преди 7 години

Основната причина за спада в резервациите тази година е комбинацията от атентатите в Турция (средно на три седмици има нов атентат), и относително повишената стабилност в Гърция (която прехвърли обратно тези туристи, които се изнесоха в Турция през 2014та). Това е в голяма степен нормална флуктоация, и няма много общо с руснаците (извън традиционното им намаляване заради икономическата криза там), освен ако не приемем че те са организирали атентатите.

372

Делян Делчев

преди 7 години

Връзката с руските туристи не е достатъчна за да определи причината. Пика на руските туристи в Турция е 4.5 мил (2014та). Но през 2015-та те са вече 2.5мил. Заради икономическата криза в Русия. Което и число да изберем, между 6 или 11-те % на руските туристи, и да са загубени на 100%, не може да измери спада в резервациите тази. Дори само загубените германски туристи тази година са повече от руснаците.

371

Делян Делчев

преди 7 години

В статията се правят некоректни изводи, и се илюстрират с неправилни данни. Турция изпитва спад сред туристите си още от миналата година. Това е, на фона на резкият пик от 2014-та (2015-та въпреки спада има повече туристи от 2013-та). Причините са комплексни. През 2014-та в Гърция имаше нестабилност и стачки. Това увеличи туристите в Турция. През 2015-та руските туристи спаднаха заради кризата в Русия. Сега спадат заради атентатите.

370

BOI

преди 7 години

Tyrcia plati nai skapia SAMOLET na planetata,XA,XA,XA.......

369

Анонимен

преди 7 години

Туризма да се пренесе на полето с мотика в ръка.В световен мащаб. Стига толкоз бизнес.

368

на баба ти фърчилото

преди 7 години

Никъде не видях евтиния, у букинга, 6 дни почват от 1200 на човек...

367

vlady

преди 7 години

Турските хотелиери да сезират архиепископ Арам Атешян викарий на цариградския арменски патриарх архиепископ Месроб Мутафян за слабия сезон. За съжаление здравословното състояние на патриарха е критично, но викарият приема и разглежда жалби. За тяхно съжаление след великото арменско освобождение жалбите на турците редовно остават неразгледани.

366

до 521 скруч

преди 7 години

Не Ердоган свсли самолета а бишия министер- председател мисля, че беше Давотооглу или нещо такова. Ердоган е научил след това но няма как да си изложи авторитета на главнокомандващ. Защо така си подаде оставката след наложените им санкций от Русия.

365

Анонимен

преди 7 години

Турция Турция,пък вашите учители без заплати, децата ви необразовани през 2017.Доскоро.

364

скруч

преди 7 години

жалко че ердоган не свали по не още една руска машина вече щяхме да граничим с кюрдистан

363

тя

преди 7 години

Подли турски шираети! Винаги забиват нож най- неочаквано!

362

тя

преди 7 години

Добре , че съм ходила в Турция преди години , но вече кракът ми не стъпва там ! Животът ми е по- скъп от евтините им курорти!

361

Доктора

преди 7 години

До 516.......Бомби гърмят в Диарбекир. Що не погледнете картата и тогава гукайте.....а

360

Доктора

преди 7 години

До 514.......Обърнал ги е защото са имали достатъчно пушечно "месо". Ако толкова ербап що не обърнат и китайците.....а

359

Анонимен

преди 7 години

Точно ако мислим за живота си няма да отидем на море в Турция! Дори и да е платена статията, никой не може да върне туристите, които да ходят на море със семейството си в държава като Турция, където редовно гърмят бомби!

358

Мисли с главата

преди 7 години

Да видим сега. Възможно а да е така. Със сигурност, ще има спад. Но някакси като помисля си казвам. На нашто черноморие също не е добре. Даже е направо трагично, дали тази статия не се опитва да върне туристите от Турция в България? Погледнете по какъв начин. Всяване на страх и плюене. Разбира се, че Ердоган е диктатор. Но нима ние не живеем в диктатура от четиредесетте години? И какво така ли пак ще се опитват да ни върнат на морето със страх. Мсли с главата си българино. Мисли това е живота ти

357

маг

преди 7 години

Разбрахте ли сега ***,че неможе да се борите с велика русия.Народ,които е обърнал хитлеризма и е дал 20 млн жертви.