61

Анонимен

преди 7 години

80% от шофьорите в София не знаят как се завива наляво.

60

Анонимен

преди 7 години

Ами това се учи в училище , ако не греша. Дори и да не се учи, достатъчно важно е за да му отделиш 5 мин и да го потърсиш и научиш в Google. Аз предичам всеки ден при народното събрание, наистина маса шофьори и пешеходци не знаят. Чужденците също. Нещо не им ли светва на тея хора, че след като всеки ден минават от там, и не знаят, трябва да се поинтересуват малко...

59

Анонимен

преди 7 години

Какво показва регулировчикът?----------Приготви десятка за "баня"!

58

Стар шофьор

преди 7 години

Аз съм шофьор от 35 години и още не съм видял кръстовище, което да се регулира от регулировчик по правилника. Що за идиотия е тая статия?

57

Анонимен

преди 7 години

Това говори много как са взети книжки от тези хора. Ако има там полицаи които веднага да слагат глоби всички ще научат правилника. Няма контрол.

56

Анонимен

преди 7 години

А убедени ли сте, че регулировчикът знае?

55

Румбо

преди 7 години

"Днес",ако искате да сте полезни-пуснете 10 снимки със съответния текст от закона!Едва ли е по-сложно,отколкото примерно 20-тина снимки на самоорезилило се момиче.

54

Анонимен

преди 7 години

Как така пешоходците не знаели правилника?Това се учи в училище и в къщи.Какво е пешоходна пътека сигнали на светофара и регулировчиците е задължително за всеки,който се движи по улиците на градовете.Не знаят селяните от малките населени места където няма светофари.Колкото до водачите,аз ако съм на полицай Симова няма да ръкомахам като мажоретка,ами ще им праскачм актове та да научат правилника.

53

Кирил Софийски

преди 7 години

Някакъв ръкомахащ Швейк! Спомен от миналия век ! Сигурен съм само ,че на кръстовище с такъв *** ,изпреварването не е желателно !

52

Закон 10-2-1

преди 7 години

Чл. 10....(2) Сигнали на регулировчика са следните положения на тялото и ръцете му:1. дясна ръка, вдигната вертикално - означава "ВНИМАНИЕ, СПРИ!"; това не се отнася за онези водачи, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до регулировчика, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението; при подаване на този сигнал на кръстовище участниците в движението, които са навлезли в кръстовището, трябва да го освободят;

51

Закон 10-2-2

преди 7 години

Чл. 10....2. ръка или ръце, протегнати хоризонтално встрани - след като е направил този жест, регулировчикът може да свали ръката или ръцете си. Сигналът означава:а) "ПРЕМИНАВАНЕТО Е РАЗРЕШЕНО" за водачите, които се намират срещу лявото или дясното рамо на регулировчика и ще преминат направо или ще завият надясно, както и за пешеходците, които искат да преминат пред гърдите или зад гърба на регулировчика;б) "ПРЕМИНАВАНЕТО Е ЗАБРАНЕНО" за всички останали участници в движението;

50

Закон 10-2-3

преди 7 години

Чл. 10....3. дясна ръка, протегната хоризонтално напред, означава:а) "ПРЕМИНАВАНЕТО Е РАЗРЕШЕНО" за водачите на пътни превозни средства, които се намират срещу лявото рамо на регулировчика, и за пешеходците, които искат да преминат зад гърба му;б) "ПРЕМИНАВАНЕТО Е ЗАБРАНЕНО" за всички останали участници в движението.

49

Закон 10-3

преди 7 години

Чл. 10....(3) Освен сигналите, посочени в ал. 2, регулировчикът може да използва и допълнителни разбираеми жестове за даване на други указания и разпореждания на участниците в движението.

48

Анонимен

преди 7 години

Аз предлагам и пешеходците ,рамо до рамо с шофьорите да ходят на курсове и да се явят на изпит.Ще си платят и тогава ще излизат навън!

47

До 56

преди 7 години

Не всичко, което си написал е вярно. Не се мъчи да го обясняваш, винаги ще допуснеш някаква грешка. Който иска да знае, да си прочете в закона - много е кратко написаното там. По-добре направи Copy-Paste от закона в два-три поста и без коментар.

46

ПРОФЕСОРА

преди 7 години

АКО ГЛЕДА КЪМ ВАС ИЛИ Е С ГРЪБ Е ЗАБРАНЕНО МИНАВАНЕТО,КАКТО И АКО ДЯСНА РЪКА Е БИСОКО НАД ГЛАВАТА.НО АКО ДЯСНА РЪКА Е ПО ТЯЛОТО И Е С РАМО КЪМ ВАС -МИНВАЙТЕ САМО НА ПРАВО И ДЯСНО,А КОГАТО ГЛЕДА НА ЛЯВО СПРЯМО ВАС ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ.А НА ДЯСНО ЛИ Е СТОП

45

Анонимен

преди 7 години

80% и от регулировчиците не знаят. Елате в Търговище да гледате волна програма по пантомима. Ежедневна и безплатна на възловите хармани,... пардон - кръстовища.

44

ГошоТъпотоРеволюция

преди 7 години

Да не говорим, че и самите регулировчици не знаят какво означават знаците

43

Анонимен

преди 7 години

Прави физически упражнения, че да не напълнее от ядене на понички.

42

Обективен

преди 7 години

Поне три грешки допуска тази от КАТ само според тази статия.Първо, каквото е написал номер 4 Роско за последното изречение в текста на статията кой има право да премине.Второ, не знае, че има право на допълнителни сигнали според необходимостта от тях.Трето, смесва два противоречащи си сигнала, както са я снимали на снимката.