28

language

преди 7 години

това КАН е като въглеродния двуокис, дето сега е диоксид... на баба ви хурката!

27

Celle de Bulgheria

преди 7 години

Ей, как можаха някои да напишат толкова глупости тук. Хората сложили паметник на свой прародител, който е и наш прародител. Цялата ивица от Салерно до Кампобасо на изток е била населена с българите на Алцех. Самият Алцех се установява в Молизе(Кампобасо) и получава титлата Дук на Молизе. Открити са прабългарски погребения там, с коне и бойно снаражение. Може ли хората в Италия да знаят произхода си, а тук неуки коментират без уважение към предците си?!Над Celle de Bulgheria има и връх България.

26

Ханку Брат

преди 7 години

Кой тоя

25

Байструк

преди 7 години

До азКЪНАСЮБИГИ .... Прилича ми на КнязОтБога...

24

Паисий

преди 7 години

Абе скулптора къде е намерил тоя хубавец да му позира?

23

Анонимен

преди 7 години

Както колегата по долу е писал, българските владетели никога не са носели тюркомонголската титла хан или кан, все тая. Няма нито един надпис, нито една хроника, в която да е написана подобна глупост. В надпис от времето на Омуртаг е използвана титлата КАНАСУБИГИ. Изписано слято. Няма никакви канове, ханове и подобни алабализми. Ханство е била татарската златна орда и производните и, България никога.И между другоро Алцек/Алцеко няма нищо общо с Кубрат/Курт. Панонските българи са отделни.

22

До 22

преди 7 години

Паисий Хилендарски нито е първа, нито последна инстанция в науката! Неговото произведение има друга цел. А титлата кан, хан или кхан, е взаимствана от древните българи от тюркските народи като печенеги, кумани, авари и т.н.

21

Анонимен

преди 7 години

А нашите се кръщават "Изаури" и "меемедовци"

20

Слава на Отца Паисия

преди 7 години

В древните летописи е ясно указано. Кан е император, а хан е предводител на племе в Държавата на българите. Балтавар е кан, който е загубил от друг владетел и е принуден да приеме васални функции. Кубрат бил балтавар, но "провел" освободително движениеи си въстановява титлата кан = император, той е съюзник и на императора в Цариград. Наравни начала. Дедо Кубрат е един от най-великите владетели от династията Дуло, той еувековечен в "1001" нощ. Той е "Шахрияр", което е 'Патриций на Империята'.

19

Ник

преди 7 години

До ccВсъщност КНЯЗ,НО КОЙ ЗНАЕ ЗАЩО НЕЩО СЕ БОЯТ ОТ ТАЗИ ДУМА,ЧЕ ИЗМИСЛЯТ КАНОВЕ-ХАНОВЕ.

18

Анонимен

преди 7 години

Отец Паисий нито веднъж не споменва хан в своята история

17

Историк

преди 7 години

Кубрат, ако е роден през 600 г., а касапницата в Бавария на българите на Алцек става през 631 г. Аспарух е роден около 640 г. А за Алцек според Теофан Изповедник се предполага се че е най-малкия син на Кубрат тоест роден след 640 година. Нещо не се връзват датите. И то 631 след години съперничество с Аварския хаганат. Алцек е бил роднина на Кубрат, не негов син.

16

Анонимен

преди 7 години

Просто е с твърдо Х... звучи като "гхан". Понеже такъв звук вече нямаме са избрали кан и хан за дублетни форми.

15

Анонимен

преди 7 години

В момента разглеждам Celle de Bulgheria в Street view.Искам да кажа че е много красиво

14

Чикиджия

преди 7 години

Значи и яката кака Бригита Булгари - порно звезда - е нашенка ?

13

Анонимен

преди 7 години

Ние оставихме нашата история да се пише от агенти на чужди разузнавания като гоце, фол, и т.н. и после се чудим откъде идваме и какви точно са титлите на нашите владетели.

12

аз

преди 7 години

До Анонимен 10ами свещенна глупост - която "света до днес поватя"...Нито канове, нито ханове е имало - КАНАСЮБИГИ е титлата И ако се чете канас-юбиги твърде много прилича на полсавянченото княз!Но карай да върви...

11

Анонимен

преди 7 години

Кан = княз / канас /

10

До 10

преди 7 години

Българска титла на владетел, правилно е написано "Кан", четете повече книги за историята на България.

9

Анонимен

преди 7 години

Какво означава "кан"?