47

Наблюдател

преди 7 години

Като гледам правописа на авторът на статията Валерия ***, май и тя трябва да се яви на поправителен изпит. Журналист?!, пък неграмотен! Какво остава за учениците. Срам!

46

бисер граматиков

преди 7 години

Не могат да се анализират резултатите от матурите без да се вземе предвид до колко адекватно и честно са проведени изпитите. Имам преки впечатления от студенти, завършили през последните 10 години. Средното им ниво е под това на отличници в 7-и клас. Това не означава, че дипломите им не са "отлични", напротив. Възможно е нивото на последните зрелостници да е по-високо от това на предишните, ако допуснем, че оценяването тази година е по-адекватно. Ако не е - нямаме достатъчно инфо за изводи.

45

Анонимен

преди 7 години

До БерлинСуетите водещи до всеобща простотия + страха както и букети от личностни разтройства поощрявани с думата традиция!

44

МестанминистърМОН

преди 7 години

София. 7-класничката от Кърджали Селин Ниязи Ахмед спечели националната олимпиада по български език, Ученичката от основно училище Св. Кирил и Методий" и две нейни връстнички от столицата постигнаха максималния резултат от 6.00.30 ученички от страната достигнаха до финалите по български език, които се състояха в София. Селин беше победителка на областната олимпиада в Кърджали.

43

до 42

преди 7 години

Сметнал си го грешно. Не се излагай публично. Не бил "балгарин" за това бил много умен. Виц. Ако увеличиш 80% от първоначалната цена с 40% се получават 112%. Съответно отговора е 25 %, защото 80 по 1.25 е 100. Кух си та дрънкаш.

42

до 42

преди 7 години

Това, че не си в България не помага за правилното решение на задачата.

41

Do 41

преди 7 години

С колко процента трябва да се увеличи стока, намалена с 20 %, за да се получи първоначалната и цена?--40%Ne sam balgarin inache niamashe da znaq

40

а аз питам

преди 7 години

С колко процента трябва да се увеличи стока, намалена с 20 %, за да се получи първоначалната и цена?

39

ббб

преди 7 години

До АнонименПравилната форма е учениЦИ, а не учениКА, така че ДВОЙКА за Вас!

38

Анонимен

преди 7 години

До 39Всичко останало е на заден план...

37

Анонимен

преди 7 години

Те затова за догодина мислят да е 16% за 3... вместо да вдигнат резултатите е по-лесно да свалят летвата. За по-следващата година направо по точка за оценка. Тоя *** дето е министърка направо не знае в какви л..на се натресе

36

Анонимен

преди 7 години

С тези матури само стресират зрелостниците. Матурата е напълно ненужна. Има си изпити за влизане във вузовете.

35

Анонимен

преди 7 години

Когато бях ученик хич не ми се учеше, и ако не бяха родителите ми сигурно и средното нямаше да го завърша. Търсете си вината в родителите и не толкова в учителите и учениците. Образованието е по желание. Слага се един критерии и каквото сабя покаже. Сега каква им е мотивацията да учат като при всички положения ще завършат минимум средно ?

34

до 32

преди 7 години

Ако се прилагат стандартите за професия не знам дали и учителите ще ги достигнат.Толкова са многобройни и труднодостижими за учениците.

33

Аз

преди 7 години

По скромното ми мнение истината е една - здраво учене! Не е лесно и приятно, ама иначе не може. Останалото са просто приказки и обяснения, в които може и да има нещо вярно, но едва ли е от особено значение. Без яко учене, нищо не става. И подготвени и добронамерени учители, разбира се.

32

до 25

преди 7 години

Само не казвай, че си учител!?!?

31

Анонимен

преди 7 години

До 25Няма неграмотни учители, но има безгръбначни учители, без чувство за достойнство и със сгънати душици. На всеки министър се кланяте и треперите да не ви лишат от мизерните заплати. Уважението не се полага по принцип, то се завоюва. Вие не преподавате учебници, преподавате НАУКИ. Стига с този глупав спор за учебниците. Те са един от ресурсите, нищо повече. Важни са стандартите.

30

до 25

преди 7 години

Ти си неграмотен. Как знаеш, че няма неграмотни учители?Няма дума в множествено число да завършва на "й", за неправилно използван пълен член да не говоря..

29

:)

преди 7 години

Калпав народ - калпаво управление -калпави деца. Защо се учудваме изобщо. Друг е въпроса, че скоро и деца няма да има освен римски и турски.

28

Въпроси

преди 7 години

А какви са наказанията за учениците? Какви са наказанията за родителите, които позволяват децата им да се държат като отвързани?! Как тези неграмотни безмозъчни са стигнали до 12 клас? Как ученик във седми клас не знае таблицата за умножение която се учи във втори клас?! Защо когато едно дете не отговаря на знанията за преминаване във следващ клас то се избутва, вместо да се се накаже и най- вече да се вземат сериозни наказателни мерки и отговорности от родителите???!!! Някой ..?