По-голямата беда е ,че с лоши продукти стават и лоши манджи. Баница със сирене- все едно е без сирене. Таратор с кисело мляко - все едно да беше с вода.За щастие има и днес добро сирене и добро кисело мляко стига човек да ги открие. За съжаление хората не го оценяват. Свидетел съм на човек,който ядеше помийско кисело мляко- лигаво,мазно и въобще не киселящо и твърдеше че е най-хубавото. А като тествах имаше млека които имаха вкус на ВОДА. Вода смесена с ... ВОДА. Отврат.
А пък сиренето? Също помня първите опити за развалянето му . Беше сирене с вкус на СОЛ. И не беше кисело. Беше само солено. Много хора са забравили , че едновремешното сирене беше кисело. Хапваш го и се превиваш от болката в слюнчените жлези, защото те се стимулират рязко. От сегашното сирене не се стимулира нищо ... пълна скръб. А киселото мляко трябва да е кисело иначе какво мляко е това? Данонето да си гледа работата - неговото мляко е най-големия лигноч дето съм опитвал някога.
До АнонименАЗ ПОМНЯ. Помня още вкуса на първото кисело мляко ,което решиха да правят в пластмасови кофички - беше ужасно. Още тогава си беше ужасно. Това в стъклото беше разкошно. А после добавиха и онова адското вещество "хикс". Не го знам какво е, но мирисът му е отвратителен- нещо средно между миризма на мас,чорапи и непрани престояли чаршафи. Странно защо хората си го ядат , явно не им пука от това. Не всички кисели млека го имат това вещество, но тея които го имат са напълно негодни .
ГМО храни,палмово масло вместо мляко,това трябва да се научи да яде българина,защото това са евро-атлавническите изисквания.
До kb Сподели, как ги търсиш, и къде ги намираш? Върху жълтите павета ли? Или си тичкаш до Гърция и Турция през ден, да си храниш изтърсаците? Ама то и там е същото, че даже повече от нас. освен да си копаш из имота на тело. Ама фръцльовците като тебе не копат. Те искат наготово. Значи лъжеш. Има такива психоотклонения- ако някой каже "да", те веднага казват "не".
До МунчоА когато нашите дyneпедавци подпишат тайно ТТИП-то между САЩ и ЕС, тогава ще видим как се яде кюфте от свинескорпион, поръсено с цялата Менделеева таблица. Но важно е, че Татето на нацията не папка храни от Лидл например, и не се чипка в Черно море, а в гръцката си резиденция. Затова е така "най-прекрасно", евроатлантически настроен, както го хвалят нему подобните. И затова ежеминутно ни промиват мозъците и ни правят *** да им вярваме на фалша. От промиването им иде муфтата.
До Анонименс малко повече търсене аз и сега си ги намирам тези продукти. стига с тва реване по миналото. може да повлияете на бъдещето, а не обратното.
лично на мен каква е далаверата от ес 10 дущи получават европарите и после изнасятжитото защо няма баничка под лев или цената на хляба в бьлгария не важат никаквиправила важат законите на джунглата вече 26 години
До 39. Така е, аз затова си купих фурна и си правя у дома хляб. Брашно купувам от опредено място, за което знам че е хубаво. Такова от хипермаркети - НЕ. И вкуса на този хляб няма нищо общо с този на купешкия.
Имайте предвид, че всички питки и мини-франзели, които виждате изпечени "току що" в големите вериги, се правят от замразени заготовки отлежавали месеци и месеци в складовете на -20. Част от работата ми е, и от тогава не ям такива неща- това не е хляб.
При Виденон е най добре, като добавена стойност от селско стопанство. Тогава дребното селско стопанство просперира, а сега добавената стойност е по-малко от времето на НРБ. Но добавената стойност на зает е 60% от тази в Швейцария, и 400% от тази в Полша. ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО ЗАЕТИ В ТОЗИ СЕКТОР - СПРЯМО 1989Г., И 4 ПЪТИ СПРЯМО 1996Г. тхеглобалекономй . ком
Абе Костов е виновен.....друго си беше при Тато. Най вероятно Американците ни ги правят тия номера с хляба, а Ричарз Ран е главния. Ако си бяхме с братушките сега щяхме сме най-добре в Европа, ама ей на Сорос финансира всичко и нема леп....
P. S.А някой помни ли вкуса на истинското кисело мляко?! Не по сегашното БДС, а по онова преди "Данон" да публикува "изследване", че потребителите предпочитат сладките млека и нашите блюдолизци да намалят процента на Lactobacillus bulgaricus за сметка на млечно-киселите стрептококи. А Телешкия салам?! А маслото, което се разтапя в тигана, а не става на вода?! А дините, от които ти залепват устните и пръстите от сладост?! А......Жалко за децата ни....
ИЗЧЕЗВАЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ-----ТУКА ВСИЧКО Е "КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕНТЕТА"!!!!СПАСЕТЕ ДЕЦАТА СИ !НЕ ГИ ОСТАВЯЙТЕ НА АЛЧНИ И *** КОМУНИСТИЧЕСКИ -КАПИТАЛИСТИ ---ДА ГИ ПРЕВРЪЪЩАТ В *** И НАРКОМААНИ !!ТТУК ---ТЕ НЯМАТ ШАНС!!!!
Интересно... Върнах се тук да погледна коментарите за хляба и виждам, че двама са сложили пръстчетата си надолу към моя (риторичен) въпрос. Питам се за какво е неодобрението - за мен, че съм толкова стар, че помня вкуса на истинския хляб или за самия вкус на истинския хляб? Моля да ми отговорят авторите.
Tva koi vi go naprai - sem, ban, bsk, mon, ton, kg, bnb, ***, eu, ep, id, danc, kat, mvr, dai...?!:-)
Изнасяме зърно, ядем хляб от замразени заготовки