49

az sam

преди 8 години

Кой е виновен че учениците минават от клас в клас , от година в година, без да са найчили един минимум?Кой ги е пуснал да минават? Когато получим отговори на всичките тези въпроси, може би ще има и някаква промяна. Сега няколко дни ще се говори за двойките и след това ще стане тихо до следващата година. До кога ще е така? След като виждаме какви ни управляват и как ни управляват. На тях такива им трябват . НЕГРАМОТНИ. На път са да го постигнат...

48

Боклукчия

преди 8 години

Този саит е пълен с ***

47

Глупак

преди 8 години

Тези деца не са и чули за Тодор Влайков, Добри Немиров, Людмил Стоянов, Димитър Подвързачов, Сирак Скитник, Димитър Талев, Емилиян Станев, Димитър Димов и за още стотици български писатели Ами пътувайте за чужбина и се хвалете с Азис, Галена и още стотици български недоразумения...

46

Арсов

преди 8 години

Този дъб е борът, който расте в дворът на Елин Пелин - за дядо Йордан Герака преди години

45

Анонимен

преди 8 години

Дядо Йоцо гледа иде ли една българка по жицата.

44

!!!!!!

преди 8 години

НО ЗА ЧАЛГАТА ЗНАЯТ ВСИЧКО !!!

43

Анонимен

преди 8 години

Забравихте за бисерите в учебниците!

42

образование

преди 8 години

Медиите, политиките спрямо медиите, образователната система, са насочени към опростачване и затъпяване на населението. Съответно... настоящите резултати.

41

избирател

преди 8 години

До 53Именно.Защо за строшен след мой ремонт двигател да съм виновен аз,а за безпрецедентната напоследък неграмотност да са виновни децата?!!Странно........

40

до 51

преди 8 години

За лошия образователен продукт са виновни най-много хората в системата. После родителите. След това особеностите на средата. Децата имат най-малка вина. Трябва ни силно развит частен сектор, който да предлага обучение на по-високо ниво. В държавните училища няма да се подобри положението скоро и лесно. По много причини. Хората в системата имат интерес проблемите да бъдат замитани под килима.

39

Анонимен

преди 8 години

80% от народните представители говорят на диалект,не притежават нито езикова,нито литературна култура!Поне 30% от представителите на ДОСТ и ДПС говорят такъв български,че ум да ти зайде,да се чудиш защо се наричат български депутати?!Премиерът ни говори на диалект,май не знае никакъв чужд език и се гордее с това!?За сметка на това обаче от вс.медии ежедневно ни облъчват горните горди български политици.Е,какво искаме и очакваме тогава от децата???

38

избирател

преди 8 години

И защо децата да са виновни?!Нито ние,като родители настояваме достатъчно,ни учителите си вършат работата,както трябва.........Но нали трябва да има някой виновен та,нека са децата,какво!Ей странно племе сме си и толкова.Така и не схванахме.че за всичко сме си виновни ние ОБЩЕСТВОТО............и за Ахмет и за Бойко и за Гошо все ние сме си виновни.

37

до 41

преди 8 години

Ти за ирония чувал ли си?

36

бедни ми авторе

преди 8 години

"По втория модул на тазгодишния изпит са писаха 39 306 ученици. В 25-а задача от националното външно оценяване от тях се изискваше да запишат в две три изречения какво внушава финалът на "Немили недраги" - "Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?..." Някой трябва да запише тазгодишния модул по езикова култура.Присмял се хърбел на щърбел. Тежка е царската корона. И пр.

35

Сп???нс до 33

преди 8 години

единствената грешка е ,че им се е вмъкнало "са" , а относно пълен член , няма нужда нито при "втория" , нито при "тазгодишния"-- защото тази чест е запазена за подлогЪТ . В изречението ,което ни занимава , просто е обърнат словореда :"39 000 ученици писаха по втория модул ,на тазгодишния изпит"

34

Анонимен

преди 8 години

С тая литература защо тормозят децата не знам. Учих на времето само и само да си взема изпитите, сега 90% нищо не помня, автори, произведения, дрън дрън. Разтягане на локуми дето се вика.

33

преди 8 години

- Балканджи Йово е жестоко и ситно накълцан от злите турци...- Янко музиканта сам си правел ***...- Монахът предложил на баба Илийца да пренощува в манастира, но тя си мислела за младия юнак, който я чака в храстите и отказала.

32

Анонимен

преди 8 години

Не виждам нищо неправилно в разсъжденията на русенската ученичка за романа Тютюн.Не на всеки се отдават витиевати слова и разсъждения.Не вярвам момичето да претендира за поетеса или да иска да става литературен критик!

31

Чел недочел

преди 8 години

До АнонименНямах време да прочета всички български произведения. Чета "Игра на тронове".Е не се тревожи, пак нещо четеш.Да му мислят ония, които един ред не са прочели.Пък и не висчки бг произведения са за четене.Спомянам си Чернишка на Емилиян Станев.Няма такава тъпня, заклевам се.Беше нещо от сорта на 270-80страници много ситен шрифт.Скука, скука, няма четене.Върнах я без да съм я прочел и до средата.

30

777

преди 8 години

Децата просто пресъздават миналото, като го пренасят в настоящето. Това е един вид осъвременяване, като се ползват термини от съвремието. Браво на децата!