10

Майк

преди 8 години

Сега това (якобинско) доносничество, изменничество, подлост и лицемерие се прилага от ръководители спрямо собствената държава и народ в угодничество на чужди, прилага се от колеги спрямо колеги доносничещи за тях на "шефа" и т.н.Поощряването на доносничеството и егоистичното предателство към общите интереси води до разпад, недоверие, невъзможност от постигането на общи цели и превръща хората в недостойни, жалки предателски същества без морални ценности.

9

Анонимен

преди 8 години

Винаги съм се питал - как слезе Ботев и четата му в Козлодуй без никой да го види, и как пак така никой не го вижда или преследва чак до Враца ??? А пък къде е тръгнал и какво е искал да прави .... това пък е съвсем друг въпрос ....

8

Майк

преди 8 години

Захари СтояновНе се е минало много време от оная епоха, когато можеше да се познае, да се направи разлика между родолюбеца и шпионствующата шуга, но, за жалост, днес твърде мъчно е да се произнесе човек от един път"Под съветско управление - най-вече в окупираната от СССР Източна Полша в периода 1939-41 година - безнаказано се шири якобинското поощрение на доносничеството, както и (френската) революционна практика да се подлага на съмнение лоялността на другите."Доноси и предателства-лошо.

7

jalky sme

преди 8 години

събрали са нехранимайковци от механи и кръчми из румънско гръмнали с долми по балкана и ето ти герои, измислени воеводи и тем подобни.

6

Анонимен

преди 8 години

в поредна статия не се споменава с кого се е борил Ботев! Изпитвам искрено любопитство да науча....или истината не модерна днес и се страхуваме да говорим?!

5

PD

преди 8 години

А дилемата за достоен и недостоен народ не съществува извън главите на ялови интелектуалци, свои и чужди гости, оперирани от достойнство, родолюбие и справедливост. Ботев каза всичко с словото си, насочено към свободолюбивия, съвестен, състрадателен свой брат. Даде самопожертвователен пример, за всеотдайна борба срещу тираните. И не е важно как си умрял, а как си живял. А който не е любил нищо, повече от себе си, не е живял.Жив е Той, жив е .... в сърцата на всички наследници на Божия народ

4

не бе

преди 8 години

Христо Ботьов Петков не е убит от съидеец,съмишленик и интелигентен човек

3

bolbov

преди 8 години

След като прочетох написаното ми идеше да се гръмна от срам,че съм част от тоз народ.После се замислих,а кой народ роди Ботев и Левски???Същият смотан,слаб и малък народ,който ние обичаме и ще бъдем до края с него защото е нашия.

2

Срам

преди 8 години

Ботев е велик българин!

1

Анонимен

преди 8 години

Както казваше дядо ми това племе от както се е пръкнало е пълно с предатели! Сами виждате и в днешно време колко предатели има. Най големите предатели са в парламента. Да слугуваш на чужди господари и да предадеш интересите на народа и държавата си! Но пък за сметка на това ни казват че така трябвало защото така казали краварите и брюксел!? Никога повече няма да се родят такива като ХРИСТО БОТЕВ И ВАСИЛ ЛЕВСКИ! Или ако се родят то те ще бъдат предадени и убити!