32

24 май

преди 7 години

За кой ли път "напът"... Пише се "на път"!!

31

Кой

преди 7 години

Логично е(според партийните вождове)да се бпазят в тайна номинациите на партиитеза президент и вицетакъв.Създадената система за омаскаряване на политическия опонентби получила достатъчно време при ранно представяне на кандидати за изравяне накирливи ризи.А кажете ми,(аз не помня)кой от върхушката на партиите от т.н.политическа класа,е човек достоен,принципен,работещ само в името на благото нанарода и държавата,а не партизанстващ политикан-службогонец,търсещ власт за личнооблагодетелстване?

30

Реалист

преди 7 години

На предишните избори за президент, Бойко Борисов издигна Плевнелиев на 4 септември 2011 , а изборите бяха на 23 ноември 2011. Това беше ли "опит за разрушаване на президентската институция"? Сега изборите ще са между 23 октомври и 13 ноември 2016. Кандидатите кога ще са ясни - най-вероятно в края на август 2016, но на някой му се иска да си чеше езика, защото не знае за какво да пише.

29

Рано е

преди 7 години

Рано е.Мандатът на сегашния изтича на 19 януари 2017, а според Конституцията на РБ, избора за следващия президент трябва да се проведе между 17 октомври и 17 ноември 2016 година, т.е. има около половин година до изборите. Възможните дати са (неделя): 23 и 30 октомври 2016 и 6 и 13 ноември 2016. Не по-късно от 60 дни преди изборите, парламента трябва да насрочи изборния ден, т.е. ако изборите са на 13 ноември, което е доста вероятно, парламента трябва да насрочи изборите до 14 септември 2016.

28

Истината

преди 7 години

Статията не струва, това е очевидно.Кандидати за президент месеци преди още да са насрочени изборите е малко несериозно.

27

Факт

преди 7 години

Не разбрах за какво е тази статия. Не били обявили своите кандидати за президент - какво общо има с "опит за разрушаване на институцията"? Нормално е партиите все още да не издигат кандидатите си. Наистина е рано, но ... опитите за разрушаване на институцията си ги има, но те са от този, който е начело на институцията и действа по начин, който срива доверието в президентската институция.

26

анал изатор

преди 7 години

Какво по голямо доказателство ,че българските партии се кланят на един и същ господ,създаден още в годините на правешкия диктатор.Затова и пропастта е толкова изразена

25

анонимен

преди 7 години

аз сьм на мнение че на бьлгария не е нужна президенска институция на 7 милиона поданиципрезидент и вице премиер и замове председател на нс с 5 заместника председ на конституцсьд при толкова институции и нищо не вьрви значи нещо е сгрешено още 1990 г се приеконст т-е- трябва нещо да се маха за сведение аз не гласувам от 1992

24

Анонимен

преди 7 години

На Плевела гафовете трябва да се издадат в книга и да се дава на следващите президенти да се учат какви не трябва да бъдат.

23

Анонимен

преди 7 години

Каква президентска институция, какви пет лева. То държава нямае вече той за институцията плаче.

22

Блокиран в Дневник

преди 7 години

Ето например аз не харесвам (меко казано) САЩ, но не искам да имаме президент, който говори против САЩ. Трябва да бъде дипломат.Моля проявете разум и не гласувайте за хора, които са готови да се зъбят на някоя държава.Забележете, че това ни е историческа съдба да се изрепчим на някоя велика сила и после да ни размажат. И затова винаги губим територии.

21

Миро

преди 7 години

Много точна статия.ГЕРБ се подиграват, като отлагат обявяване и от време на време казват кой няма да бъде президент. При целия си медиен комфорт оставиха президента да го оплюят, даже сами се включиха в атаките. В последния момент ще сервират някой удобен папагал, тотално негоден да бъде държавен глава, и матриала ще се радва.

20

Анонимен

преди 7 години

троловете само не е ясно какво бай тошово време искат, като то е същото като сега, само че що годе можеш да кажеш какво мислиш и да избягаш..

19

Анонимен

преди 7 години

До Блокиран в Дневник Плевнелиев си е истински дипломат. Толкова дипломатично никой не е пращал Путин по дяволите.

18

Блокиран в Дневник

преди 7 години

До ИванПрочее Иване, президента дори и да мрази Русия, той трябва да е дипломат и да не създава врагове на държавата ни. Може вечер да си псува руснаците пред жена си, но на сутринта трябва да е дипломат. Защото всеки един враг би могъл да бутне крехката ни държавица. Да не говорим за врагове с по-голяма територия и военна мощ от нас.

17

Шоп

преди 7 години

До Блокиран в ДневникНе става въпрос за мразене, мислещите хора не мразят. Просто се отнасят към Фашиска *** като към досаден ***.

16

gtf

преди 7 години

75% не одобряват правителството и парламента, като институция... за каква демокрация говорите тука ?

15

Шоп

преди 7 години

Всъщност сегашния си е много адекватен, но на кремълския макак не му изнася.

14

Блокиран в Дневник

преди 7 години

До ИванИване, разбирам те. Твоето мнение е най-правилното, останалите са глупави.Това наистина е една много оргинална гледна точка.Иска ти се всички интелигентни българи да мразят Русия. Обаче истински интелигентните и успели хора не мразят никого.Това с мразенето е специфично за футболни агитки.

13

Bg

преди 7 години

Абсолютно. излишна институция, която само тежи на държавата, т.е. на нас! А когато. е и неадвекатен, като. сегашния, само вреди на БЪлгария!