12

SIS

преди 7 години

Еколозите лаят, но народа яде вреден зарзават и отровни салами, а чистата храна-рибата я папкат само тези, които получават парички да броят делфините. Зелените мафиоти... Аж народе нитрати и Е-та и благославяй "екологията" . Те пак ще опънат някой лев да ги преброят. Пък колкото повече стават делфините, толкова повече пари ще им дават за броенето. Като дойдат на морето, папкат калканче, сафридче, леферче... а ти *** народе викай ура по форумите и бъди ЗЕЛЕН!!!

11

Тюлен

преди 7 години

Делфините не са единствени виновници, но имат голям принос, естествено. Тъй като са защитени, популацията им е нарастнала до такива количества, че сафридът понякога недостига дори само за тях. В даден момент вероятно ще се наложи "контролирано залавяне", т.е. - избиване, на определени бройки делфини.

10

exks

преди 7 години

До vladyМоже на *** да се оплачат:)

9

vlady

преди 7 години

Рибарите да сезират компетентните служители във Варна и Бургас свещеник Бардохемиос Акобян и свещеник Похос Микаелян. Могат да потърсят съдействие и от архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян както и от католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци.

8

Хой

преди 7 години

Възрастен 250 кг делфин изяжда от 10 до 20 кг. риба дневно, в зависимост от вида на рибата, а не 20-30 кила, както смятат рибарите. И не са им виновни делфините, че няма риба или не могат да я ловят!

7

Анонимен

преди 7 години

Спокойно бе ! Ще дойдат рускините , ще ги сгреят, и всичко ще си е както си трябва !

6

Шаран БГ

преди 7 години

Защо се пенявите, а не поискате мнение от ихтиолозите ? Човекът умира да се "пъха между шамарите" на природата. А после плаче, като насрано дете..... Къде ги мидите, къде е калкана, къде е лефера, къде е паламуда ? Вярно е, че делфините са изключително много. Това е поради строгата забрана за улова им. Как се е постигал баланса между тези морски обитатели в миналото? Преди 50-70 години морето е гъмжало от риба. Още софиянци не са се били научили да я ядат, наверно?Нямало хладилници,фризери......

5

Пипи

преди 7 години

Далян ли, талян ли, половин или цял - интересно къде са завършили образУванието си журналята на дира?

4

Дедо

преди 7 години

Делфините си ядат колкото им трябва,а тия рибари (а не риболовци) к'вот хванат-не връщат!Нали ги знам,няколко сезона бачках на едни такива корабчета-голямо мазало.Едни тръгнаха да гърмят с бойни пистолети по делфините около лодките,до бой стигнахме няколко човека.Повечето рибари са големи ***.

3

един друг

преди 7 години

Първо "учените" обясняваха, че морето се затоплило и разни видове измирали, сега пък им стана студено на някои други видове. Нещо май "учените" има още много да учат. А междувременно може да спрат да говорят глупости.

2

случаен полет

преди 7 години

А вие какво очаквате.....?! МОРЕТО НИ УМИРА!!!!!!! А СЕГА с тези НЕФТЕНИ платформи на ШЕЛ ще ГО УБИВАМЕ ОЩЕ ПО- бързо!!!!!!!!!!!!!!ЩОТО НЕ МОЖЕ да изспуснем КОМИСИОННАТА!!!!!!!!!!!

1

Анонимен

преди 7 години

Делфините им били виновни на некадърниците.... Ми дай да ги избием тогава, че са били много....