43

въпрос

преди 7 години

Не ме интересува ,защо французите са недоволни и стачкуват,а защо ние сме недоволни и не стачкуваме

42

hop

преди 7 години

MINIMANA ZAPLATA 1100 EVRO SREDNA ZAPLATA 1650 EVRO

41

Lesaint

преди 7 години

Томов, коя е тази кратуна дето те е подвела? Къде видя във Франция 4 000? месечна заплата? Средната заплата е около 2 200?, което не прави 48 479?/ година! Престанете да пишете лъжи и измишльотини! Лъжете българите! Стига с тези комунистически прийоми! Надницата във Вранция е 10?/час, няма как да спечели един работник повече от 350/ седмица! И допълния труд почти не се заплаща! В 80-85% от случайте се ползва като компенсации. Освен това е лъжа, че отпуската е 30 дни! По закон са 25 работни дни!

40

анонимен

преди 7 години

Па да се поучат от нас,Ние имаме най много празницчни дни в Еропа и никой на стачкува,нали....

39

Наблюдател

преди 7 години

Приели са 10 милиона араби и всякакви други африканци,a и продължават....сега плачат!

38

a

преди 7 години

Za dj.samo che tuk se raboti za 17 evro na chas.a kompensacii davat po 34 na chas.po prazdnici cenata e tvoiata zaplata v den.otnosno bezraboticata .tova sa bejenci Iimigranti koito sa na izdrajka ot darjavata

37

АЬА

преди 7 години

Прави са си франсетата.

36

Анонимен

преди 7 години

А на колко години се пенсионират французите?

35

Анонимен

преди 7 години

А колко са социалните помощи?Ясно е, че бизнесът не иска да плаща

34

Анонимен

преди 7 години

на печалба съм понеже работят Колю и Пешо а Иван го мързи и да не мога да го разкарам Бой с лопатата по комунистическите кратуни

33

Анонимен

преди 7 години

комунизма винаги води до мизерия

32

Komunist

преди 7 години

41To hubavo zameniat s roboti,no ako sociuma niama pokupatelna vuzmoznost da im kupi boklucite...kVo praIM togava??Mai se ocertavat dve vuzmoznosti....,da si biat tupite kraTuni s proizvedenata stoka....,dokato im uvri glavata....,ili da si prodavat na robotite......

31

Анонимен

преди 7 години

"Да ама не, виж в Германия безработицата е 2 пъти по ниска от Франция"А престави си колко още по-голяма щеше да е безработицата във Франция, ако работната им седмица беше 40 или повече часа. Щеше да е пълен ужас. А имайте предвид, че в повечето западно-европейски държави в събота и неделя не се работи. Дори и кафенетата и магазините не работят в събота и неделя. Защото на Запад е прието, че събота и неделя е времето, което трябва със семейство, деца и приятели.

30

Bg en France

преди 7 години

Статията напълно отговаря на истината.Условията за работа са добри.А защо безработицата е голяма ? Защото франсетата са толкова мързеливи и капризни,че ви е бедна фантазията.

29

Роботите превземат

преди 7 години

Постоянно в новините четем как еди-коя-си фирма съкратила еди-колко-си хиляди служители и ги заменила с роботи. Напр, миналата седмица Foxconn съкратиха 60 000 души и ги заменили с машини (потърсете в нета).Така че бъдещето е ясно - 20 или 30 часова работна седмица, за да има работа за повече хора. Защото ако 40-часовата работна седмица се запази при тази масова роботизация, е ясно, че стотици милиони ще останат без работа. Като намалее работната седмица ще има работа за повече хора.

28

Работник

преди 7 години

За мен дори 40 часова седмица е нещо като мираж. Аз в България по-малко от 50 часа на седмица не съм работил, заплащане на извънреден труд не знам какво е, чувал съм, че съществува в Кодекса на труда, но до там. Единствената привилегия, която ми е давал работодателя се е изразявала в това да се храня с остатъците от гостите на хотела, в който работех.

27

пазарна икономика

преди 7 години

Щом в България с това ниво на живот , няма балкон без климатик ,всекидневна без плазма и джоб без телефон за 4-500 лв ,явно е че потреблението не е пряк резултат от доходите. Както и хвърлящите хиляди през балконите са опровержение на поговорката :"Акъл си имам пари ми дай. "

26

Анонимен

преди 7 години

Рецепт правильного майдана для пиндосовских шавок. Берм ведро укропу Потом либералью жопу 25 поляков,17 австрияков Ведро *** Маккейна От Нуландши печенья 140 шин,охапку дров Будь ласка,Ваш майдан готов

25

Смях

преди 7 години

До 34 Ти да не си изскочил от Гуанатанамо Бей и да имаш проблем...... Взимай шекелите и се кланяй на господарите......

24

До Смях

преди 7 години

Ти не си видял,ама много хора са видяли и недоизживяли,като лагери и убйства.