59

gost

преди 7 години

искам да попитам децата в малките градове не могат да четат интересно мие госпожата за мъже ли е мислила да попитам или за децата щото една такава прави сасипий само

58

яяяяяяяяяяяя

преди 7 години

Авторът какъв опит има в учителстването?

57

СОП

преди 7 години

До Анонимен 64По начало съм съгласна, но програмите и обучението по класове са общоевропейски и не само. Не броя училища по Рудолф Щайнер и др. изключения. Аз лично приемам и по-разкрепостени форми, стига да са достатъчно професионални. В интерес на истината сред възпитаниците на нестандартни училища съм срещала и доволни, и недоволни от полученото образование. Примерно, една моя позната е много щастлива, че е била в експерименталната школа на Лозанов, а друг е недоволен от метода на Сендов.

56

Мноу знай

преди 7 години

Щом на автора са му забранявали да ползва лаптоп на лекции в университета, значи той е достатъчно млад и лично не е преминал през ни едно равнище на образователната система по социалистическо време, ама ни дава акъл каква била. Научил го от картинка в социалните мрежи.

55

Анонимен

преди 7 години

След 1989 г производство по калъп - неграмотнци , по образец на училищата в американските гета .

54

demograph

преди 7 години

Червенокожи *** министри, преподаватели, професори, ректори и декани НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ друго освен ***. *** не могат да видят друго освен набитите в главите им щампи от времената на диващината. Когато се махнат *** и на тяхно място дойдат "бели" хора, тогава ще имаме първият випуск от образовани хора. И след 20 години ще имаме ново качество хора в България. До тогава ще сме Туземия.

53

Анонимен

преди 7 години

До СОПКласът е една фикция, характерна за българското образование, и донякъде европейското образование. Трябва да бъде важна програмата по която се движи детето. Или нещо подобно на "клинична' пътека. Не е толкова трудо да се осъзнае. Има го по света. Но трябва малко нестандартно мислене, а не "все същото, ама в повече".

52

СОП

преди 7 години

До до 41На децата със СОП, ако са с умствено увреждане, пишат условни оценки - тройки със звездички. С тези 3* преминават от клас в клас. Отрицателни последици много: децата вместо да усвоят онези простички знания и умения, които все пак могат, стоят години курдисани неподвижно на чин да слушат безучастно уроци, които са далеч над възможностите им, родителите се заблуждават, че детето все пак е в по-висок клас и т.н. Несправедливо и неправо вредно.

51

PD

преди 7 години

Много вожд, малко индианец. А всяко гущерче иска да бъде голям крокодил, още повече ,ако слушаме мама, която ще плати, за това, щото нейното гардже, пее най добре. А пари всеки ще вземе, а също и дава, щото като няма полза от това кой колко е умен, за позицията която заема. Важен е поста, а не съдържанието.Така е, в болно номенклатурно общество от втори и трети род, желаещо да господства, не по качества, а с взаимна обвързаност (връзкарство).Резултата е несъстояло се общество, в новите реалности

50

Еднакви, ама ...

преди 7 години

Тези "еднаквите" дечица от снимката съвсем други резултати биха показали на тестовете PISA.Не са еднакви със сегашните, дума да няма.

49

Гриз

преди 7 години

Ха-ха-ха, тогава учениците бяха облечени еднакво, а всеки беше неповторима и богата личност. А сега пълна външна свободия, а вътрешно окалъпени. За образователното равнище да не говорим.

48

Анонимен

преди 7 години

До до 56Не, именно по този начин нама да имаме "хрантутници", а хора, които ще допринасят за бюджета и БВП. Цената на безпросветността е много по-голяма от просвещението във всичките му форми. Когато, и ако проумеем нещо толкова простичко, България ше стане по-добро място за живеене.

47

възмутен

преди 7 години

Знаете ли въобще защо е нужно образование?Явно не!Тези хора трябва да работят някъде, да внасят пари в бюджета и най-вече да са полезни на себе си и другите.Образованието не самоцел!

46

до 56

преди 7 години

А за какво говорим? За хрантутници, висящи на бюджета?

45

Анонимен

преди 7 години

До до 52Никой не говори за специалисти и професионалисти. Говорим за граждани с адекватно обществено поведение. Не може дете да отпада от образователната ситема Това е престъпление. Все едно лекарът да ти откаже лечение, защото прецени, че болетта ти е нелечима. Всяко дете може, и има право да се обучава на максимума на своите възможности. Иначе страда цялото общество. Мислете с главите си.

44

до 52

преди 7 години

Обществото не плаща ли скъпо и прескъпо за неграмотността, която се шири навред, независимо от степента на образование?

43

до 52

преди 7 години

След навършване на 16 години какво следва? Същата схема като за останалите.После нямало кадри за бизнеса, нямало специалисти...Няма и да има докато образованието се ПОДАРЯВА.Затова и не се цени.Друго си е да си го заслужил с усилия.

42

Анонимен

преди 7 години

До РусияНе професор, а гражданин. Иначе всички страдаме от масовото безхаберие, не толкова интелектуално, а морално.

41

Анонимен

преди 7 години

До до 41Когато ученикът не достигне стандарта, трябва да се пренасочи по друг стандарт. Иначе какво ще правиш с децата със специални нужди. Децата трябва да останат в училище поне до 16 години, на всяка цена. Иначе обществото плаща непосилна цена.

40

Русия

преди 7 години

До 41То така всеки ще стане професор !