24

55

преди 8 години

Съгласен,но да се започне отгоре надолу!

23

Американ

преди 8 години

Една *** мислила, мислила, па умряла.Тези от МЕНСА я следват.

22

някой

преди 8 години

Час по мислене?Ами всеки човек мисли, докато е жив.Не мисли само умрелият.Не е ли правилно да се каже "разсъждение"?Но за да може човек да разсъждава, първо трябва да може да чете, след това да натрупа познания и след това да започне да разсъждава - да търси логиката, причините, следствията и правилното решение.А нали всичко това се учи по предметите в училище?Защо трябва учениците да се натоварват с още един измислен час?Разсъжденията би трябвало да се прилагат по всеки учебен предмет.

21

Даскал народен

преди 8 години

едно време и аз така ги карах да мислят...още сутринта,след 7.30 ч първият час...вън тъмно,те не виждат...викам им,мислете по задачата. И те...мислят,мислят...и часа свършил! :) :)

20

Men

преди 8 години

До АнонименГроздето е кисело :) Зубри ти тестове като е лесно :)

19

Невена

преди 8 години

Този час ще е нещо много важно за учениците. За учениците от 9-ти клас логиката е предметът, благодарение на който те успяват да развият мисленето и въображението си,но за много от тях е сложно, тъй като не са го правили до този момент и поради това е отлична идея да има час по мислене даже от 5 клас.

18

Анонимен

преди 8 години

Глупост, след глупост, нямат равни. Първо трябва да смените даскалите по математика, които преподават смятане, после тия по БЕЛ, които преподават граматика, след това, тия по история и география, дето са фактолози, и едва тогава ще осъзнаете, че не ви трябва час по мислене, а Преподаватели!

17

Анонимен

преди 8 години

С огромно темпо продължава упадъкът на родното образование. Учени, доценти, професори с дипломи взети по всевъзможни начини само не и с доказани умственни способности, внасят все по вече и по вече глупости в учебните програми. Като погледнете министърът на образованието и ви се изяснява ситуацията.

16

Анонимен

преди 8 години

Час по мислене в Парламента !- започва след часа по гепене и часа по любовчийство.

15

Анонимен

преди 8 години

Не се страхувайте. Има хора, на които се плаща, за да мислят вместо вас :)

14

aнтиЕС

преди 8 години

мисленето рaботa не върши,вярaтa в товa което прaвиш върши рaботa

13

Анонимен

преди 8 години

А през междучасието- час по тъпеене викаш?

12

Godlike

преди 8 години

На повечето ще им пиша само отсъствия, дори да присъстват в час хаха

11

Анонимен

преди 8 години

Да мислиш, се учиш цял живот. Математиката те учи да мислиш, литературата - да се изразяваш и да разбираш мотивите и поведението на другите, без логика не можеш да схванеш нито един принцип, и да, тогава зубриш. Но за да мислиш, трябва да задаваш въпроси, а точно това на никой не му изнася Особенно ако почнеш да се задълбочаваш. За управляващите е важно да си добър в една професия, да си консуматор, да не задаваш въпроси, да не се обединяваш с други в неконтролирани от тях общества.

10

777

преди 8 години

Да и после ако децата се справят, да се въведе пробно и в Народното събрание...може пък и да има ефект...

9

Анонимен

преди 8 години

"В Българските училища се възпитава зубрачество."Глупости. Просто се изисква основата да се знае идеално, за да може да се мине на по-сложните неща. А това, че основните неща на хора като теб им идват сложи и няма друг начин да ги разберете/запомните освен с наизустяване е отделен проблем - на капацитета... Не на всеки му се отдава интелектуалния труд. Но имаме нуда и от таксиметрови, и от чистачи... но много моля - не ни завличайте на вашето ниво. И не търсете заплати като нашите...

8

Анонимен

преди 8 години

Час по какво мислене? Ако е аналитично, то учителката ни уверява, че не го владее добре, с твърдението си, че "в крайна сметка достигнахме до нивото, при което имаме пълната информация за всичко."

7

Анонимен

преди 8 години

Добре е това, нека се учат да мислят със собствените си глави. А ако примерно някой учител попита: "Деца, вие как мислите, турско робство ли е имало в България или е било съжителство?" ще уволнят ли учителя?

6

Анонимен

преди 8 години

от 6 часа трябва да се мисли само един. Няма ли да се натоварят прекомерно нарком,........ пардон децата

5

Киро кофражиста

преди 8 години

Интересно предложениеНие едно време в училишще мислехме през всички часовеСега явно не е така