15

Анонимен

преди 8 години

Лелеееее! Голям праз дали са изтекли отговорите или не.. Който си знае и може, ще успее, който си е ***, ще си остане *** цял живот. И без това няма никакъв смисъл от този начин на оценяване. Аз самата знам как съм прочитала някаква критика за нещо безинтересно и после съм преразказвала. На приемния изпит в университета се падна Ботев; въобще не се бях готвила за него, като критика, и писах собствените си разсъждения по темата; имах 4,50 за три листа тема.

14

Нед

преди 8 години

И какво заграждаме квадратчета , играем тото , а какво научиха учениците няма никакво значение.После се оплакваме че се необразовани.Е как да стане като никой не го изисква от тях.Няма въображение , няма фантазия .Произвеждаме едни *** овце с редки изключения на които им липсват базови знания във всички аспекти.Не е нормално на 18г да не си чел произведение а само рецензия и да пишеш!!

13

ха!

преди 8 години

А за какъв *** е тази матура? И без това, местата във висшите училища са повече от завършващите абитуриенти!Миналия век аз също се явявах на матура, защото не ми достигаше бала, за да се освободя. Тогава теглехме билет и си пишехме по темата. Сега просто няма нужда да се пише - загражда се с кръгче и може да играеш на тото!Всъщност, защо въобще трябва да се ходи на училище сега?...А! Сетих се - заради детските!

12

Анонимен

преди 8 години

С тази матура се побъркаха. Няма никаква организация. На деня на провеждането се разпечатват и тестовете. Да разпечатат всички тестове предварително и да не се губи време.

11

Анонимен

преди 8 години

Тази година вариантът на теста се изтегли в 5.10 ч. рано сутринта. Изпитът започва в 8. Къде са били през това време всички, присъствали на тегленето? Или с други думи казано - разполагаме с почти 3 часа при съвременната техника.

10

възмутен

преди 8 години

Не мога да разбера защо се харчат толкова пари за матура като среден 3 се пише на 23 от 100 точки.Под 51 точки очевидно оценката трябва да бъде слаб 2. МОН променя критериите само за да няма обществено недоволство срещу тях.Абсолютно безсмислено е да се говори за това, при положение,че повечето зрелостници са буквално и функционално неграмотни.Да не повдигам въпроса как някакви си недипломирани ученици са приети във ВУЗ без да имат необходимата образователна степен. Къде спи прокуратурата ?

9

пазар

преди 8 години

Имаш пари и купуваш, нямаш пари и няма диплома.

8

Анонимен

преди 8 години

Самите матури узаконяват корупцията и срещу заплащане на частни уроци преподаватели продават тестовете.

7

Анонимен

преди 8 години

Матурата изтича по няколко канала. От училище тече от техническа комисия и директор. Решава се от учител. Преди година го показаха по телевизията.Друг канал е МОН. Тази година новото е посредник.Ако е виновен ученик - няма последици. Търговията не е забранена.Кунева ще заслужи уважение, ако назове истинските извършители и ги уволни.Интересни са онези 12%, които са преписвали традиционно - от хартиен носител, вероятно...

6

Анонимен

преди 8 години

На практика изпитът не започва точно в 8 за самите ученици. Има едно технологично време за размножаване на материалите. Така, че в 9 не могат да завършат.

5

Анонимен

преди 8 години

***, моля ви се, как така ще е изтекла матурата?! Това никога не е случвало. Елитни врачки гадателки пророкуват темите и задачите предварително. Това е! Останалото са долни инсинуации!

4

ognyanz

преди 8 години

Изтекли са само въпросите и се продаваха отговори. Какво друго да изтече?

3

ivan

преди 8 години

матурата изтича от теническите комисии по училищата.

2

Анонимен

преди 8 години

За 5 лева е по-лесно да купиш отговорите и ги научаваш наизуст вместо да учиш 1200 страници от няколко учебници по 100 лева.

1

Анонимен

преди 8 години

След като матурата не е изтекла, следва да признаем, че купените отговори от журналисти просто случайно са се оказали стопроцентово верни!;)