42

Invincible

преди 8 години

Пак ви прецакват, как не разбирате? Пишете и се радвате, че ВЕИ-та фалират. Какво се случва всъщност - големите централи по полята, които ги гледате докато пътувате не ги закачат. Свалиха 5 пъти изкупната цена на малките семейни централки, които са 0.08% от производството на ел. енергия, за да фалират и изкупят на безценица. След като попаднат в ръцете на когото трябва ще вдигнат отново цените и всички ВЕИ-та ще са големи. Няма да има малки. Всичко ще е в ръцете на олигархията. Честито. Вие се р

41

Разбирач

преди 8 години

Ами Държавата сега им взема целия приход,а квотите дето ги търгува на техен гръб и им прибира парите! Те за това в Германия плащат на потребитеките,защото като им изтекът договрите има само приход за държавата от тези емисии и за това се плаща. С АЕЦ ще изядем дървото къде ще им сортираме отпадъщите и колко ще плащаме за това...А бе хора вие *** ли сте , това е бъдещето...

40

Разбирач

преди 8 години

Ако искаме и на нас да ни плащат за да ползваме ел.енергия като в Германия само ВЕИ-тат са изхода. А тези малките са най-потърпевши изядоха дървото на големите,принесоха ги в жертва. Те заради тези субсидии,които са от 10% до 50% от общия инв.процес трябва да дабат заплати от 800 лева, централите са им на майната си,няна СОД, трябва охрана, потдръжка. А и сега като Делянчо надроби тази попара да си я сърба ,като ги нагънат от ЕК ,че парите саим заминали на вятъра.....

39

Бай минчо

преди 8 години

Опа, малко се изхвърли. Живота на волтаиците е около 40г...

38

Бай минчо

преди 8 години

Отраженията при политики стимулиращи ВЕИ не се усещат веднага. Това е стратегическа инвестиция от страна на държавата. Стратегически = дългосрочно, за който не фаща. Изкупните цени се договарят за 10-15 години, за да си избият собствениците инвестицията. Волтаиците са много много скъпи, но са със 70-80-100 години живот, т.е. след избиване на първоначалните инвестиции последвалата енергия е чиста и СУПЕР ЕВТИНА!!!

37

Бай минчо

преди 8 години

Егати коментарите - *** и некомпетентни. В статията пише 0.08% са МАЛКИ ВЕИ. Според вас колко точно ще ви се увеличи тока заради тях :D Някой надолу беше написал нещо за Германия. Проверете в Гугъл колко % от техния ток идва от ВЕИ. А те не са лидери в Европа.В статията става въпрос за дребни играчи, семейства, които са теглили заем за 10-15г за да изградят централите си. Този заем е предвиден на едни изкупни цени. Когато държавата ги промени, сещате ли се за колко години ще се изплаща?

36

БГ овца

преди 8 години

Такса "задължение към обществото"...Иде ред на такса "вдишване" и месечна глоба за издишан въглероден двуокис.

35

Анонимен

преди 8 години

пазарна икономика ако фалира някой баничар да протестира ли пред парламента.

34

Анонимен

преди 8 години

Българския данъкоплатец толкова много пари даде и проблеми за някакви си 0.08 % от енергийното ни производство, това е абсурд на пилеене на пари за нищо,много пари без резултата, предполагам че е нормално за тази държава ама е абсурдно.

33

Риск печели,риск...

преди 8 години

Да си търсят парите от енергийните лобите в НС,които са им обещавали даправят големи пари на наш гръб от слънцето,вятъра или океанските течения.Направили са инвестиции на собствен риск,с удоволствие са консумиралигодини наред паричките от надутите цени,а сега когато балонът се спука,плачат.Еми рискът не се е оправдал.Защо обикновените хора да им плащат?Който поема риска,той печели или губи.Досега печелиха,отсега нататък щегубят.Да кажат кой ги е лъгал и да си търсят парите от него.

32

сс

преди 8 години

и ся ко? да кажа не детето си няма играчка днес защото тряя дам пари на ония ****си да не фалират :) ...

31

Бат Боко

преди 8 години

Повечето централи са на *** и бесерасти, затова им резнахме кинтите. Сега вият на умряло, ама нас кво ни брига това?

30

Анонимен

преди 8 години

АЕЦа,'що не рИве ?

29

11

преди 8 години

Щом нещо не е рентабилно - закривай! Кат не са конкурентни да закриват или да се побират в новите финансови рамки и да не мрънкат. То ако всички почнат да мрънкат тъй, де ще му излезе края, ай сиктир.

28

Анонимен

преди 8 години

това добре, а защо не променят тарифата на мариците ?

27

???

преди 8 години

Къде остава пазарната икономика??? Преди 2-3 една имаше статия че в Германия цената на тока е паднала до -(минус)130Е за мегават на практика ти плащат за тока , който си ползвал. Като ще взимаме пример от запада.

26

бай иван

преди 8 години

Няма значение дали са крадци или не. Имат си договори и ако държавата ги е нарушила да си търсят правата, пък ние от държавата защо ни е ощетила като данъкоплатци. Не може да се договориш с някой да ти купува една стока за 1 лв. и утре да ти плаща по 50ст.

25

Анонимен

преди 8 години

Държавата им купува 14 пъти по-скъпо тока отколкото този на Козлодуй! За да пълнят гушата! Като другите раз.бойници с Мариците! България загива от корупция и продажност.

24

ЕЕЕ

преди 8 години

БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ,ДОСТА СМУКАХА НАРОДА.

23

Анонимен

преди 8 години

Този земеделски ток го не щем, като са го насяли, да си го ядат сами!