25

до дд

преди 7 години

До ддМного си зле моето момче. Според теб щом не сме съгласни с нещо проповядвано от западния капитализъм, то автоматично сме русофилчета.А замислял ли си се, че може би и тях неудобряваме. Или ти съдиш само по свойте разсъждения (доста ограничено)Аз съм българофил. Не на капитализма, Не на комунизма!За чиста и свята република!!! (не го е казал Вашингтон)

24

юбералес

преди 7 години

Някой происводства вече могат да се върнат от Китай, където трудът вече е по-скъп. За евро/час, дори може да се изнася за там.

23

Петроф

преди 7 години

Каква информатика ще учи този човек!? Кой ще го издържа? Кога ще научи немски че да разбира какво му говорят? Тук децата се побъркаха да учат за да влязат в езикови гимназии за да могат да следват в Германия или другаде в чужбина. То вярно, че справедливост няма, но поне логика да се търси! Единици са тези, които ще заработят като немци. И дали техния труд ще компенсира щетите от поканата на г-жа Меркел?

22

Анонимен

преди 7 години

А къде са учителите, лекарите и инженерите? М?

21

Г. Георгиев

преди 7 години

227 евро, след като вече си нахранен и имаш подслон... Доста по моите разбирания. Само за 5 часа седмично! Работех по договор с българска фирма в Германия и за храна ми отиваха 150 евро на месец, и още толкова за спане в жилищен контейнер на строителния обект. При това работата е 39 часа на седмица официално. В действителност доста повече. Излиза че нашият герой получава 524 евро от немската държава. За 20 часа на месец! Замислям се кой е лудия. Немците че му ги дават или аз че още съм в Бг.

20

хехе

преди 7 години

Нека който бежанец не е доволен, лично да стигне до Меркел да я пита за какво и по чия воля ги кани в Европа! Ама лично, щото малцина и в Германия знаят, освен нея каква е целта на това мероприятие.

19

ставри

преди 7 години

Много им е.

18

Членска карта №7

преди 7 години

Дано не се окаже, че някой от тези хранени с германски гулаш е катурнал, рано тази сутрин египетския самолет от 11 000 метра височина... На Феркел, съвсем ще й се стъжни!

17

Членска карта №7

преди 7 години

До ддКакво да кажем...., освен да си потърсиш квалифициран лекар и да се погрижиш за менталното си състояние :-)

16

Анонимен

преди 7 години

С други думи Заид получава на месец 227 евро на месец за час и половина на ден, а голяма част от Българите които държат държавната администрация на гърба си отработват същите 420 лева по 8 часа на ден даже много често и по 12 ч, затова бежанците ни заобикалят и не искат и да чуят за нас.

15

Анонимен

преди 7 години

А данъци плащат ли върху тези суми? Или реално са примерно 900 евро на месец?

14

Анонимен

преди 7 години

това е временна работа. който успее да се интегрира - успее. и така трябва да е. какво се очаква иначе - ядрени физици с личен преводач?! съвсем нормални неща от живота, всеки германец вероятно е преминал през нещо подобно, ако изобщо става за нещо.

13

Handel

преди 7 години

Написаното е извънредно трагично. Едва се сдържам да не се разплача! Тази Меркел е чудовище! Как мъчи горките хорица вместо веднага да ги върне там, където им е мястото - в Сирия!

12

дд

преди 7 години

Ей , русофилчета , какво ще кажете за това-през 1985г. има повече убийства в България от колкото за 1999г. а.Истината боли , нали , но вие за това я мразите и криете , както партизанин крадено имане.Най-жалкото е .че много хора ви повярваха и се опитаха да създадът нещо хубаво и истинско , но вие веднага им разбихте мечтите , защото за вас само Москва е достойна и всички други трябва да са и в краката мъркащи за потупване по рамото.

11

дб

преди 7 години

Преди шест години моя позната започна работа в Берлин по същата програма, в момента има рекламна агенция и печели по 250 хил. евра годишно.А вие си предричайте краха на Германия и се радвайте на 60 левовия валчер за храна по коледа.И накрая , кога ще се разпадне , този ми пуст ЕС , че от 1997г. насам русофилчетата все това повтарят , а той накрая ще надживее и любимият им СССР.

10

Анонимен

преди 7 години

1 eвро на час, 8 часа работен ден, 30 дни - това са 240 евро или 480 лева. Като не им харесва - обратно от дупките където са дошли.

9

bahti smeshnicite

преди 7 години

teq 200 evra ne stigat za edna sedmica samo da se usmihvash

8

до гурбетчията

преди 7 години

Сори , моме , ясно си го пише в статията - евро на час ,пълната програма - за пет лева ще трябва на две мандолини да свириш.

7

ай сига ве

преди 7 години

че тя и баба ми живее с толкова на месец., че и данаци плаща - като нормален гражданин

6

Анонимен

преди 7 години

Програмата за едно евро на час съществува много отдавна откак въведаха еврто като национална валута. Преди това тази прохрама се казваше arbait macht frei.