13

Кон

преди 7 години

За истериците по-долу. В САЩ също престъпниците се договарят с прокурора. Филми поне погледайте малко.

12

Факт

преди 7 години

Очевидно не трябват "страшни" присъди, а трябва при всяко нарушения на закона да има съответното наказание, което изобщо не е необходимо да е безкрайно строго, както масово се предлага от някои тук, не осъзнаващи, че не е толкова важен размера на наказанието, както е записано в закона, а е важна неизбежността от налагането на това наказание.

11

Анонимен

преди 7 години

Аз пък си мислих че джигитите яздят коне.

10

Стефанов

преди 7 години

До Е 3 -" Да го вкарат в затвора ли? Тогава трябва да се построят още 1000 затвора..." Не, много е просто - след като вкарат десетина пияници/джигити в затвора нещата ще си дойдат на мястото. Сега проблемът е, че минават метър - В ТАТКОВИНАТА НИ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ!

9

Анонимен

преди 7 години

Ние сме обществото и сме длъжни да наложим на държавната машина да си размърда *** и да върши ефективно и справедливо работата си. Иначе ни чака баааааааавна и мъчителна смьрт. Всичко друго е празни приказки и т'шак.

8

браво

преди 7 години

Така е вБулгаристан! За правосъдието-на екс! Наздраве!

7

анонимен

преди 7 години

Такова законодателство само в България го има:ПРЕСТЪПНИК ДА ДОГОВАРЯ ПРИСЪДАТА СИ.Акога ще лежи в затвора-като убие някого ли?Нали все за строги закони говорят,пък като хванат някого не го съдят.

6

Анонимен

преди 7 години

Защото адвоката е намерил вратичка да намали наказанието.

5

Николай

преди 7 години

До ЧокоЕ, да кажем в случая - очевидно човек без предишни осъждания (иначе нямаше да му отложат изпълението), няма последствия от извършеното престъпление. Ако е нормален човек, това ще му е достатъчно наказание. Знае, че при ново престъпление в срока, ще влезе в затвора. Ако започнем да вкарваме в затвора всеки, едва ли ще спечелим много от поправяне на тези хора. Друг е въпросът, ако караш пиян и убиеш човек, е абсурдно да ти отлагат изтърпяването на присъдата...

4

Анонимен

преди 7 години

При тези неоспорими факти защо е необходимо признаване на вина за да протече делото по-бързо ??

3

33325

преди 7 години

В селата още се кара пияни, без застраховки, ГТП винетки (айде, 100 лв е винетката, в селата е безработица). Кара се така, защото всеки е братовчед, кум, баджанак. Вечер катаджията, полицаят, прокурорът, съдията си пият ракията в кръчмата с всички останали. Е как да има контрол и да се прилага закон? Бай Иван как да има страх от наказание, като съдията и полицаят са му роднини?

2

Е

преди 7 години

Е какво предлагаш? Да го вкарат в затвора ли? Тогава трябва да се построят още 1000 затвора за да се вкарат всички пияници зад решетките. Според мен проблема е в наказанието. 250 лв. глоба? Че това и безработен ще си го плати. Я направи глобата 5000 лева на промил да видиш разликата.

1

Чоко

преди 7 години

А е стига с тези условни присъди.... Докато не ги спрете, няма да спрат и нещастните случаи....