24

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 19Да, да,"след края на комунизма" се вдигна не само продължителността на живота, вдигнаха се заплатите, повиши се раждаемостта, вдигна се броят на населението, вдигна се равнището на образование, вдигна се заетостта, вдигна се качеството на храните, на медицинското обслужване, повиши се културата, построиха се нови училища, болници, детски градини, читалища, ж.п. линии, подобри се чистотата, рязко намаляха престъпността и експлоатацията, намаля работния ден, заплатите на депутатите

23

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 19 Абе, ти от комсомола на Гърбата ли си? Щото си и неграмотен, и нагъл, и лъжлив. С "демокрадията" хунвейгърбе, продължителността на живота падна с 4-5 години. Но от 2-3 години социолъзи и стъкмистици ни внушават, че живеем средно по 74 години. Е, като как става това, като: 1. умиращите са много повече от раждащите се. 2. годишно умират по 110-120000. 3.На трето място по смъртност в света сме. 4. Младежта пие и се друса до смърт. Москов пищи "...продължителността на живота пада"

22

дофтор

преди 7 години

До Един българин-ето едно глупаво мнение отново-арт.хипертония е болест.Всичко останало е плява-казах го.Не се морете да мислете-просто спрете цигарите,ходете повече,махнете тежките храна.При японците стресът е на най-високо ниво,но сърдечносъдовите заболявания са на най-ниско.коментар?!

21

дофтор

преди 7 години

Чета по-долните изложения и се смея-това,което каза проф.Торбова не сме го измислили ние,българите-това е международен проблем и учените с десетилетия изследвания са доказали горепосочените моменти като рискови фактори.Стресът и несигурността са на 6-7 място!Не са ви виновни лекарите,а системата,определяна от политиците за профилактика и съответно лечение.И вашата заинтересованост.Всичмко останало е като приказите на бате ви Боко-плява без зърно!

20

Анонимен

преди 7 години

Няма здрави хора.Хората се самоунищожаваме.

19

Анонимен

преди 7 години

Най-добрият роб е този, който се мисли за свободен ! Това е българина !

18

razgradski pop

преди 7 години

"66% от смъртните случаи у нас от сърдечен удар"...то не бяха кюфтета, то не бяха кебабчета, то не бяха пържоли, то не бяха ракии и вино...ами резултата е съвсем нормален...

17

eлена

преди 7 години

Кардиолози,като основна причина,трябва да посочат-несигурност в утрешният ден,мисълта"с какво да нахраня децата си","дали утре няма да остана без работа",дали ще имам възможност да изуча децата си","дали няма да ме удари някакъв *** с колата си на пешеходна пътека","дали,ако имам някакъв здравословен проблем,ще имам пари да си платя разходи по болниците" и така нататък,а вече след множеството проблеми на средностатистически българин,да изброява неговите /на кардиолог/ причините!!!!

16

Анонимен

преди 7 години

Трябва да се спрат цигарите! Те са основния проблем който причинява инфаркт!

15

Анонимен

преди 7 години

" Кардиолозите посочват като основни причини за това нелекуваното високо кръвно налягане, ..., ..., ... и ... . Едва след тези фактори те споменат наследствеността. "Е, всички знаем, че статистиките издишат отвсякъде, но все пак кой ли е виновен за нелекуваното високо кръвно? Може би болните, които често даже не знаят, че са болни?

14

Еми...

преди 7 години

Българина е болнав щото е беден. А е беден щото е ***! А простотията по тия ширини се предава по наследство и често е повод за национална гордост.......

13

Анонимен

преди 7 години

Българина, масово вари ракия, доказано едно от най отровните неща, и после си я пие и се хвали. Българина пуши и то секви ***. Българина сърба шкембе и яде карантии и сланини. Българина е Як мъжага и на доктори не ходи, не плаща естествено осигуровки и като остарее лекарствата са му скъпи, но пък нали е Як мъжага така или иначе не ги пие. И все пак след края на комунизма средната продължителност на живота се е вдигнала с 4-5години. Добре че голяма част от младежите са по образовани и живеят

12

Анонимен

преди 7 години

Pulni gluposti.To ne ostanaxa hora veche v BG,te razpravqt che bolnite se uvelichavali.Uvelichavat se samo krajbite v zdravnata kasa.Puteki,lekarstva,diagnozi,hospitalizacii-krade se otvsqkude."Nepravilno izrazhodvane na sredstvata"-da ne vikame,che kradem mi prosto parite ne stigali puk tezi deto gi imalo ne bili po prednaznachenie.

11

Анонимен

преди 7 години

Този кардиолог защо не споменава нищо за стреса?От там идват и проблемите на целият организъм.Факта че се искат направления за тези специалисти какво ни говори?Така че стига с това обездвижване ,нездравословно хранене и прочие!Да от значение са и то голямо,но как един работещ бедняк да си позволи здравословно хранене,когато той не може да покрие разходите на семейството си.За това между впрочем нямаме и семейни отношения здрави,за това и нямаме деца.А всичко останало е бля-бля,статийки за пари!

10

Николай

преди 7 години

До 10Бедността определено има значение. Въпреки това, хубавата храна - домашно приготвено ядене, струва по-малко от руло, бисквити, палмово сирене, цигарки и ракийка. Не е по-скъпо да ядеш готвен боб с малко сезонен зеленчук, отколкото преработени храни и захар.

9

пфффф

преди 7 години

ДЪРЖАВАТА УБИВА БЪЛГАРИТЕ.всяко посещение в болница ни струва маса пари.дори за децата на българите нехае политическия ни т.н. елит.ако си асан обаче е по така работата.дори да кихне асанчо му дават яки левчета по телк.астма било.малкия ми е с епилепсия и давам хиляди,които търся на заем,но той не е болен според системата.не сме в категорията на привилегированите групи.с удоволствие бих ги избесил по площадите тези законотворци,но господ ще ги накаже според заслугите им.

8

Анонимен

преди 7 години

Това ще да е заради уредения живот и чистата храна.

7

Анонимен

преди 7 години

Гинеколозите и ендокринолозите много обичат да плашат женичките и да ги викат на 6 месеца, че понякога и на 3, после как да има направления.

6

До 9

преди 7 години

Чукча, не мислиш, затлъстяването е основно проблем на некачественото хранене. А сега се опитай с 2 те клетки сиво вещество в прязната си кратуна, един беден и ограбен човек дали мжое да се храни със скъпи салати, плодове и риба, или купува за жълти стотинки, "млечен продукт" с палмово масло, създаден от родните бизнесмени, под зоркото око на родните политици.

5

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 5:Чукча, не четеш какво ти казва професорката( не че не се знае ):"обездвижването, затлъстяването, прекомерната употреба на алкохол и тютюнопушенето".Какво общо тука имат политиците или който и да било?