10

Анонимен

преди 7 години

Служител от НСИ ми обясни,че при изчисляването на БВП се получават грешки от 05-07% в зависимост от избраната методика за изчисляване.Извадете ги от тези 2,5% и ще видите разликата. Като купуваш сол например на пакета пише тегло 500г. плюс минус 5г. Оптимистите виждат плюса а песимистите минуса. Откъде ще дойде този ръст не е ясно. Населението застарява и емигрира, а конкурентноспособна промишленост няма.

9

Кирил Софийски

преди 7 години

Моля ги само да формулират на кое по-точно казват икономика в България ?!?! Тук такова животно отдавна не съществува, всичко е алъш вериш! Или модерното сега проекти ! Иначе като какво се произвежда тук и то да е евтино и качествено. Тоест конкурентноспособно ?!?! Икономика няма но има сдружение на индустриалци и видите ли индустриален капитал ?!?!?! На какво ли казват така ?!?!?!

8

PD

преди 7 години

6. При така поставената ситуация, поради нуждата от финансов капитал за политическите проекти се стига, до многоходови грабежи в стил КТБ, които срещат разбиране от страна на Съдебната власт, и протекция от политическия елит. Тишина в надзорните и банкови среди и незаинтересованост на журналисти и медии, по разкриване на съответните връзки и зависимости между участниците. А това вече е четвъртата власт.Няма да пиша повече, и без това прекалих. Но това ще се промени. Ние ще го променим. Вие и Аз

7

PD

преди 7 години

4. Парите по европейски програми отдавна са обхванати и минават по късия път и не се завъртат в икономиката а се връщат обратно в банките като скъп депозитен капитал, поради кръговете от фирми на политическите чадъри. В икономиката остават само заплатите но вижте т.3.4. Управлението на фирми бенефициенти е от некомпетентни но поставени от съответните кръгове. При което инвестицията в машини и технологии не е интегрирана в общ план за развитие на отрасъл.Всички се изживяват като сами на пазара.

6

PD

преди 7 години

Щеше да е хубаво, ама не е вярно. 1. България няма конкурентна промишленост и в Европа няма пазар. Основно сме под изпълнители, но при европейското ембарго към Русия, към България поръчките намаляват. Износа в селскостопанския отрасъл поради същите причини е трагичен.2. Ръста на заплатите е отчайващ, което изключва вътрешния пазар като фактор за повдигане на икономиката. По пазаруваме евтини Йордански, Турски и др. боклуци3. Липса на суверенитет и зачитане интересите ни в енергийните проекти

5

До 1-4

преди 7 години

Ех, какъв мерак само имате да затъне България! Целия си живот само за това го отдавате. Ще си изкривите от злоба лицата всеки път, когато в България се случи нещо хубаво!Ами изкривете ги. Хората ще ви познават по-лесно и ще разказват за вас на децата си.

4

Анонимен

преди 7 години

С ТЕЗИ ЖАЛКИ ДОХОДИ НА НАСЕЛЕНИЕТО НЕ МОЖЕ ДА ИМА ГОЛЯМО ПОТРЕБЛЕНИЕ. КАТО НЯМА ПОТРЕБЛЕНИЕ - НЯМА РЪСТ НА ИКОНОМИКАТА . КАТО НЯМА РЪСТ - НЯМА И ДОХОДИ.

3

Анонимен

преди 7 години

Б.лгаристан затъва и все по зле става докато не изчезне тази жалка територия

2

Анонимен

преди 7 години

поредната гербераска скапана лъжа

1

Анонимен

преди 7 години

Знаем ги тия прогнози - сменят ги кат дамски превръзки