38

Анонимен

преди 8 години

До ВрабчеАз не съм праведен ни най-малко но ето аз как разбирам нещата и се старая да не греша. Вярата и църквата са две съвсем различни понятия. Когато един човек прочете Библията разбира точно това. Искаме църква която да е в синхрон с Вярата. В деня на Страшния Съд ще бъдем съдени според делата. А кой от коя църква е бил няма да има никакво значение. Бог гледа на сърце а не на религия. Религията е почти винаги в разрез със Вярата. По плодовете ще ги познаете - ИСУС ХРИСТОС!!!

37

Анонимен

преди 8 години

До Куха лейкаИстината за фарисейщината и садукейщината не е по вкуса на всички. Разбираемо си е. Има Библия и там всичко си пише. Нямаме нужда от виещи на умряло попски изчадия да ни учат на Вяра в Бога, при наличието на неоспорими факти за тяхната "вяра" и дела. "По Плодовете ще ги познаете" - ИСУС ХРИСТОС!

36

епископ

преди 8 години

АНАТЕМА! Трябва да си плати за всички гяволъци.

35

М

преди 8 години

как тоя гей, на тези години е станал архимандрит?!?!? В милата ни църква, нещо не е наред..:(((

34

Куха лейка

преди 8 години

До Анонимен на глупостта не можеш отвори очите.... жалко

33

Анонимен

преди 8 години

До е?Виж картата от онова време. Къде са границите? Под попското расо знание не се придобива. Пръднал попа - ти по умен не ставаш!

32

юроде

преди 8 години

с нищо не се е изгаврил човека в гърция няма камбани а се прави заря и той иска и тука да е хубаво само че не са стиковали добре времето зарята трябва да е след хкамбаните

31

е?

преди 8 години

Не знам как в България се е проповядвало на гръцки , щом в Румъния доста след освобождението се е проповядвало на български ! Като лъжете вие евреите от Пловдив , поне си проверявайте фактологията ...

30

Анонимен

преди 8 години

До е?По турско нашата православна черква е била под покровителството на гръцката. Имали сме азбука но се е проповядвало на гръцки с малки изключения.

29

е?

преди 8 години

Пророведите са били на гръцки , ама откак имаме азбука не са .

28

Анонимен

преди 8 години

До варненецПроповедите някога са били на гръцки. И кой ги е разбирал? Трябва да се проповядва на най-разбираемия език за хората.

27

Бай Пешо електората

преди 8 години

В България, умните, знаещите, можещите и т.н. никога не са уважавани. Мазните и крадливи попове, като видяха един млад ерудиран енергичен монах, който е предан на делото господне всячески сестремят да го спънат. Но така е с всичко в милата ни Родина.

26

варненец

преди 8 години

И не само гвардейците и зарята е проблема ! Тоя новия патриарх не служи като Максим на старославянски , ами на модерен български , което не е по канона ! И Плевнята влиза в олтара , нещо строто забранено , въобщее ...убиха най-достойния за патриарх Кирил и сложиха това мекотело , което се води патриарх а остава някакъв си дионисий да скверни най-големия и красив храм в България ...

25

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 24Никой никого не съди а само констатираме. Поповете попове издигат в днешните времена. Бог ни даде скритите камери да им гледаме статуквото. Исус беше този който разруши храмовете защото се бяха напълнили със фарисеи и садукеи. Същите тези фарисеи и садукеи бяха създали инквизицията която унищожи много будни души.

24

ГЕРБ ПОБЕДА !

преди 8 години

Тази година гвардейци и заря , догодина мажоретки ! А вместо църковния хор , веско маринов ще пее за ГЕРБ , а Плевнята ще дръпне реч за евроатлантизма и хибридната война на Путин . Абе модерен великден , кви са тия канони манони , туй канон не е ли марка фотоапарати ?

23

Анонимен

преди 8 години

Добре де,някой вярва ли,че зарята,гвардейския оркестър и т.н . са се случили без знанието на по- височайшите църковни особи?!

22

Анонимен

преди 8 години

До УМЕН ГУЩЕРВярвам на това което виждам и знам. Не смятам че телевизията тенденциозно ще се наеме да злепоставя православната ни църква за нищо. Случаите не са малко и са сносно документирани. Също така има огромно изобилие на подобни перверзии отразени и във западните медии като например попската педофилия и попския хомосексуализъм. Не е само в България. Времената са такива, много скрити камери и записвачки. Край на лъжите!

21

Иво

преди 8 години

До АнонименАбе да им се неначудиш на попчетата...Ей, с тези техни интриги, лакомия, безхаберност за миряните си и само пози и златни часовници отблъснаха хората от църквата, а народа беше жаден след промените за духовност, която църковните служители да посеят в душите им. Слава Богу, Вярата си я имаме, Той ще чуе молитвите ни от всяко място, та дори и в Саудитска Арабия да сме. Не е необходима Църква за да вярваш. Те не били "сиромахомили", а какви са -богаташомили?

20

Саурон

преди 8 години

То точно за обикновенните свещеници по селата няма нормален човек който да каже нещо лошо. Тук става въпрос за бандити. Предали дори бога, във името на който проповядват.

19

Бг

преди 8 години

Крайно време е този човек да бъде наказан, низвергнат и(или отлъчен анатемосан от Църквата. Греховете му нямат край. Очевидно е че е обсебен.