10

Анонимен

преди 7 години

До АнонименХубавите българчета ги продават чрез фондации в чужбина. Едни познати чакаха с години и накрая им дадоха ***.

9

гост5

преди 7 години

При осиновяване българските институции се държат с кандидат осиновителите така, че все едно се стараят да ги откажат и то на всяка цена. Въпросът е до много, много пари и това е всичко.

8

Анонимен

преди 7 години

Децата се държат по принуда в домове, не защото няма кандидати, а защото нарочно се съботира процедурата. А тя се съботира, защото всички лелички-гледачки ще останат без работа!!! Не ви е срам!!!

7

:|

преди 7 години

Не съм запознат подробно с темата и не съм много религиозен, но още в Библията го има следния пасаж:"Иисус повика едно от децата наблизо, коленичи пред него и каза: Ей тоз малкия, негово е царството земно!"Така, че каквото и да се каже тука е излишно...

6

Анонимна

преди 7 години

Дават се деца в чужбина и защото чужденците бутат повече пари от българите. Публична тайна е, че корупцията е огромна и само дето няма официално представен ценоразпис. Много деца, пожелани от БГ семейства се дават на чужденци заради парите, които плащат. Нашите ги изкарват неподходящи. Имаше и предаване веднъж за това как дават момиченце на 3 г. на италианско семейство, въпреки, че приемното му БГ семейство също го искаше, но изнамериха някаква бюрократична тъпня да не им го дадат да го осиновят

5

Анонимен

преди 7 години

Прави се всичко възможно хубавите, здрави и бели деца да получат три пъти отказ за осиновяване, тогава започва процедура за осиновяване в чужбина. А това вече си е сериозен и доходоносен бизнес. Разни посредници печелят от съдбите на децата, а тук семейства с възможности и ясно желание да дадат добро бъдеще на едно дете, остават без тази възможност.

4

Анонимен

преди 7 години

Нормално е да намаляват децата, които са осиновени, защото намаляват децата, които са изоставени. Намаляват и ражданията, дори сред ромите. Много домове затвориха. За децата наистина е най-добре да останат в държавта на родителите си, но е е по-добре все пак да са в семейство, отколкото в интитуция. Българските осиновители обикновено са много претенциозни, за това децата се вписват в регистър за международно осиновяване.

3

Анонимна

преди 7 години

А тези НПО-та само за осиновителите в чужбина ли се загрижиха и за тяхното чакане? А кандидат осиновителите в България не са ли по-важни? Това са Български деца и е редно с предимство да се осиновяват у нас. Защо не се загрижат за корупцията и бюрокрацията, която цари тук при осиновявания от българи? Зор да ги изнесем тия деца в чужбина, че и без това тук не останаха деца. здрави деца трябва да се забрани да се осиновяват навън. А тия в САЩ нямат ли си деца там да осиновяват, че до нас са опрели

2

Анонимен

преди 7 години

До 6 години се гради детето, после травмите от ранната възраст трудно се преодоляват. В интерес на всички е децата рано-рано да намират осиновители.

1

Аз

преди 7 години

Наистина важна тема, а няма коментари !