38

Анонимен

преди 8 години

В Германия данък СМЕТ се плаща на ЧОВЕК по 30 - евро за цялата Година , като данък СМЕТ се плаща само в имота в които си pегистриран и живееш,ако имаш повече имоти плащаш само за един където си регистриран и живееш.Ако живееш в Чужбина НЕ плащаш данък Смет.За ГАРАЖИ данък СМЕТ НЯМА.

37

ха дано, ама надали!

преди 8 години

Сам съм, а плащам такса смет на 4 места. Едното е подземна гаражна клетка. Все още не съм живял там, но таксата смет е най-редовна. От 20 години имам жалба да я махнат, но уви! Ега ти и наглеците! Като че ли вече ще ми слязат от гърба.

36

Анонимен

преди 8 години

Ако ще се плаща на калпак, какточно ще се таксуват амунджите и кой ще оди да ги прои или там на око срещу глас?

35

Анонимен

преди 8 години

Ела с мен в пещерата ,там данъци няма.

34

Анонимен

преди 8 години

Га баце беше кмет каза, че ще направи София най-скъпия град. Само не уточни в бантустан или в света. Сега виждаме плодовете на неговия труд - скъпи винетки, скъп градски транспорт, скъпа вода, поскъпване на тока и най-вече некачествено. А каква е целта?

33

Aisila

преди 8 години

Na 1 mai obstonarodna bg stachka protiv zakona za minimalnite bg zaplati - vsichki s beli burki v 12 chasa i nadpisi za luksemburgski minimalni zaplati v rbg....:-):-):-):-):-) pardon i kade sa shengenskite granichari po vanshnata granica na shengen i eu s repiblika turkyie?! .:-):-):-):-)

32

ще се гръмна

преди 8 години

Кое е по добре 20000 лв с мнооого големи данъци ,или 300 лева без данъци.

31

Анонимен

преди 8 години

В цяла Европа , който има имоти е богат , но и задължен да го подържа този имот . Тука е башибузук. Всеки оставил на село къща и имот и сега реве за данъци и такса смет и т.н. Вие как си обяснявате данък върху селски имот с къща от 10 лв. на година . Това просто е смешно . Или се грижиш за имота или глоби докато се научиш .

30

Един от многото

преди 8 години

Имам наследствен имот - разбирайте къща без покрив и двор, без вода, без ток, без канал - изоставена и необитаема от 15 години за която ми се начислява такса смет, при положение, че в забравеното от Бога село в което се намира сметоизвозване няма от 1989 година. Това си е чист държавен рекет и произвол.

29

От Бегрген

преди 8 години

Давам пример със себе си. Аниматор за деца в кампус (нещо като занималня за деца от 6 до 10 години - тука оставят децата почасово срещу заплащане) заплата 18500 крони + храна и жилище. За тукашния стандарт е много ниско, но сравнено с България е добре, защото половината може да се спестява и да се помага на семейството в България, където родителите ми разчитат на 2 пенсии от по 230 лева при лекарства 300лв на месец.

28

От Берген

преди 8 години

Понеже явно Норвегия е интересна, но се чудя защо отношението е недоброжелателно и основна тема са техните заплати, а не темата за отпадъците за което писах. Ако приемем, че 1 лев = 5 крони, среден работник получава около 20000 крони. Обаче тука всичко е поне 3 пъти по-скъпо отколкото в България, като изключим сьомгата и другите северноатлантически риби. Има хора като лекари, архитекти, адвокати и т.н. които имат заплати от 100000 крони нагоре, но данъците са много високи за такива пари.

27

Buniste

преди 8 години

Koi kolkoto kilograma b-okluk e proizvel i izhvarlil po Zemiata, tolkova ste plati - za zatoplianeto na klimata...:-):-):-):-) Koito hvarlia gratis tonove bombi tuk i tam, po-skapo ste si plati...:-):-):-):-):-)

26

Анонимен

преди 8 години

В България единственото , за което мислим са заплатите в другите държави . В Норвегия никога не е имало комунизъм-социализъм и винаги е било частна собственост и хората са дисциплинирани и уважават собствеността на другите . Тука другарите избиха след 9.09.1944 г. умните и образовани хора и взеха властта хора неграмотни и необразовани . Къде в света има Президент без основно образование и бивш овчар , само в България .

25

Пешо

преди 8 години

Ще дайде ли някой да преброи колко члена имаме?

24

Пешо

преди 8 години

Много *** има в парламента затова такса смет поскъпва!

23

Анонимен

преди 8 години

До От Берген НорвегияКолко са заплатите в Норвегия?

22

От Берген Норвегия

преди 8 години

В Норвегия всяка сграда си наема брой контейнери (тука е разделно събирането и глобите са умопомрачителни за неспазване) и си има договор с фирмата, която събира контейнерите (те на практика вземат пълните и ги заменят с празни). Сградите си имат управители, които са на заплата и те събират и внасят сумите по договора. Тия управители имат големи права и никой не смее да не си плати, защото на секундата викат полиция и отнасяш глоба като за световно.

21

защо?

преди 8 години

Защо да поскъпва в момента 340 лв. данък сграта и такса смет малко лие за 90 кв. и двама човека. Елементарната логика сочи, че ще поскъпне за многочленни семейства, което е нормално, но не за всички!!!

20

Анонимен

преди 8 години

Ще вадим ли пак постните пици и затягащите се колани?

19

Прагматик

преди 8 години

Пореден напън да се решава проблем, който в 90% от света е решен преди десетилетия с прости методи. Няма 100% справедливо разпределение на таксата за събиране на отпадъците, защото дори да е индивидуално, Иван би могъл да произведе 10 пъти повече *** от Драган, но като цяло индивидуалното разпределение е много по-добро от това на квадратен метър.