12

До 6

преди 8 години

А ти като не разбираш от крипто-анализ, защо се пънеш да пишеш глупости ...."За това една парола СЕ КРИПТИРА С АЛГОРИТЪМ И НЕСИМЕТРИЧЕН КЛЮЧ!"По - голяма безмислица отдавна не бях чел, хубаво е че има ти кви като теб да ме разсмиват в Петък следобед... Прочети моля те дефиницията за Алгоритъм и къкви алгоритми се използват в симетричната и асиметричната криптографията. И не се пъни да пишеш с главни букви, че си смешен...

11

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 11Ако знаеше как действа public-private pair-типът шифриране, нямаше да говориш такива глупости.Шивъра на всеки телефон е уникална комбинация от личен хардуерен код на устройството +256 битов ключ.Двете заедно правят базата за шифъра, който после изисква математически генерирания отключващ ключ за да могат да се дешифрират данните.Това не е нещо, което има декодър. Не живеем в 80те години.

10

Анонимен

преди 8 години

казвам универсалния код за отключване на iphone.ЧЕТИРИ РАЗБЪРКАНИ НУЛИ.

9

Анонимен

преди 8 години

Вие въобще чувате ли си. ФБР, ЦРУ, имат такива правомощия в САЩ, че само 3 годишно може да си мислили че са се молили за декодър. В момента в който са енкриптнали устройството, декодъра им е връчен официално. Иначе има затваряне на кепенците и солиден натиск. Това са версии за пубертетите.... Маркетинг за всички.... На сигурните Ай фони ...нов ще излиза скоро...

8

Паметлив

преди 8 години

Хм,най-вероятно са направили нещо много по-просто:ползвали за услугите на бивши или настоящи служители на Епъл,които си имат проблеми със закона или им са създали такива.Нещо като изнудване.Иначе може и да не са научили много нещо от тоя телефон,но от други ще научат!Колкото до финансирането-явно им е най-малкия проблем.

7

Минди

преди 8 години

Синди, като ти гледам правописа най-вероятно си разбил касата с денвника в училище, за да подправиш оценките си и да завършиш .... поне основно образование.

6

до 8

преди 8 години

С Brute Force или Rainbow табели ще разбиеш само остаряла система използващи стари алгоритми от преди 10-15 години! Системите обикновено се разбиват не с отгатване на пароли, понеже е неефикасно, а с търсене на други пропуски. За това има троянъри. А и с елементарен Social Engineering ще постигнеш много по-бързи резултати! А специално за харда на един iPhone ще ти кажа, че тези фирми не залагат много на сигурност. Сигурността струва много пари и изисква много на брой специалисти!

5

до 8

преди 8 години

Какъв цикъл, ***! Първо паролата сама по себе си НЕ Е СЛОЖНА! Това го знае всеки. За това една парола СЕ КРИПТИРА С АЛГОРИТЪМ И НЕСИМЕТРИЧЕН КЛЮЧ! Второ към тази вече веднъж криптирана парола се добавят допълнителни символи, че да стане по-дълга и по-сложна и този стринг се КРИПТИРА ОЩЕ ВЕДНЪЖ. Самите алгоритми са сложни и не се разшифроват просто ей така. Като не разбираш от криптография, вземи се заври я някоя торба на кенгуру. Кви защити си разбивал пък ти!

4

Някой

преди 8 години

Само *** може да вярва, че има "неразбиваеми" неща... няма такова нещо като непробиваема защита. Поне за сега де, кой знае какво ще стане в бъдеще :)

3

до 3

преди 8 години

1,4 милиона са нищичко!

2

до 1

преди 8 години

Боже мили, замълчи просто! С Brute Force ще хакнеш някоя система точно след 5 години с непрекъснати опити на едни от най-мощните компютри в днешно време. С математика и основни познания по криптография може да си направиш сам алгоритъм за криптиране. Това не е като по филмите. Никой не работи с brute force, освен аматьори надяващи се на успех при аматьорски системи!

1

121212

преди 8 години

Или просто всяват смут и паника, че "Уж" са го разбили