54

Мото

преди 8 години

Тука гледам има много хора радари. 200-300 за нищо ги нямате, личи си, че никога не сте карали мотор в съвременния трафик. На стриктните спазващи закона съм сигурен, че или не карат или се правят на светци. Сигурно винаги пускат мигачи, сигурно се престрояват правилно, сигурно на спускане последвано от изкачване и ограничение 60 карат с точно 60 и си мъчат автомобила нагоре, вместо да го засилят. Нормално е мотористите при изпреварване да превишават ограничението, но с 20-30км/ч, а не със 100

53

Yamaha

преди 8 години

Ако бяха повече моторите, задръстванията щяха да са много по-малки. Едва ли има разумен човек, който да не го осъзнава. На мрънкащите, че моторите минават напред в задръстванията, ще им препоръчам да карат на свалени стъкла в задръстването и да усетят отровите, които бълват и как се чувства моторист зад дизеловите бараки без дпф/катализатор и т.н. Карам кола целогодишно, мотор когато имам време, но по шосето най-много 10-15 дни в годината.Винаги съм забелязал приближаващ мотор, следя си огледата

52

днес

преди 8 години

За тия които много плюят по мотористите, нека първо си направете анализ колко от ПТП-тата са предизвикани от мотористи и колко от самозвани, мислещи се за безсмъртни мамини синчета и бизнесменчета. Май забравихте как преди няколко месеца от гонки с коли се изпотрепаха сума хора, невинни при това. Но тези неща бързо ги забравяте.

51

анти кретении

преди 8 години

за да се разцепи мотора, значи е карал направо, а шофера на колата или е направил обратен на двойна непрекъсната или е излязъл от прословутата пицария от която всеки месец стават катастрофи като някой кретеноиден *** тръгне да излиза без да се огледа...

50

Анонимен

преди 8 години

Големият проблем, е че 90% от шофьорите не използват мигачи. Нито при изпреварване, нито при тръгване, нито при спиране. А това е основен фактор за безопасно движение!!!

49

Анонимен

преди 8 години

Ей ,прости моторжии и шофьори!Така ли не разбраха че с мотор и кола не може да се излети!

48

Илиян

преди 8 години

До Анонименанонимен прочете ли, че водачът на автомобила е с уплаха, а мотористът в болница с два счупени крака? Сега според теб кой за кого е опасен?

47

Ади бе

преди 8 години

То и моториста да се беше разцепил на две .........

46

Ристо Мотористо

преди 8 години

Е, какво има да изясняват, на Симеоновско шосе катастрофите стават по един единствен начин.Мотора е карал бързо, а автомобила е направил обратен на двойна не прекъсната........чудна БГ картинка

45

Анонимен

преди 8 години

До KromПак такива. Същата работа е.

44

alster

преди 8 години

Пази се от моториста!!!

43

Анонимен

преди 8 години

Аз също карам мотор, но не и у нас. Като се прибирам покрай ваканции, всеки път се чудя на акъла и на мотористи и на шофьори. Повечето моторджии карат като изоглавени, а се вижда от далеко че не са научени да владеят мотора добре. Шофьотите на коли пък страшно им се ядосват и обстановката на пътя е направо ужасна! Нужно е образование и търпение и от двете страни.

42

motorist

преди 8 години

В София никои не кара с 50. То дори е нелепо на Симеоновско да се кара с такава скорост. Лошо за колегата, че мотора му е разбит, а и за него. Моят опит сочи, че масово водачите на коли ни се бутат и не знам дали е нарочно, ама понякога наистина се стремят да ни избутат - това което мен ме е спасявало е да го задмина по-бързо, за да не ми се пречат. И точно трябва да се стимулират моторите, защото са много по екологични от видиш ли "съвременните" коли.

41

До 44

преди 8 години

Не става. То и сега си има ограничения на скоростта за всички, но масово не се спазват. Разликата е, че колите надвишават с малко ограничението, а мотористите с много, ама наистина много. В населено място мотористите редовно прехвърчат с над 100 км/час, а колите рядко минават 70 км/час по същите пътища.

40

Анонимен

преди 8 години

Жалко е,че мотористите пишещи тук, даже и не осъзнават каква заплаха са за останалите участници в движението. Личи си по коментара им. За тях всеки, който спазва ограниченията е някой, който не знае на кой свят се намира, трябва да му се вземе книжката, трябва да се прати на курс и какво ли не още. Вие мотористите сте проблема, а не хората спазващи закона.

39

вк

преди 8 години

До aleksАми в такъв случай да намалят допустимата скорост за моторджий до 30км/ч в населено и 60 извън за да се балансират нещата. Или забрана на мотори по шосетата, с мотови само по велосипедни алеи. А истината е, че на всички вече им е писнало от пишман моторджий, жалко че този е само с два счупени крака....

38

Продължение на 42

преди 8 години

същите правила, които законът предвижда и за другите (четириколесни) ППС. Например: да не изпреварваме от дясно, да спазваме маркировката и пътната сигнализация и т.н.

37

Анонимен

преди 8 години

До Krom"двуколесните превозни средства основно с тази цел са създадени, да не висят в задръстване и да не правят такова" - това се опитай да го обясниш на някой полицай в Канада, докато ти пише акт, достатъчно скъп, та да ти се налага да си продадеш мотора, за да го платиш. Крайно време е водачите на двуколесни ППС (нарочно не употребявам термина МПС, така включвам и велосипедистите) да осъзнаят много добре факта, че са участници в движението, които са равнопоставени с останалите и за тях важат

36

aleks

преди 8 години

И за всички жалки душички който плюят по нас колко сме били опасни - огледайте се и вижте колко възрастни хора и мъже и жени карат и не осъзнават къде се намират,какво правят и защо го правят-ТЕ СА ОПАСНИТЕ,НЕ НИЕ!!!

35

aleks

преди 8 години

Тъжно-много е тъжно да чета коментарите на злобни хорица който съдят другите заради избора им на предвижване.Мисля,че прекалено се спекулира с летящите мотористи,ако просто всеки човек каращ кола,бус,камион или др мпс бъде една идея по-внимателен няма да има подобни ситуации.Просто трябва да разберете,че колата спира с четири колела,докато мотора в по голямата си част с едно / предното поради изнасянето на тежестта на пред / Дори и със скорост 50 км/ч на мотора му трябва доста време и дистанция.