14

Анонимен

преди 8 години

Наистина във фолклора няма пари, но за сметка на това има толкова красота и емоция. Живея в Щатите от доста време и една от големите ни радости е когато дойдат на турне ансамбъл Пирин или други чисти фолклорни изпълнители. Може би ще ви изненада, но в щата имаме два фолклорни амсамбъла, изцяло от американци, които пеят нашите песни и танцуват нашите хора с такъв хъс и удоволствие, че да ти се доплаче от умиление. Говорят български без акцент и познават нашата история. Културата ни е уникална!

13

Анонимен

преди 8 години

Че какво и е на чалгата - музика като музика. На който не му харесва да не я слуша. Да не би западните наркомани от рапа и рока да са по-добри?

12

До 15

преди 8 години

До АнонименДесислава може да пее и народна музика, но манталитета и е на завършена чалгаджийка.При повечето хора е така- чалгата е манталитет, а по случайност си има и стил музика.

11

Анонимен

преди 8 години

България не е само чалга и леки жени, но за съжаление, точно такива у*оди излагат България от 25 години.....

10

Един Българин

преди 8 години

До ПичОбясниха ти го няколко пъти и няма да повтарям. Девойката е права фолклорът е това, което ни прави БЪЛГАРИ, което крепи духовността и за това трябва да се подкрепя. Чалгата е простотия и понеже простаците имат много пари в чалгата има пари. Аз харесвам народна музика, особено в живо изпълнение. Истината е че трябват повече събития като това в Рожен за да има сцена и да има някакви пари от хората, а не само от държавата. Концерти на народни песни по клубовете няма освен модернизирани.

9

Анонимен

преди 8 години

не си съвсем Прав - слушал съм Десислава в интервю- тя поне пее мноог хубави народин песни освен чалга, питали са я за това и та каза - аз много обичам народната музика, но в това няма пари, за тоав пея чалга. Много други величия също са признавали, че ако можеха да правят пари от народна музика, щяха да пеят нея. Само че в този жанр има място за десет -петанедест певци. колоко са като Чакърдъков или володя Стоянов.

8

do 13

преди 8 години

Ами нормално е да са провинциални, т.е. от България. Я кажи една "сложна" столична девойка, която пее фолклор! Дай да я обсъдим ;)

7

Анонимен

преди 8 години

До 6 Когато имаш трудният избор между обратен, предател, безродник и тиква изборът не е лесен и тогава тиквата печели!

6

Анонимен

преди 8 години

ИНТЕРСНО ПАК ЗАЩО КОПИРА ГРИМА И ПРИЧЕСКИТЕ НА ЧАЛГА ПЕВИЦИТЕ

5

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 5Битието определя съзнанието или съзнанието битието...

4

Elf

преди 8 години

До АнонименPublikata na chalgata vi e samo v Balgaria.V sveta vie ste simvol na mrasotia.

3

До 1

преди 8 години

А ти какво предлагаш? Отново еврогея? Мафиота Гоце? Нима те са по-достойни?

2

Батак 1876

преди 8 години

Фолклорът е частицата, която ни прави Българи!

1

Анонимен

преди 8 години

Мдаа чалгата и простотията. Точно тези които избират отново и отново Борисов