14

Михаела

преди 5 години

До Анонименима и до ден днешен 48-мо у-ще, но във втори клас, втори срок, но отсега нанатък ще са така

13

Михаела

преди 5 години

До АнонименПреди три години сте го писали това, за сега ще ви отговоря, Това действа от тогава 48 у-ще, след първи клас децата са втора смяна от втория срок. Синът ми е втори клас и от утре ще видя как ще му се отрази. Пълно безумие е!

12

Анонимен

преди 8 години

Ако говорим за по-елитните училища добре, но има училища в София, с е по една, две паралелки в начален курс, по 1 в 12 клас, това, което се пише са глупости. Спокойно да кажем в София, Младост 2, двете училища могат да се обединят, в 39-то са 1 или 2 паралелки в 128 у-ще, 2-3 паралелки, да не говорим за горен курс. Излишни разходи на гърба на данъкоплатеца. В Младост 3, Тимирязев, съща така по 1-2 паралекси, 125 СОУ пълно по 6-7 паралелки.

11

Анонимен

преди 8 години

Какви глупости!Повечето деца обичат втора смяна, а мразят първа. Кой иска да става рано сутрин?

10

Анонимен

преди 8 години

Още по-неудобно и нездравословно е, когато ученици излизат от дома си преди 7.00 ч. сутрин, през януари, при температура -15 градуса.Добре ще е, ако се учи само в една смяна, но нека часовете да започват в 8.00 или 8.30 ч.Ще бъде по-успешен и самият учебен процес, ако хлапето се е наспало, закусило и разсънило преди да влезе в час.

9

Barni

преди 8 години

До ПКЧудя се как е възможно безхаберните приказки на г-жа Пръмова за едната смяна да минават без да предизвикат скандал, а отново съм забравил, че една част от народонаселението не е в състояние да схване, че ако в тяхното село или градец проблем няма, защото и сега се учи на една смяна, то в повечето училища на големите градове преминаването можа да стане единствено след огромни инвестиции, вложени в удвояването на сградния фонд...

8

Eлена

преди 8 години

До Анонимен 7:Как може да учат цяла учебна година 2 смяна деца от 2 и 3 клас?До обед се уморяват в занималнята ,а в редовните часове как да са концентрирани?Колегите как се оправят,те си знаят!

7

гневен ученик

преди 8 години

да махнат 1вата смята... не стига че цял живот ще ставаш за работа после ми и в училище !! супер си е втората смята, до 4-5 в дискотеката и после тъкмо ставаш навреме да стигнеш за 1ви час. НЕ ПИПАЙТЕ ВТОРАТА СМЯНА !

6

Анонимен

преди 8 години

В нашето у-ще 1 клас са 1 смяна цялата година, но после 2 и 3 клас т.е. 2 години подред са само втора. А логиката на учителите - ами те и без това другата половина от деня са на занималня, така че по цял ден са там нямало голяма разлика....е да ама не всички деца са на занималня...

5

Хах

преди 8 години

Втората смяна е подходяща за горен курс , деца от 1 до 5 клас е нормално да учат до обяд.

4

Анонимен

преди 8 години

До азПъви клас - втора смяна ?!?Кое е това училище ?!? Ако има такова, явно е специално за деца, чийто поне един родител е безработен. Имам две деца и не мога да си представя, как 7 годишно дете ще стои само в къщи до обяд и после само ще отиде на училище.

3

до аз

преди 8 години

намаляващи са децата в БЪлгария, но не и селяните в София, затова няма места нито в детски градини, нито в училища

2

ПК

преди 8 години

Даниел Вълчев и компания закриха училищата по селата, напълниха тези в градовете, а сега ще строим нови сгради, та да въведем едносменен режим. Не че имам нещо против едносменния режим, напротив, приветствам го, но толкова недомислици и явни безумия в образованието никога не е имало. Какво ли ни чака още?!

1

Анонимен

преди 8 години

Разделянето на смени има един голям плюс и той е: по-големите ученици НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ да тормозят по-малките.