35

Анонимен

преди 8 години

ь защо да работят тук ,зя дя су обясняват на пациентите как им е свършил лимита или как това не влиза в клиничната пътека.

34

Шаран БГ

преди 8 години

Че те, ако са само докторите ..... Ами даскалите....? А каква е статистиката за другите държавни служители - полицаи, пожарникари, хигиенисти в министерствата,митничари, че и министри? Сред тях "изтичане през границите" няма ли ?НЯКОЙ ЗА НЯКАКВИ ИДЕИ, ИДЕАЛИ, ЗА ЛЮБОВ КЪМ РОДИНАТА И КЪМ БАЩИН КЪТ да говори , да пише, да възпитава? Някой да е казал, че това е България и никой незаконно не може да прекрачва границите и ?Не се сърдете на чешкия художник ! Добре ни нарисува............

33

Американ

преди 8 години

"До 30-годишна възраст са едва 8,83% от медиците." - като се има пред вид че обучението е 6 години и след това трябва да има стаж/специализация/ още 3 - демек общо 9 години( демек лекар може да си на около 27 най-малко ) то 9% изведнъж се оказват много!

32

**

преди 8 години

Лекарите са най-корумпираните в тази държава!Като отидеш на преглед първо гледат дали бъркаш в джоба,но не за направление,а за някоя стотачка и чаак тогава ти обръщат някакво внимание!

31

Анонимен

преди 8 години

След още няколко години пациента ще иска да си плати преглед ама няма да има на кого .Ще са останали само Бойко Борисов Цветан Цветанов Цачева и директорите на здравните каси .Честито!!!

30

Анонимен

преди 8 години

А тези 25 процента които остават в BG. не могат да направат разлика между аналгин и асперин.

29

Анонимен

преди 8 години

Може би са прави хората /лекарите/, когато говорят за ниско заплащане, но когато отидете на служебния паркинг на болницата и видите паркираните коли на лекарите-ще се изненадате-там возило под 60 000 лева няма, пък като почнат да си говорят за почивките и екскурзиите-то Дубай и Бора Бора са най- евтините дестинации.И в един такъв момент обикновените хорица почват да недоумяват, ама нали заплатите им са по 700-800 лева.Как поддържат такъв стандарт, ние получаваме същите пари , а едва свързваме дв

28

Анонимен

преди 8 години

До нека, я да видим ще позная ли, ти си в най-добрия случай таксиджия

27

Анонимен

преди 8 години

Хайде недоволните да кандидатстват медицина, да ги приемат, да си изкарат обучението и да останат да лекуват другите недоволно със 600 лв заплата и тогава да агитират младите доктори да стоят в ***. Нека да бягат, нормално е всеки да потърси по-добра реализация за себе си.

26

нека

преди 8 години

си платят обучението и прав им път!Защо няма статистика колко от тях работят в чужбина като лекари?!За да им разрешат,трябва да се явят на дузини изпити.А защо не се връщат ли?!Защото ги е срам или са затънали там до гуша в кредити,а у чужбината не е като тука -я платил,я не.Плащаш си кредитите или дупе да ти е яко!

25

Анонимен

преди 8 години

До 1, че родителите ни не са ли внасяли данъци бе *** и какво точно па ти си ми платил

24

123

преди 8 години

To pak balgarskite lekari sega sa edni specialisti lele male. Koito ne e hodil pri po mlad lekar ne znae. Po princip v bg universitetite nivoto e vse po nisko. Hem ne mogat da lekuvat hem ne spirat da iskat

23

1

преди 8 години

От задължителното разпределение има смисъл и полза и за тях и за нас. Все пак държавата, тоест ние плащаме голяма част от обучението им, защо да не ни го върнат във вид на работа?

22

Анонимен

преди 8 години

Време е да се затворят границите - свободен пазар между неравностойни народи не може да има! Какво става? Българските специалисти бягат там, а те си изсипват боклукчивите стоки на нашия пазар.

21

дебел депутат

преди 8 години

Трябва да се мисли как заплатите на лекарите да стане 420лв.

20

Аз

преди 8 години

Катасторофата наближава! Жалко, че не се взимат мерки за избягването и. Ред и дисциплина са в основата на всяка демокрация. Не си свободен, ако няма с какво да нахраниш детето си, ако се страхуваш да минеш по улицата, за да не те наръфа някой пес, ако трябва да решаваш сам проблеми с лудия съсед, тъй като ти е партия от етажната собственост, ако трябва да събираш с благотворителност пари да се лекуваш, въпреки, че си здравно осигурен, ако , ако , ако ...Хората се изчерпаха и бягат. Това е

19

Чистачките

преди 8 години

Казаха,че не вземат 1500,за ЛЕКАРИТЕ-ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ НЕ С ПАРИ СЕ ЖИВЕЕ А С ХОРА,ТУК Е БЪЛГАРИЯ И АКО ИМАТ КАПКА СЪВЕСТ ЩЕ ОСТАНАТ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ДА НИ ЛЕКУВАТ!

18

м сестра

преди 8 години

с лекарите е така ок, а сестрите да не мислите че по добре? за 600лв заплата супер нали! Бойко тръгнал да спасява чистачките на летището дето са с1500 лв заплата! пожелавам на всички доктори и сестри да напуснат БГ,да ги лекуват после управниците ни чистачки, миячки и тем подобни!скапана държава ама най скапаната в цяла Европа!

17

Анонимен

преди 8 години

При тия заплати, условия и хорска благодарност, как да е? Скоро ще има меринджей до меринджей и силна избирателна активност! Благодарете на политическата класа, чийто основен приоретит е тяхното съществуване и развитие.

16

Вожда Винету

преди 8 години

като в Англия (8)Няма какво да ги учим дори и за пари, ще започнат да бягат от средното направо( не, че и сега не бягат от средното).Ще ги оставим всички да са прости, ще забраним училищата, а Кунева ще я сложим министър на необразованието. Като направим всички прости, да видим как ще бягат !Е, виж ти как хубаво си стоиш тук под Моя опека ! Ела тука батко да те почеше зад ушенцата !