10

Анонимен

преди 8 години

Абе недоволни, недоволни, ама избрахте Боко Мутрата за премиер и лакеят му, алкохолизираният турчин за министър. Така че нямате думата.

9

до Творците

преди 8 години

Нали искахте капитализъм, е има те го, ама не ви харесва защото не сте конкурентно способни,Тогава идиете и плачете на гроба на Бай Тошо защото той се грижеше много добре за вас.

8

стефчо

преди 8 години

И аз съм недоволен от безпаричието. Вчера се оплаках на Хисарския поп..

7

Анонимен

преди 8 години

Сещам се за Теодоси Спасов. Гениален музикант, който създава уникален български културен продукт.Легенда сред музиканти и фенове. Обаятелен, скромен и същевременно велик. Той защо не мрънка за пари ? Защото твори, а не снобее!

6

Анонимен

преди 8 години

"Културните дейци" и пукната стотинка не заслужават !!! Докато те си къркаха уискито в подарените от Тато апартаменти, кълнейки съдбата и нищонеправейки израстнаха няколко оскотели чалга поколения. Какво направиха за да знаят младите, че чалгата е музика, колкото кравешката *** - торта ?!? Аналогично и за другите изкуства.

5

Анонимен

преди 8 години

Нали искахте пазарна икономика и капитализъм , така че сега какво ревете . Навсякъде в Европа всеки си изкарва парите с творчеството си , а тука искат пари от Държавата . Да ама тези пари са от данъкоплатците т.е. от всички нас и не всеки иска да ги издържа , а те от сутринта са на водка в кафенетата .

4

Анонимен

преди 8 години

В момента културата в България прилича на музикантите на Титаник. Те си свирят, докато корабът потъва.

3

Анонимен

преди 8 години

За някои, културен деец означава да се комкаш от обяд в бирхалето и да ръсиш "умности" фъфлейки. Те имат рефлекса, че щом са набедени за интелектуалци и повтарят, че "Колелото на историята се върти до окончателната победа на комунизма" или че "Българския слон е по-малкия брат на съветския слон", ще тънат вечно в лукс. А истината е, че добрите писатели, музиканти, художници, театрали и пр. се продават достатъчно добре, за да живеят достойно.

2

Бай Иван

преди 8 години

За творците няма пари, за полицаи, доктори, военни, учители, учени от БАН, хора с увреждания, инвалиди, психично болни, пожарникари, фермери, земеделци и каквото още се сети човек, пари в нашата държава НЯМА.Защо на това НЕЩО му се казва все още държава ?

1

Анонимен

преди 8 години

Култура на държава пред закриване аз мисля, че е едно от последните неща, за които българите трябва да мислят