94

Пенсионер

преди 7 години

Пре 70-те г. бях студент в София. Тройка кебапчета с гарнитура и една бира едно левче. Купоните за стала по 30ст. шкембе чорба до халите 8 ст. билетче 6 ст. , ама заплатите колко ? Седемдесет и пет лева.

93

vlady

преди 7 години

До борецаТомас Мор заслужено е бил обезглавен от бащата на английската демокрация - бил е против независимата национална църква и е отстоявал католическия грабеж на вярващите.

92

АTAKICT

преди 7 години

РАЗЦВЕТ

91

Анонимен

преди 8 години

ЖАБЛЯНОВ, ОТ КОГА РЕШАВАТЕ ЧЕ ЗАПОЧВА ВРЕМЕТО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ- ЩОТО ЩЕ ЧАКАМЕ ТОГАВА НАКАЗАНИ ЗА МИЛИОНИТЕ ДАДЕНИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ , КОИТО ФАЛИРАХА БАНКИТЕ, ЩЕ ЧАКАМЕ КОНФИСКАЦИЯ НА АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ НА ХОРА НЯМАЩИ ИДЕЯ ОТ КЪДЕ ИМ ДОЙДОХА- ЧАКАМЕ ДА ВИДИМ КОГА НАЙ ПОСЛЕ ЩЕ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ- ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ЗАРАДИ УМРЕЛИТЕ НИ РОДИТЕЛИ В МИЗЕРИЯ, ЗАРАДИ ДЕЦАТА НИ ВНУЦИТЕ- ХАЙДЕ ЧЕ НИ ПИСНА ОТ ЛИЦЕМЕРИЕТО ВИ!

90

Сиси

преди 8 години

Ех другарю Жаблянов,такъв градеж и разцвет имаше,че докъто станем тинейжъри,носехме гуменки и рокли от басма,петгодишни деца бяхме на тютюнана родителите ни взимаха по 100 лева заплата в така нареченото АПК,което всяка година бригадира отчиташе загуби за над 100 000.Всяка седмица се колеха овце за банкет на някви гладни кумунисти .Що не кажеш,освен убийствата на невинни хора,че по времето на Тато България е фалирала ТРИ пъти.На третия фалит,Тато проси пари в Западна Германия и му ги дават.

89

матросчо

преди 8 години

А за ястребинчетата недей да се подиграваш госпожо министър, както виждаш, независимо от гаврата с живота на тези деца, племенникът на садиста - изключително отславналия Йорадов е жив и здрав и лелее красоти на теле екрана...... не са още отмъстени тези млади телца.........

88

матросчо

преди 8 години

Ето, и ЧЕЗ иска 21% увеличение на тока, то кошницата взе да се препълва - как се смях, билетчето 1,60 за нови тр.средства, а бе ние не сме ги искали новите, предпочитаме да се возим на старите, че и да намалите билетчеата е по добре, нали всички горе бяте комунисти -- леле страшна работа е пребоядисаният човечец, сега вече подкрепям Мето Андрешков за лустрацията - ами те бившите са по зли и от най лакомите десни........

87

матросчо

преди 8 години

Жаблянов, не се разправяй с тези отре...ки, нека да цапат, това още повече отвращава хората от тези български "чужденци", всички можем да сравняваме как е било и как е сега и им гледаме сеира, много скоро сами ще си отидат от тази славянска земя.

86

Анонимен

преди 8 години

По време на голямата екскурзия ни подкрепиха Израел и Виетнам. Първите предложиха ВВС, а вторите сухопътна войски. Тогава Виетнам имаше най-силната, с огромен опит армия.

85

мйъ8

преди 8 години

Турската граница така я вардеха, че пиле не можеше да префръкне. Лошава работа.По едно време, вместо да приема *** и пульо от Изтока, бай Тошо взе, че изпрати 350 000 турци на екскурзия в чужбина. Местан пък учеше българска филология и беше агент на държавна сигурност. Странни работи ставаха по време на соца. Най-чудното е, че никой копче не можеше да ни каже по въпроса.

84

матросчо

преди 8 години

Каквото и да си бърборите, ние пияниците предпочитаме да се возим с билетче от 4 ст. да плащаме за парно по 20лв на месец, за вода по 20ст кубика, да си ходим по един месец на НАШЕТО море, да се лекуваме и образоваме без пари КАТО ПОДАРЯВАМЕ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ БАНАНИ ЦЕЛ КАМИОН, НА МАРТИН ДИМИТРОВ и да си ходи в г..й..евр...та.Е, прости сме, независимо , че сме с виЗше, но това си искаме -- яжте си демокрацията, НО НЕ НА ТАЗИ ЗЕМЯ, ИСКАМЕ СИ КОМУНИСТИТЕ, но не тези като плевньо, него го даряваме н

83

Анонимен

преди 8 години

До 116, Придобит имот? Имотите, апартаментите бяха собственост практически на държавата, управата. За СОФЖИЛФОНД, да си чул? В по-късен етап, бе разрешено изкопуването им от гражданите. А за това, че *** казаха, че нямаш право на повече от един. Парцел УПИ иобщината го придаваше на свой човек и мижава цена чул ли си?

82

Анонимен

преди 8 години

И през соца консолидираният държавен бюджет се актуализиташе всяка късна есен. Плановете се доработваха, защото бяха постигнати на хартия, за да може Господин работника да вземе заплата.

81

Анонимен

преди 8 години

До бореца , Ако икономиката действа според Маркс, нямаше да има кризи. И през соца не се спазвана постулатите на Маркс.

80

Анонимен

преди 8 години

До 116. През соца можеше да се купи апартамет, без ред само с валута, от работели в чужбина. Номенклстурата, сегашните администратори, които ни оправят , имаха право на по-голямо жилище. Корумпираните също.

79

бореца

преди 8 години

Абе хора не знаете ли че комунизма като идея е създаден в любимият Ви запад от Томас Мор,Томазо Компанела,Карл Маркс които нямат нищо общо със Русия а това че беше реализиран на територията на царска Русия е в резултат на някои все още неизвестни действия напр. как така Ленин получава едни 20 млн. марки от Германия,Лев Троцки идва с 20 млн. долара от САЩ и благодарение на наивността на император Николай Втори успяват да вземат властта в Русия!Има и още нещо императора е бил акционер във ФЕД!

78

Анонимен

преди 8 години

До 116. Ти за Жоро павето, върлува в София през 60-те години чувал ли си? Жените не смееха да излязат на улицата. Престъпност, психично болни и тогава имаше. Това е наследствена обремененост.

77

Анонимен

преди 8 години

Хайде изкарайте статистика за преди и сега,та да не спорим напразно!Нека съдържа - убийства-самоубийства-отвлечени-психично болни-наркомани-ходещи на почивка и продължителност на същата-придобит имот-грамотност /не диплома/-спокойствиеМога да ви кажа резултата,ама няма смисъл.Прочети още на: dnes.bg/politika/2016/04/15/i-pak-za-komunizma-represii-ili-razcvet.299548,3

76

Анонимен

преди 8 години

Комунизма живя ,комунизма живее ,комунизма ще живее.

75

Анонимен

преди 8 години

Социялизмът и неговата висша фаза-комунизмът, който трябваше да настъпи през 1980 година е, държавно-монополистически капитализъм, какъвто и в момента е в България. Държавата и монополите ни стрижа пак. Няма демокрация, няма пазарно стопанство, икономика. Малко хора са с огромни права и възможности, мнозинството със задължения и без шанс. За това бягат от родината си.