30

Анонимен

преди 8 години

Какви са тези вицове по никое време бе хора?Или сме толкова задръстени според вас?

29

Анонимен

преди 8 години

За раждаемост трябват стимули. Най-големият проблем е при работещите бедни, които са и най-много, както и небогатите работещи. При тях не виждам какво друго може да се направи, освен да отпадат данъци и осигуровки, ако имат деца - данък общ доход, данък собственост, данък МПС, както и някои осигуровки да се поемат от държавата в зависимост от броя на децата. Другата група са тези с по-високи доходи, на които трябва да се увеличат данъците, ако нямат деца или децата са под три.

28

Анонимен

преди 8 години

А какво направихте и за хора като мен, които не искат деца - нищо! В чужбина започнаха да въвеждат базов доход за всички, не само за тази с деца. За това едва ли бих се върнал някога в България.

27

Анонимен

преди 8 години

Без деца - ДОД - 20% и по-високи осигуровки.Едно дете - ДОД - 10%Две деца - ДОД - 5%Три и повече деца - ДОД да е 0%, както и отпадане на някои осигуровки.Това е пътя, останалото само имитира, че нещо се прави.

26

Анонимен

преди 8 години

Само не разбрах тази леля защо дава акъл сега? Като беше министър защо не направи нищо по въпроса, а сега изведнъж се сети да дава идеи?

25

Анонимен

преди 8 години

Никой здравомислещ човек няма да създава деца в тази все по-поромчваща се държава, та каквито и данъчни облекчения да му предлагате!

24

Анонимен

преди 8 години

И аз имам идея за борба с демографската катастрофа - безплатен интернет във всеки дом!

23

Румбо

преди 8 години

Демографската политика е обърната с главата надолу!Стимулира се раждаемостта на абсолютно безполезни за обществото хора,които през живота си няма да внесат и един лев данък,а се стопира създаването на поколение от пълноценните граждани на които се крепи държавата!Това си е абсолютно самоунищожение!И процесът се ускорява в прогресия!То поне малко желание за промяна да бе демонстрирано,а то -НИЩО!Стигна се дотам,да ни убеждават,че май...те от Азия и Африка щели да запълнят празнотата.....

22

Плавник

преди 8 години

В белите държави за 3 и повече деца освобождават семейството от данък върху дохода. А тук за 3-то и т.н. ще даваме по-малко отколкото за първо. Демек искаме да стимулираме българина да има максимум 2 деца.

21

Анонимен

преди 8 години

Това, което трябва са доста по-високи осигуровки, та когато жената роди, да е осигурена от този фонд - за колкото се е осигурявала, толкова да получи. Ако не се е осигурявала - нищо не й се полага. По-добрият вариант е това да се съчетае със семейното подоходно облагане, но не вярвам да го има в близките 30 години. Огромната грешка тук е сегашната уравниловка, която води до засилване на демографската катастрофа. Различните хора имат различна нужда от средства за отглеждането на деца.

20

До 18 Бай Иван

преди 8 години

Ти с 100-200 лева заплата ли си, та пишеш за 10-20 лева на месец?Нормалната заплата за сегашното състояние на българската икономика е 2000-4000 лева, а за доста хора и повече. Защо бизнеса не ги плаща е друг въпрос. При 900 лева заплата, задължителните удръжки са почти 200 лева, а при 2500 лева са 540 лева, от които ДОД е 218 лева. Хората трябва да имат още стимули да искат изсветляване на доходите им, както и разбира се по-високи заплати.

19

Анонимен

преди 8 години

Ако жената спре да работи, за да бременее, ражда и гледа дете - семейството загива. Само със заплатата на мъжа, т.е. една заплата не може да се гледа тричленно семейство. И затова жените не спират да работят и респективно нямат деца. За какви 20, 50 лева говорите, г-да Министри? Смешни сте!

18

До 6

преди 8 години

Минималната работна заплата пак ли частника я определя? Някой замислил ли се е защо повечето българи живеещи на запад, имат по две-три деца, и водят добър живот? И ако са в Бълария, пак ли ще имат три деца, или ще са с едно? Тук ще си на ръба на оцеляването с три деца, със среден доход от 1000лв от двама работещи.

17

Анонимен

преди 8 години

Нещата са прости - ако една средна заплата стига да се гледа 4-5 членно семейство, ще има 4-5 членни семейства. Ако трябва и двамата родители да работят, за да издържат тричленно семейство, както е сега, няма да има никакви семейства. Така е и в Европа - НИКЪДЕ вече една заплата не стига и за това там също спряха да правят деца.

16

Анонимен

преди 8 години

Тези, които чакат на помощи нямат проблем с прираста. Тези, които работят като роби за 200 евро минимална заплата имат. Защо ли? Я, напънете малко мозъците, господа министри!

15

Анонимен

преди 8 години

А туфлека сегашен социален министър, какво предлага?Освен,че се чуди как да ореже и последния лев на майките!

14

Бай Иван

преди 8 години

Абе ора, ако трябва да гледам второ дете едва ли ще опра до тези 10% данъчно облекчение което ще са 10-20 лв на месец. За гледането на дете трябват месечно около 300 лв., това може да стане само с адекватни заплати. Тук не става въпрос само за преживяване месец за месец, а за живот, купуване на семейно жилище, ходене на семейни почивки, или детски лагери.

13

Solettki

преди 8 години

Dignete im oste malko dds - da stane pone 51,1%dds - :-):-):-):-):-)Sega e tolkova malko - samo 20%dds:-):-):-):-):-)

12

До 12 kj

преди 8 години

Сега пари се взимат от работещите и се дават на неработещите. Аз предлагам пари да не се дават на никого, но за сметка на това да се взимат по-малко от работещите. Демографският проблем е при работещите, а не при неработещите, значи трябва да се стимулират работещите.

11

Анонимен

преди 8 години

Сега требе да ни дойде едно яко правителство което да издаде указ за гарантиратана минимална заплата 4 хил и гарантирана работа за всеки и тогава всеки ще си вземе заем, ще си купи жилище и кола и ще има по 4 деца ако му е осигурена работата и доходите. Значи едно стабилно правителство ни трябва да ни дигне заплатите и да ни осигури работа и така ще преборим демографската криза.