С подсладители излиза много скъпо козунака.И аз ползвам подсладители , защото съм диабетик, няма по-спокоен от мен човек.Най-полезния козунак е домашния,с домашни продукти.
голям обем и малко тегло, той е истинският-- за съжаление това го казва професор , точно големия обем се постига с химичните подобрители
aaaa zna4i na proizvoditelq ni6to nepravim xorata da se pazqt i kak da se pazqt kato sami kazvate 4e sa6tite podsladiteli masovo se polzvvat i za drugi xrani
...Даже е на Български та да не си тормозиш мозъчето . Хората Нарочно се Стараят да го направят така като си усложняват живота (и технологията) та премесват тестото по 10 пъти !!!Аман От Такива Пруфесерки ! Аман !!!!!!!!
4."Истинският козунак най-лесно се познава по големия си обем и малкото тегло"Още глупости !! Защо ли? Защото всичко зависи от Технологията и точността на изпълнението и.5.Фалшивият при разчупване не става на конци. !!! ???? Мамма Миа !!Пруфесорке ! Те ти линк та да прочетеш кво праат ората ! Даже е на Български та да не си тормозиш м
Поредните дебилности !1.Подсладителите, слагани масово в козунаците менте удрят в стомаха и нервитеКолко козунака трябва да изядете за да се случи нещо подобно ? И дали ще се дължи на подсладителите или на количеството бяло брашно , масло , олио и яйца , които се слагат в козунака.2. Пруфесорке ! А захарта по-полезна ли е ? Някои хора я наричат бяла отрова , доколко е основателно е друг въпрос .3.Козунаците ментета обикновено са на половин цена. Пруфесорке !!! Да не би да има еталонна цена ? А цената не зависи ли от технологията ??4."Истинският козунак най-лесно се познава по гол
До Анонимендо 21 - ми има 500 000 раково болни - щото сега има диагностика а преди се казваше - здрав , прав и както си вървеше умря
До отслабващРецепти за квас има навсякъде в мрежата - от обикновено брашно, ръжено, хмел и т.н. Аз лично го правя от лимец. Забъркваш, глинен съд, дървена лъжица, брашно и хладка вода до кексова гъстота, отгоре тензух и на стайна температура. На следващия ден/дни се подхранва с малко брашно и/или с вода, 3-7дни. Когато шупне хубаво е готов - бактериите са си свършили работата. Може да не се получи от първи опит. Купи веднъж от Слънце и Луна,за да видиш какво представлява, да го опиташ и на вку
Козунак и яйца не купувам от магазините. Домашните кокошки които ми снасят яйца са винаги пресни. С тези яйца си правя домашни козунаци в които няма отрова. Но това никой неможе да си го позволи защото всички станахте гражданье! А гражданьете нямат право да консумират природно чисти храни а само химически! По татово време купувах от магазините козунаци които бяха като моите домашни. Но по татово време нямаше мутри които да произвеждат химически. И не се чудете защо има 500 000 раково болни!
Няма как да се постигне голям обем с малко тегло. Гаранция това е ментето. Истински на пазара не се и предлага.
Че в България си имаме класическа рецепта за козунак, щом на мен винаги ми се получава, значи особено сложно не е. 7 яйца, около килограм брашно , хубаво брашно с висок протеин вътре и добро месене. Който не иска мая, квас има в биомагазините. Козунаците си стават супер, мирише на Великден. Цялата тайфа чака пред печката за кифлички с мармалад. Празник!
до 4Съгласен съм, че маята е канцерогенна.Как се прави квас, дай рецепта.Или откъде се купува.
всяка година бълг производители наводняват пазара със сладък хляб по3-50 лв броя внимавайте какво купувате
Predi eden mesec vo Blagoevgrad vo najgolem market kupiv bugarski kozinjak so site hemikalii na svetot zasladuvac E210, konzervans E212, boja E161a,konzervans E410,, stabilizator E202, Limonska kiselina i t n. Otkako go probav - vkusot nikakov. Direktno vo korpa za gubre . Ke ve otrujat evropejcite so germanski hemikalii.
Козунаците ги произвеждат там където правят хляб. В чии ръце е съсредоточено производството на хляба в България?
Използването на подсладители и заместители не е незаконно. Вярно, може да не е много здравословно, но е полезно за да се запазят ниски цените на предлаганата продукция и да няма инфлация. Друг е въпроса защо изобщо се коментира за да се всява паника в клиентите, защото другия вариант е истински козунаци, но цените ще са двойни и тройни, а ние не искаме това, защото после някой ще каже да смъкваме ДДС-то за храните като в Румъния.
Внимание: Подсладител в козунака менте удря стомаха и нервите!