5

Алекс

преди 8 години

ами то смъртното наказание е било норма до преди 200 години. Затворите са били само за престой до наказанието. Затвора като наказание с лишаване от свобода е въведен от американците и по-странното от квакерите. :)Поне за мен обаче е някакво лишено от смисъл наказание защото основната цел - превъзпитанието се проваля главоломно, а цената на поддръжката вече е астрономическа. От друга страна не знам коя система би била по-добра та ни така ни инак.

4

Анонимен

преди 8 години

Затова норвежците ще си отглаждат Брайвик колкото добричкият дядо Боже е решил да го държи на повърхността на нещастната планета. Ще диша кислорада, ще пие водата, ще яде храната на някой гладен. Много хуманно, няма що! Съвестта на добрите хора ще е чиста кото току-що изкъпано бебе! А гладният суданец ще тръгне към щастливата Германия, Швеция или същата тази Норвегия. И ще се удави в Средиземно море преди да е стигнал Лампедуза. Но съвестта ни ще е чиста като дупенцето на къпано бебче!

3

S

преди 8 години

И в България трябва да има смъртно наказание, пък може и да тръгнем нанякъде.Ето вчера таксиметров шофьор убил съпругата си, искал да се самоубие, но не могъл. Ако имаше смъртно наказание, веднага му осъществяват искането, а сега ще го храним 15 години в затвора и то с данъците на обикновените хора, щото бизнесмените си крият парите в Панама, Брит.Вирджински острови и т.н.

2

младен

преди 8 години

"В Иран са екзекутирани най-малко 977 души през 2015 г., голяма част от тях осъдени за престъпления, свързани с наркотици."При това положение дали там всеки втори ученик/а се друса като за последно, като в демократична и хуманна България???

1

Анонимен

преди 8 години

Когато Колумб откри Америка, Европа си реши проблема със смъртното наказание : просто си интернираше престъпниците там. Вече е пълно, даже държава си направиха, така че за съжаление сега няма къде. Може да се пробва по полюсите, ама пък тогава има риск белите мечки да ги сполети съдбата на индианците...