50

Анонимен

преди 7 години

Да поясня още малко, но само за неуките! Пише сурово, защото е от стадо крави в област Мездра, а не от внесено на прах, след това се прави термална обработка и се заквасва. Когато бъдат издоени кравите, от тях излиза сурово мляко:))) Тези които твърдят, че не е кисело на вкус, просто не са го вкусвали. Не знам защо лъжат, но да са живи и здрави:))(

49

Анонимен

преди 7 години

За неуките ще поясня!Киселото мляко в България по дефиниция съдържа 2 бактерии. Те са лактобацилус булгарикус и стрептококус тррмофилус. По БДС те трябва да са с концентрация поне 100 милиона на мл за първата и 10 милиона за втората от тези бактерии. Нашето мляко съдържа тези две в концентрации надвишаващи тези по БДС и още 5 допълнителни. Поради това, че съдържа още 5, нашето мляко не сме нарекли кисело мляко!То е много здравословно, уникално и единствено в света, наздраве❤

48

Ели

преди 8 години

Върху опаковката пише, че е ползвано СУРОВО краве мляко. Откакто се помня, инструкциите винаги са били прясното мляко да бъде преварено до кипване и след това може да се консумира. В този смисъл какви са гаранциите за безопасност на йогурта на Мермерски. И защо името му е йогурт, а не кисело мляко? Впрочем няма кисел вкус като класическото кисело мляко. Питам, но май няма да има кой да ми отговори компетентно..

47

Анонимен

преди 8 години

Малей, и за кисело мляко се намериха хора, които да спорят и да намерят нещо негативно. Май е най-добре да си патентоваме българския характер - друг като него няма!

46

Анонимен

преди 8 години

прЕбиотик естествено. Те самите бактерии са прОбиотични.

45

мнение

преди 8 години

Проф. Мермерски е бивш преподавател по селскостопански машини във бившето ВСИ /Висш селскостопански институт /в Пловдив и не е агробиолот, както се представя, а е инженер.Явно всеки с висше образование, събрал около 2000 рецепти ,може да се пише лечетел.Интереса към комерсиалното преквалифицира хората.

44

к

преди 8 години

Преди 26 години основна храна на бебетата в България беше кисело мляко. Това показва какво е било качеството на млякото.Сега не се произвежда такова кисело мляко не само в България но и по света.Същото важи и за сиренето 6и кашкавала.

43

AZINKA

преди 8 години

NAREKAL GO IOGORT ZASTOTO V AMERIKA JIVEL A TAM TAKA MU VIKAT NA KISELOTO MLEKO. TOIA NE E LI BUGARIN TA GAVORI NA DRUG EZIK BRE XORA .

42

Стар набор от Сливен

преди 8 години

А защо ще се казва ЙОГУРТ, този професор да не е турчин или арабин ? От друга страна не вярвам на измишльотените му, така че по-добре да не се бърка с НАТУРАЛНОТО БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО.

41

яя

преди 8 години

Щом ще е с лечебни свойства, с рецепта от аптеките ли ще се купува?Отдавна в България не се произвежда кисело мляко. Мога да направя разлика, защото си правя кисело мляко от прясно, което вземам от познат, който има истинска крава!Да сте виждали сега кисело мляко в кофичка, която се е надула? Преди търговците даже дупчеха капачките, щото млякото вкисваше - вече няма такава опасност, няма и кисело мляко.

40

Северозападнал

преди 8 години

На тоа ако некой му пие гливочите дето ги бръка, сигур ше се гътне отма при пръвата глътка :)

39

Анонимен

преди 8 години

ВНИМАНИЕ! Съдържа продуктово позициониране!Честно казано, не знам, какво значи "продуктово позициониране", ама ще ви разкажа истинска история. Няма да казвам името на френската фирма, да не вземат да ме съдят, но се случи следното. Решихме да пробваме дали ще оживеем, след като намерихме в дъното на хладилника киселомлечен продукт с добавен някакъв тропически плод 6 месеца след изтичане на срока му за консумация.Чудо!Продуктът беше съвсем годен за ядене, без до е замирисал, развален, загорчал!

38

Анонимен

преди 8 години

И така, прОбиотик или прЕбиотик? Защото това са две СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ неща. Съвет: когато пишеш нищо, направи си труда да разбереш за какво пишеш, иначе ставаш за смях! Някак си много лежерно го даваш, пренебрежително към читателя.

37

Анонимен

преди 8 години

Пак журналистическа недомислица! "6 бактерии" или "6 вида бактерии"? Ако са 6, ще ги броя с лъжицата докато ям и ако не са толкова или с една повече, ще предявя рекламация...

36

anonim

преди 8 години

porednata laja....az si pravia v kashti domashno kiselo mliako veche 2 godini sas 7polezni bakterii,koe mu e revoluzionnoto neznam. Istinsko kiselo mliako polezno moje samo v kashti da si napravite. I posle,kato imate kiseloto mliako e lesno da si napravite kefir sashto.

35

Ян

преди 8 години

Страхотна идея на Мермерски, браво! Ето когато хора, общества или държави мислят самостоятелно а не са п0слушковци и изпълнители страхотни идеи и проекти се случват. Това ще е едно по-полезно кисело мляко, това е .

34

Мнение

преди 8 години

Ей ,не се спря този Христо Мермерски. За смях стана.Глупустите му нямат край.

33

Анонимен

преди 8 години

Кукичка за балъци.Тоя толкова професор колкото и африканците са бели.Медиите, престанете да лъжете хората бе ХАЙДУЦИ прости!

32

Анонимен

преди 8 години

И ние така, само млякото е от млекомат, защото нямаме познат с крави в града. Но ЗП с млекомати наистина се стараят да предлагат хубаво мляко. Има си каймак, както киселото мляко в стъклените буркани от миналото.

31

На Буров чичата

преди 8 години

Професоре,всяка сряда си купувам 5 литра краве мляко от мои познати...По 1,20 лв килото...Подквасвам го и цяла седмица вкъщи ядем НАТУРАЛНО КИСЕЛО МЛЯКО !!!