23

няма значение

преди 8 години

Боряна Павлова, гадно ли е да пишеш лъжи по поръчка? Спите ли добре в този град за хората?

22

гражданка

преди 8 години

До 1234Да бяхте видели под гумената настилка какво има, преди да говорите-бетон има!Детските площадки са нацвъкани пред всеки блок!На тях могат да играят деца до 6г., а останалите?Влязат ли големи деца там нищо няма да остане . Въпросната площадка е изградена на 1.5 метра от входове на единия от блоковете и на още толкова от балконите на другия.Да не говорим колко струват и кой ги плаща, да не говорим и как общината ви отнема прилежащите части от терените, и те стават частна общинска собствено

21

Вангел

преди 8 години

От такава псевдожурналистика и псевдомедии ми се повдига. Колко жалък трябва да си, за да напишеш такива глупости, без да споменеш истината?

20

Анонимен

преди 8 години

Благодарение на такива поръчкови екоактивисти, варна от най-хубавия град преди 20-30 години сега се е превърнала в презастроено гето. Новите "варненци" си хвърлят *** от прозореца. Оставят си старите вещи в мазите. Няма място за колите и всичко това под "вещото ръководство" на соц архитектите. Предложение към Министър Кунева: Госпожо Кунева, закрийте този институт който произвежда такива архитекти.

19

Анонимен

преди 8 години

Някой виждал ли е въпросните екоактивисти да засаждат дървета???Аз лично не съм. Участвам в много доброволчески инциативи, но веднъж не видях една да е организирана от псевдо екоактивисти.

18

художника

преди 8 години

Дядо ми едно време казваше за хората:Като са малки ти иде да ги изедеш, пък като пораснат те е яд, че не си ги изял.Това е по повод на тия, които забравят, че някога са били деца!!!

17

Анонимен

преди 8 години

Май просто си е борба между две лобита - екорекетьорите и лапачите на обществени поръчки. Много детски площадки се нацвъкаха във Варна, вкл. и на мястото на стари, напълно читави. Или в райони, като описания в статията, където блоковете са 45-50 годишни, а обитателите им гонят 80-така, в огромното си мнозинство. В крайна сметка, едва ли някой го е еня за децата...

16

Анонимен

преди 8 години

Екоактивистите само вредят в повечето случаи.Търсят под вол теле.

15

"Бизнесмена&quo

преди 8 години

Да ви обясня малко схемата - веднъж положена, тази бетонна настилка под катерушките (върху която ще сложат гумата), вече прави обекта строителен на някаква начална фаза и че е въпрос на време "наши" фирми да започнат да строят на някои от тези петна. Местата за тези "площадки" са незаконно са прехвърлени от общинска обществена в общинска частна собственост, което е поредна крачка към докопване на апетитните парчета земя от избрани инвеститори. А вие продължавайте да си се пенявите...

14

"бизнесмена&quo

преди 8 години

Инвеститора на площадката е впрегнала цялата си фирма да го защитават по форумите. Ако се разровим на кого е фирмата и как е спечелила обществената поръчка докъде ли ще стигнем?

13

Петрова

преди 8 години

На това място и преди имаше детска площадка, от която останаха изпочупени пейки и спърчащи железа. Едва ли децата имат заслуга за това, като гледам отпора за новото съоражение може и живущите наоколо да са се постарали повечко за "спокойствието" си. А що се отнася до шума, блоковете са успоредно разположени на един от най големите и натоварени булеварди в гр.Варна, дели ги само една алея, така че детската глъч е най-малкия им проблем.

12

четете бе хора

преди 8 години

До ВиготураАко беше прочел статията с разбиране, вероятно щеше да забележиш, че площадката няма да е покрита с бетон. "Според районното кметство е напълно законна, като настилката й ще бъде гумена." Адмирации за дамата, че е била от такава помощ при трагедията в Аспарухово, но все пак нека не отнемаме на децата и малката част от детството, което и без това рядко им се случва напоследък. Нека им дадем ПОНЕ детски площадки ... въпреки изнервените пенсионерки с фобия към детски смях!!!

11

Жанина

преди 8 години

Бесни Сърдити ПенсионериГрад Варна пострада най-много от строителния балон на ПЕСа.На мястото на една къща с двор построиха седем етажни блокове и сега лиците са задръстени с коли. Това отразява визията на това поколение архитекти които все още мърсят града с грозните си постройки станали символ на пост социалистическия декаденс.

10

Виготура

преди 8 години

Аве калъфче, а ти що но ходиш да протестираш, а седиш на дебелия си з.ник и спамиш у форумите? И пак да ви повторя - Дееа и м.лоумниците.

9

Виготура

преди 8 години

Никъде в статията не пише, че се изсичат дървета и се налива бетон, което противоречи на европейските стандарти за детска площадка. Ако детето ви се изтърси от катерушка на бетона и си сцепи главата, "екоактивистите" ли ще са ви виновни? Дееа и м.лоумниците.А арестуваната жена е доброволка от наводненията в Аспарухово и със собствени средства събра над 2 тона помощи. И пак да повторя - Дееа и м.лоумниците.

8

Анонимен

преди 8 години

КАМЕНЕ, ТИ СИ ПРИМЕР КАКВОГО ОЧАКВА ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА НАПРАВИЗАБЕЛЕЖКА- ОСТАВА ДА ВИКАМЕ РЗИ ДА ЗАМЕРВАТ НИВА НА ШУМ И ДА ЗАТВАРЯТ ПЛОЩАДКИТЕ.

7

Анонимен

преди 8 години

Екоактивистите защо не ходят да протестират за спрелите стотици хиляди коли в зелени площи, а протестират за 20 квадрата детска площадка с плочки; защо не протестират срещу незаконното изсичане на дървета на онези с тировете, а протестират срещу развитието на туризма чрез лифтове и ски влекове? Това са псевдо еколози! Това са меркантилни типове, търсещи единствено изгодата и лесният начин на живот! Усвоили милиони евро за пътечка на мравки, за това да гледат как летят птици в небето икуп подобни

6

Марс

преди 8 години

До АнонименАз предлагам детските площадки да ги правят на 30 км. от табелките на градовете! Така ще е най-спокойно за почиващите през деня хора....Твърде много си почиваме, та затова сме на такова дередже!

5

Анонимен

преди 8 години

тУК НЕ ГОВОРИМ ЗА ДЪРТИ ЧАНТИ С ИЛИ БЕЗ ДЕЦА ИЛИ ВНУЦИ- ГОВОРИМ ЗА НЕИСТОВИ ВИКОВЕ, ЗА КАМЪНИ В ПРОЗОРЦИ, ЗА ОБИДНИ ДУМИ И РЕПЛИКИ, ЗА СЧУПЕНИ ПРОЗОРЦИ ЗАЩОТО СИ ДРЪЗНАЛ ДА СИ ПОТЪРСИШ ПРАВАТА РАЗПИСАНИ В НЯКАКВИ НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ, А СИ ОСИГУРЯВАШ ЗАПЛАХИ ОТ РОДИТЕЛСКОТО ТЯЛО- ТА ПИТАМ МОЖЕ ЛИ ПЛОЩАДКА ЗА ДЕЦА ТОКУ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ- АКО ДА НА ОСНОВАНИЕ НА КОЙ ДОКУМЕНТ.

4

Анонимен

преди 8 години

Тая чанта сигурно няма деца и никога не се е радвала на бебе!