59

Анонимен

преди 8 години

Куба, благодарение на руско кубинската братска дружба Куба се превърна в развъдник на миячи на чинии за хотелите във Флорида, САЩ, дори имат кубинец за кандидат президент от Флорида Марко Рубио, отпадна миналата седмица, но да видим за кого ще нареди да гласуват милионите кубинци във Флорида?

58

Цветанка

преди 8 години

Американците от *** произход бързат да си заплюят сладки парчета от Куба за скорошното и колониазиране....дано не ги огрее!

57

Анонимен

преди 8 години

77, че те е налегнала тежка деменция е безспорно- милееш за онова време, а! А жителството- стоиш един месец и ако не си намериш работа се връща всеки от къде е, а никъде не можеш на постоянна работа без жителство- а празните магазини, а купоните, а да се запишеш за Москвич и да почакаш 7/9 години, а за апартаментче- не можеш да си купиш по вече от квадратурата която ти се полага, а частното ползване, - най много 3 дк двор и градина до 2 дк а да излезеш в чужбина и за съответната харастеристикаа

56

Анонимен

преди 8 години

До Европедал Станой от АхелойПич я се разходи до първата улична кофа и виж колко хора има да ровят в нея. Я виж по официална статистика колко се савоубиха от великата ти демокрация. Я виж колко станаха милионери от фалиралите банки. Нещо си прекалил с опиятите и нямаш представа в кой век живееш. Дори внучката на Тошо не приватизира гаражите на ЦК на БКП , а това стори демократката Надежда Нейнска. Просто Жени Живкова развива почтен бизнес и облича наще олимпийци.

55

Анонимен

преди 8 години

Защо 70 години след падането на Берлинската стена САЩ не смееха да се задяват с Куба като им е толкова близко. Много просто защото зад Куба бе Русия, а и САЩ не водят военни конфликти близо до тях. Дали кубинците са живеели добре да видят успехите им в спорта и образованието. Сега Куба ще подари своята райска територия в услуга на САЩ. Е разбира се Раул Кастро ще получи някой милион за услугата. Колко цъфнаха и вързаха Афганистан, Либия ,Ирак и др. толкова ще цъфнат и кубивците.

54

опетков

преди 8 години

За съвременна Куба прочетете някой роман на Педро Гутиерес.

53

опетков

преди 8 години

До Анонимен: Не е късно да разбереш, че приказките на комунистите за свобода, равенство и др са за баламите. Те самите никога не са вярвали в това. Но демагогията е лесен начин да лъжеш простия и страхлив народ. И при българския "социализъм" никога не е имало равенство. Привилегированите номенклатурни кадри си имаха магазини, почивни домове и валутна разкладка за пазаруване от Кореком.

52

oт Сидни Ав$тралия

преди 8 години

хайде сега всички разбирачи да гледат научно популярното предаване Мир Найзнанку, украинско е, показва Куба преди няколко години, празни магазини рафтове, редят се за угризки сланина, забрана на Интернет, за компютър се изисква спецялно разрешение, нямат водопровод ползват водоноски, забрана да се ядът омари защото са за износ, и ако умре крава идва инспекция да я прибере за да не я изядеш. Ако изгубиш крава 10 години затвор щото се предполага че си я изял

51

Анонимен

преди 8 години

До 63А кой и защо позволи на така оплютите комунисти да отидат и да си живеят спокойно и разкошно на запад? Лицемерните западняци и американците, нямаха нищо против да оставят като елит същите тези комунисти с единственото условие да продават националните си интереси. В обобщение - Западът, който всички бленуват е изграден на хищнически принцип - всички "постижения", високият стандарт и т.н. Е с цената на нещастието и експолатацията на колониални и експлоатирани държави.

50

до 63

преди 8 години

Заради парите. Всеки иска пари, политици работници свещеници и т.н. В социализма единственото хубаво нещо е идеята всички да са равни.ПС: Който иска да види чара на Куба да побърза че до 5-6г. няма да има и помен от ретро стила на острова.

49

Анонимен

преди 8 години

Китай, Лаос, Куба, Виетнам, Северна Корея. Има, има!

48

Анонимен

преди 8 години

Хайде сега всички разбирачи да ми кажат , защо нито една държава където имаше комунизъм-социализъм не оцеля . Нали много го харесвахте този строй а другари , защо не го запазихте примерно в България . Всички висши партийни деятели отидоха да живеят в САЩ или Западна Европа .

47

Анонимен

преди 8 години

Само с туризма ще си останат, Куба повече никога няма да бъде тяхна!

46

Анонимен

преди 8 години

България ще има първи завод за части за самолетиАмериканската компания Woodward ще инвестира над 9 млн. лв. през следващите три години в предприятие за авиокомпоненти за Airbus, Boeing и други световни производители60 Сигурно е лошо а

45

Berlin

преди 8 години

За сведение на "разбирачите": Средната надница на кубинците е около един долар, а работният ден - 9 часа. Това значи, че изкарват по около 20 - 25 долара месечно (180 раб. часа). Цените обаче са по-високи от тези в България. Който не ми вярва, да заповяда, да се разходи до Куба и после пак да пише "компетентни" мнения. :)))

44

Анонимен

преди 8 години

56 За какво бе камараде, какво те притеснява

43

Анонимен

преди 8 години

48 Коста Рика 78,40и чак после Куба 78,39

42

Анонимен

преди 8 години

Кубинците дълбоко ще съжаляват за подновените си отношения със САЩ.

41

Анонимен

преди 8 години

48 Британски Вирдбжиснки острови 78,46

40

Анонимен

преди 8 години

48 Панама 78,47