34

conservator

преди 8 години

За неизпълнение на съдебно решение се носи наказателна отговорност. главна прокуратура да се самосезира, защо съдебното решение на е изпълнение. Формално възстановяване и последващо уволнение не е изпълнение на съдебно решение.

33

Анонимен

преди 8 години

Е какво е нарушил, като не е бил на работа?

32

Bace

преди 8 години

Типично дете на червен номенклатурчик-тъпо, мързеливо, лакомо, крадливо.С големи мъки завършва ТУ задочно и върви по утъпкан път-обучение в чужбина-експерт- началник-директор.Държавата все пак е спестила пари-обезщетенията са по-малки от вредите, които би нанесъл от лакомия и невежество.

31

Анонимен

преди 8 години

Няма такава държава, нямаааааа, уникални сме !

30

художника

преди 8 години

Говоря си с един министърна маса след обяд обилени рекох му, че е чиновниклеле, скочи кат` ужилен.-Аз съм ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛи на тебе съм слуга,а ти на мен ДАРИТЕЛ!

29

Анонимен

преди 8 години

До ИНДЖЕНЕР: Колега, работил съм във Франция и знам за какво говоря. И да съм споменавал някъде размер на заплати? Въпросът е, че започнеш ли там държавна работа, си осигурен и то никак зле, до гроб. Ако искаш много пари - отиваш в часния сектор, но там може да те изритат когато им скимне. А и в държавния сектор има много други типично соц облаги, така, че всеки си прави сметката: ако искаш сигурност при не лоши доходи -държавна работа - но постъпването там мооооого трудно.

28

до 36

преди 8 години

Друго имам предвид. Но ако това беше частна фирма нямаше така да стоят нещата. Искам да кажа, че в България частника прави каквото си иска и няма кой да защити работещите в частния сектор. За жалост те - частните робовладелци издигат днешните управляващи.

27

Анонимен

преди 8 години

Този господин и шефът му играят игра и си делят печалбата - това е очевидно. Само че играят с нашите пари!

26

До ДС

преди 8 години

Не, не е българска простотия. Живея и работя в Германия. Във фирмата ни имаме три такива случая, които се въртят от години наред по абсолютно същия начин. Единият вече се точи четвърта година. При това не сме държавна фирма!

25

прагматика

преди 8 години

Дали заплатите на държавна служба са високи, както някои пишат, или обратно - заплатите в частния сектор са умишлено прекалено ниски, за сметка на печалбите ?!

24

ДС

преди 8 години

За съжаления тук частния сектор се гаври с народа. Народа няма кой да го защити. Но народа сам си е виновен че гласува за тия и ги търпи.

23

до ПАК ИНДЖЕНЕР

преди 8 години

Прав си. Но зависи в каква посока го казваш. Че са високи държавните заплати в бг или са твърде ниски в частния сектор.

22

ДС

преди 8 години

Ей това е българска простотия. Заради личен интерес се харчат НАРОДНИ пари. Не може 20 години да си върши работата и накрая го уволняват понеже не лиже задните части на шефа си.

21

Анонимен

преди 8 години

Един пример от Франция: министерство на .. нещо си обявява поръчка за 4 места за една и съща работа/позиция 2-те места са за държавна работа , а другите 2 на частен договор или инещо такова, но не се водят държавна работа. Иначе заплатите и работата - еднакви. Резултата: за държавната поръчка се явяват над 3000 кандидата, за другите 2 позиции - 3-4 кандидата и така и остават незаети. Щото там закачиш ли се някъде на държавна работа - посмъртно няма как да те уволнят - ни министър ни президент.

20

Анонимен

преди 8 години

Така ще е, като политиците са обърнали държавните институции на частните им фирми!Назначават и уволняват според това, коя партия управлява, а и от време на време се появява някое парашутстче на чичо, на леля, на родата, градски, селски и т.н!Не ги интересува професионализъм!

19

Анонимен

преди 8 години

До Кирил СофийскиОт къде знаеш, че е кадърен, а не се възползва от закона да си се храни без да работи? не ми харесва определението държавен служител. Той се има за такъв доживотно. Ако е толкова кадърен и иска да се развива и работи, защо не си потърси мястото под слънцето другаде. като жли толкова данъкоплатеца защо продължава да смуче държавни пари от данъци? Да си търсиш правата е едно, да живееш на храниката е друго. Точно това, което прави, че се и оплаква. Може и да е кадърен, но мързел

18

Анонимен

преди 8 години

Тоя Красимир Симонски е пълен въздух под налягане, работил съм с него

17

Анонимен

преди 8 години

Много ми са интересни червените каскети , които пишат по сайтовете . Било с техните пари , какви пари сте внасяли в Държавната хазна като сте безработни всичките. Айде се скрийте .

16

Анонимен

преди 8 години

Тоя като го гледам е само за уволнение или за бой .

15

Анонимен

преди 8 години

Ей така се харчат държавни пари в в държавни учреждения. Дават си бнуси, уволняват се, съдят се и все с нашите пари. А иначе пенсии 230 лева и увеличение на държавния дълг!