28

от Германия

преди 8 години

Живея в Германия от 12 години.Получавам 1550 от които 1200 чисто.Щоер група 1 съм.Зная езика добре и съм самостоятелен.Квартира 400 евро.Ток,вода,газ,*** 250 евро.Храна но качествена 250 евро.Друго към 150 евро. Към 100/150 на месец скатавам за отпуска в Бг. един път в годината.Чат,пат кафе или бира с приятели един път в седмицата.2000/3000 са легенди.Може но стс високо образование и много добър Немски едновременно.Тук са малцина които вземат над 2000 евро на месец. На социал умираш от глад.

27

do 29

преди 8 години

Аре стига си лъгал! Или ако вярваш в това, тогава си бун.ак! Още като студент съм в Германия и завърших и бачкам сега. Минал по цялата стълба от най-ниско платените, до много добре платените с обреазование. В заводите ти плащат по 8 евро на час. Макдонълдс плащат по 6 евро! 2500 евро ще сънуваш когато си изкарал 10 години ниско квалифициран труд или започнеш с бакалавърска титла без опит! Тези може да ги разправяш на някой наивник, че да го примамиш да ти мие чиниите без здравна застраховка!

26

Анонимен

преди 8 години

И аз съм в Германия, българите който досега сме срещали тук и които живеят от години тук, се чудя как се оправят, как работят, как ходят на лекар. Не знаят немски въобще....да ползват турски основно.

25

Анонимен

преди 8 години

Sory, za m2,gre6ka*

24

Дарвън

преди 8 години

Нека работят, има надежда да прокопсат и станат човеци.

23

3еедддз

преди 8 години

Тоя пък неграмотрния искали му на 25 евро но на квадрат ли, на кубик ли?! кво си писал бе зеленчук

22

sofeto

преди 8 години

В по голяма част описаното отговаря на истината но то важи за всички останали етнически групи, особено за тези които са без образование, професия, неговорят и неразбират езика!!!

21

Анонимен

преди 8 години

Stoite viv Bulgaria tuka viv Germaniq e mnogo lo6o,maistori bilgari mi iskat za izolatsia na ki6tata 25evro na m3 bez material.viv Bg mi q napraviha za 38 leva sis materiala

20

Анонимен

преди 8 години

Само ще кажа от първо лице - неквалифициран приятел замина в тамошен завод - 2500 евро заплата , като чисто пести към 1200 на месец ( тук за година не можеш ) , с професионална квалификация братовчедка в представителство към Мерцедес - 8000 евро ...

19

смЕх

преди 8 години

И тия не са случили с посредник попаднали са на плевела комсомолското ла.но изнасящо работна ръка за новите ни братя.

18

Анонимен

преди 8 години

Аз съм от 15 години в България и комуникирам само със стари познати българи от универстита. Писнало ми е от тарикати, пияници, биячи, бабаити и всякакви *** от родната ми държава. А и римляните ми идват в повече. А иначе всеки плюе по бежанците. Ами ние не сме по-различни!

17

Darma

преди 8 години

До Анонимен 19На немците оттука нататък ще им се налага постоянно да гледат втрещено. Това, което си описал, ще бъде просто една невинна ситуацийка. Де да им беше проблемът на немците българинът. Те имат един мнооооооого по-голям проблем, и той в бъдеще ще расте, расте, докато не ги погълне.

16

Анонимен

преди 8 години

В Германия или в която и да е друга държава, ако човек иска да печели и живее нормално се изисква квалификация. Който дори не може да предложи елементарна квалификация за зидаро мазач няма никаква работа в чуждбина. Освен ако не иска да мизерства още повече отколкото в България. Ама хората са просто глупави.

15

маймуната

преди 8 години

Платихте ,ли за правата си ,когато преписахте тази статия от Дойче веле?

14

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен Нещо за Червеният Каскет от Банкя ?Светни ни !

13

Анонимен

преди 8 години

Работодателите злоупотребяват с бежанците и добре че най после в Германия са въвели минимално заплащане ! И това се контролира .В месарската промишленост , работодателите вземат само чужденци и не им плащат добре , така че да имат възможност да вземат и от държавата помощи. Условията на работа са опасни за живота им .Този трик е известен насякъде и то богати фирми го правят това .Към тях спадат и МакДоналдс !

12

Анонимен

преди 8 години

ОПРЕДЕЛЕНО СМЕ НОМЕР 1,ВЧЕРА ЕДИН СЕ ПРОВИКНА ОТ КАСАТА НА ЖЕНА СИ КОЯТО БЕШЕ НА 20 МЕТРА ОТ НЕГО ДА ВЗЕМЕ И МАКАРОНИ А ГЕРМАНЦИТЕ ГЛЕДАХА ВТРЕЩЕНО НИКОГА НЕ ВИДЯЛИ ХАЙДУТИН В ЛИДЪЛ НАСРЕД ФРАНКФУРТ.

11

Анонимен

преди 8 години

Червените каскети много мразят да се говори , че прости и неграмотни хора никой не иска . Разбираемо е , тъй като самите те са в тази категория , но нищо не им помага като пишат по форумите. Пак си остават неграмотни и прости .

10

работа в чужбина

преди 8 години

За прости и неграмотни хора работа не се дава, та било то и "велики" българи.

9

да

преди 8 години

все обясняват как заради обидно малкото заплащане българите напускат страната - мислех отиват да работят за повече пари, а то било за помощи.. защо..? ЗАЩОТО НА ТЪР ТЕЯ НЕ МУ СЕ РАБОТИ .. ТЪР ТЕЯ Е ТЪР ТЕЙ И В БЪЛГАРИЯ И В ГЕРМАНИЯ.. И НА МАРС