76

Говедо

преди 8 години

Местните феодали и вносните робовладелци трЕбе да проумеят ,че границите са отворени както за нелегални тарамбуки така и за квалифицираните нашенци да си продават труда на места с по-добро заплащане.

75

Говедо

преди 8 години

Кадри има.Срещу съответната цена.Елементарно пазарно правило !!

74

Ivan

преди 8 години

Нормално, докато българските работодатели се гавреха по време на така наречената криза, доста хора избягаха в чужбина, доста хора обиколиха фирми и подбраха по-доброто. Сега работодателите почнаха да се вайкат "няма материл" ами няма като не могат да оценяват хората си. И по-зле ще става

73

Мунчо

преди 8 години

Да наемат високо-квалифицираните инженери, лекари, архитекти и програмисти, появили се в България като бежанци от Сирия, Афганистан, Нигерия, и т.н.т.

72

Нема проблема

преди 8 години

Как да няма квалифицирани кадри? Могат да наемат всеки европейски гражданин, никакъв закон не ги ограничава. Квалифицирани хора в Европейския съюз бол. Какъв им е проблемът?

71

Има кадри, няма пари

преди 8 години

Брутната заплата на учителка е 555 лв. Първо, не е възможно да вложиш хиляди във висше образование и да ги избиеш от такава месечна заплата. Второ, на детегледачка в чужбина поемат пътните, квартирата и храната и заплащат чисти тези пари за седмица.

70

Анонимен

преди 8 години

Вчера се появи информация,че на провеждащото се в момента изложение на коли в Женева българин си е поръчал кола марка бугати за 2,4 милиона евро. Превърнете тези пари в левове и си задайте въпроса колко заплати би бил дал този човек в България. И тъй като не ги е дал, колко човека са напуснали страната поради неговата глезотия и простотия да кара Бугати.

69

цЕКО

преди 8 години

А ПАРЕТА ИМА ЛИ ?

68

кадър 25/сек

преди 8 години

У нас най добрите кадри са децата на партийния ни "елит"Същите като родителите си ,затова и резултатите са такива

67

Cha cha

преди 8 години

Svetat e goliam...:-):-):-) Da si kupiat i da si vnesat ot Holandia, UK, Luksemburg, Belgia...:-):-):-):-)

66

Анонимен

преди 8 години

До АнонименПромяна няма да има! Тия *** дето ни управляват така са си наредили законите, че докато има и 1 (ПОВТАРЯМ - " ЕДИН!" ) да гласува за тях, системата ще работи за тях! Няма начин САЩ да ни завладее, не става и с военна диктатура (в ЕС и НАТО сме). Аз съм малко стар, но децата ми няма да живеят тук! Спасявайте се от тая изродска държава докато е време! Преди 10 г. имах шанс, но жена ми каза не и аз *** останах...

65

Анонимен

преди 8 години

До Анонименсамо да вметна- инжинерно образование означава ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ! Това не ти трябва за да си кранист!

64

vpdyankov

преди 8 години

До до родните меринджеиЗа 4к няма да се навия, искам да получавам поне 1/3 от това което вземам днес! Т.е. окло 6к + извънреден труд и осигуровки

63

vpdyankov

преди 8 години

Аз съм квалифициран ел. инжинер. Нека фирмаджиите в БГ ми предложат 1/3 от заплатата която получавам в момента и ще се върна да работя у нас!

62

Тонев

преди 8 години

Работих в България преди три години за голяма индустриална фирма в областен град като мениджър за 1200 лв, работи се доста над предварително обещаните 8 ч, никакво допълнително заплащане, доста орязан социален пакет . Сега съм в чужбина и съм на подобна позиция , владея перфектно англ. и немски език, за заплащане е излишно да говорим. Нека олигарсите в България се замислят къде са кадрите и защо са там ?

61

Анонимен

преди 8 години

С трици маймуни не се ловят.

60

Анонимен

преди 8 години

Частник пари не дава, всички знаят. Ако дава, бави ги с месеци!

59

Калоян

преди 8 години

Родните мениджъри искат супер-ултра-свръхквалифицирани кадри, които да работят по 16 часа на ден включително и събота до обяд, едновременно с това да са на разположение 24 часа в денонощието, да не ползват никога отпуски... и да им се плаща не повече от 600лв. Друг е въпроса, че в България пък изобщо няма квалифицирани мениджъри, ама за това не се говори, нали?

58

Кадър

преди 8 години

То у нас липсват и квалифицирани мениджъри, ама какво да направим

57

Анонимен

преди 8 години

Ами подгответе си ги тези кадри бе!Платете за обучението им и ще ги имате. Няма да се охарчите много, но ревете като ощипани моми.