48

Добруджа

преди 8 години

Санстефансия мирен договор объркал Историята на Румъния , тоест Добруджа им принадлежи , нормално е да се бъркат прочетете Санстефанския мирен договор в википедия там всичко пише ,та Освобождението на България въобще не е освобождение а създаване на доляма бъркотия в Източна Европа

47

тя

преди 8 години

Как може толкова прости хора да са в тоя европарламент и да им плащаме милиони , милиони на ограничени , попаднали там - случайно хора в случая от Румъния!

46

Румънска патология..

преди 8 години

на 24 декември 1861 г. обявява независимостта на държавата Румъния.Обединяват се две НА 100 % БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА, ДАКИЯ И МОЛДОВА !!!ДО КРАЯ НА ХV ВЕК ОСНОВЕН ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯТ. ЦЯЛАТА ИМ ЦЪРКОВНА КНИЖНИНА Е НА БЪЛГАРСКИ. ВСИЧКИ ПО-СТАРИ ЧЕРКВИ ЗАПАЗЕНИ ДО ДЕН ДНЕШЕН СА ИЗПИСАНИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. ВСИЧКИ КТИТОРИ (ДАРИТЕЛИ) СА С БЪЛГАРСКИ ИМЕНА И ФАМИЛИИ.АКО СЬ НАСЛЕДНИЦИ НА ДАКИТЕ НЯМАШЕ ДА НОСЯТ ИМЕТО РУМЪНИЯ И РУМЪНЦИ, Т. Е. РИМ И СЪОТВ. РИМЛЯНИ.АСЕН, ПЕТЪР И КАЛОЯН СА ВЛАСИ...

45

Анонимен

преди 8 години

Атаката срещу Маковей е подета от Боковите медии заради това, че ги обвини директно ГЕРБ в корупция. Или вече забравихте, как се беше скрил Боко в миша дупка, докато Маковей беше в София, а като си замина изпълзя и започна да я плюва.Иначе Моника Маковей е политик с международен авторитет, тя разчисти мафията в Румъния и навсякъде по света я уважват. Е, по света де - България, както винаги е особен случай.

44

Dinosaurus

преди 8 години

Ми, след като в Пазарджик ромите вече са арабски, с петродолари се финансират джамии, обучения, жените ходят с бурки, а мъжете с бради като талибани, след като Кърджали е най-благоустроения град в Б-я, а не се чува българска реч ... що да не признаем и румънски роми? Ама г-жа Маковей пледира ние да им финансираме "правата"! Може би трябва и южна Добруджа да им върнем? И всички сирийски и афганистански бежанци да устроим - с по-висок от нашия стандарт? Още някой да има някакви претенции?

43

Анонимен

преди 8 години

Може и да се удави, ама на Мукавей.

42

държава от 1861

преди 8 години

След напускането на римската администрация през 275 г. свободните даки отново станали фактор в земите си, но вече към гето-дакския елемент се прибавил и римския, а по-късно и славянския (след 6 век).След 8 век големи части от територията са в границите на Българската държава.През 14 век възникват княжествата Молдова и Влахия.През 16 век те попадат под властта на Османската империя, но имат известна вътрешна самостоятелност.През 1859 г. Александру Йоан Куза е избран за княз на Княжество Влахия и Молдова и на 24 декември 1861 г. обявява независимостта на държавата Румъния.

41

държава от 1861

преди 8 години

То румънци в Румъния няма ,тя се загрижилаза такива у нас.Областите на днешна Румъния от 5 в. пр.н.е. са населени от племената на даки по горното течение на Дунав и гети по долното течение на Дунав.През 70 г. пр.н.е. се образува единна и независима държава регат Дакия начело с Буребиста и със столица Арджедава до р. Арджеш, а по-късно столица става Сармизегетуза в Южна Трансилвания.През 106 г. Дакия е завзета от римския император Траян и е превърната в римска провинция.След напускането на римската администрация през 275 г. свободните даки отново станали фактор в земите си, но вече към гето-д

40

Анонимен

преди 8 години

Някой може ли да ми каже джамбаза кога и къде е отбил военната си служба и като какъв?

39

Митовански

преди 8 години

Този забрави,че благодарение на Бареков днес се блещи от Брюксел.Ти си малък човек,който говори на висок тон,за да го забележат.Да се изказваш като "фактор" от последна инстанция,просто не ти отива.Налягай си парцалите,свивай си по 15.ООО евра всеки месец,а абдалите гласували за теб,да духат сладоледа.

38

Анонимен

преди 8 години

BALGARIA SHE SI PLATI ZA VODENATA ANTIBALGARSKA POLITIKA VECHE 100 godini VLASTOIMASHITE SA MARIONETKI NA VANSCHI SILI I ZALICHAVANETO NA BALGARIA E NEIZBEJNO

37

ха

преди 8 години

Моника Мукавей-един румънски вампир !

36

Berlin

преди 8 години

Измислих го! Да омъжим Джамбазки за Динко!

35

Анонимен

преди 8 години

Моника Хухавей!

34

Анонимен

преди 8 години

Джамбазче, ти в сравнение с г-жа Маковей си едно голямо политическо нищожество! Какво си направил ти за българската нация, освен да бръщолевиш врели - некипели от телевизора??? Измислен евродепутат заради няколко гласа, нищо повече!

33

един от вигвама

преди 8 години

Шефа му е създаден в ДС,моделиран от репресивните комунистически служби ,като впоследствие се занимава с политика,така че каквото и да кажат така наречените воеводи вероятно имат друго в предвид .Наблюдавайки действията на госпожа Макувей и бездействието на нашите политици ,всеки сам да си прави изводите

32

видинчанин

преди 8 години

до 31* славянинС тия селски заплахи можеш само гаргите да гониш, аз говоря с факти- власите пьрво не са роми, а румьнци. И второ покрай Дунава населението е преобладаващо с влашко потекло, с други думи румьнско. И в допьлнение Асен, Петьр и Йоаница ( известен и като Калоян) са сьс сьщото влашко потекло! Историята трябва да се чете, а не по руски през просото, защото ще си строшите главите.

31

Анонимен

преди 8 години

Този пък националист бил. Какъв националист си като искаш да хрантутиш румънски *** бре? Качвай ги на автобусите и през дунав мост 1 или 2 да ходят в родината си, щом са румънски.

30

Анонимен

преди 8 години

НАПРАВЕТЕ ЧЕСТНО ПРЕБРОЯВАНЕ И ЩЕВИДИТЕ КОЛКО СТЕ БЬЛГАРИТЕ.НЯМА И ТОЛКОВА .АПРОПО ВИЕ ИМАТЕ ДАНИТЕ ИНЕ САМО ВИЕ.ПРОСТО РУМЬНИЯ ХВЬРЛИ БОМБА ИСЕ ОТВОРИ ВРАТАТА НА МНОГО ИСТИНИ ТЕПЕР ЩЕ СТАВА ИНТЕРЕСНО.

29

българина

преди 8 години

Джамбазки. Министър председател!