17

GORO

преди 8 години

До ДимитърСлед като влязохме в ЕС много хора не си направиха червени /международни/ паспорти и от там този въпрос не е така разискван. Технически едва ли е трудно в единия вид лични карти МВР да влагат чип, а в другия вид да не не го влагат.

16

Димитър

преди 8 години

Идеята е добра, но не мога да си представя как МВР ще издава два модела лични карти. Не помня да е имало такава дандания, когато бе въведен чипа в паспортите преди 5 години. Че и той на всичкото отгоре, определено е безконтактен.

15

GORO

преди 8 години

Няма да има конфликтна точка при положение, че всеки като заявява лична карта посочва иска или не да бъде с чип. Тогава всички са доволни. Просто решение за всички заинтересовани страни.

14

Димитър

преди 8 години

Ама разбира се, друго си е частните издатели на електронни подписи да цоцат парички от хората, които искат да използват благата на 21-ви век. При положение, че е постигната същата цена, ако някой вижда недостатък в това всеки да си носи електронния подпис в личната карта, нека се обоснове.

13

GORO

преди 8 години

До ДимитърОтклоняваш се от темата. Говорим за чип в личните карти. Иначе можем да си говорим много, но нямам толкова време и символи на разположение!

12

Димитър

преди 8 години

До GORO:Умнико, а за всички останали *** закони, които приемат постоянно, някой пита ли те?

11

GORO

преди 8 години

До хаНаясно съм с чиповете. Не подценявай хората. Да, банковата ми карта е с чип, но разплащателна сметка мога да ползвам и без банкова карта. Банката не ме задължава да имам карта /с или без чип/. Същината на въпроса е, че се нарушава правото на избор на човека. Не приемам нищо без да съм съгласен. Това е положението. Чип ако има просто ще го трясна с един чук. Който иска да си слага чип и инплантиран в тялото, по - добре че няма да си загуби документа. Изборът е ваш. Свободата си е моя.

10

Joko

преди 8 години

"Едно от опасенията на депутатите от ГЕРБ е било, че тези електронни лични карти биха били по-скъпи !?!?!? " Наивно обяснение на цървулите, които превзеха жълтите павета ! Да ни е честито.

9

asdnasd

преди 8 години

Да бе, скъпи ставали.... празните пластики с чип струват по левче. Виж, ако ще ги прави Шиши, може и да са много скъпи.

8

ха

преди 8 години

До GOROЯвно не си наясно за какъв чип става дума!личните карти с чип са полезни за много услуги при електронно правителство.А банковата ти карта с чип ли е и кой те пита искаш ли или не?

7

добро

преди 8 години

Картите с чип ще са много полезни,те могат да се използват и като електронен подпис,електронен здравен картон и пр.

6

zeus

преди 8 години

До Анонимен 14Хайде отговори ми като си толкова отворен, поставих ти конкретен въпрос. Не знаеш, нали, само плямпаш. И сложи някакъв ник там, че анонимен много криминално ми звучиш.

5

zeus

преди 8 години

До Анонимен 11Хайде господин уж много учен, поръчайте си сега примерно скица от кадастъра без електронен подпис, да видим как ще стане без да висите на опашката ;)

4

zeus

преди 8 години

До Анонимен 4Явно си от хората, които искат да висят по опашки тук и там за някаква услуга от държавата, както и да гласуваш на урната заедно с шведите. Като не знаеш за какво е чипа и как се ползва по-добре не се изказвай. Досега сме налели стотици милиони за това пусто електронно правителство, без лична карта с чип от него смисъл няма.

3

Анонимен

преди 8 години

Като ще има електронно правителство питам се аз, за какво ще сте ни вие в Парламента?

2

НА РБ ЧИПА Е ДЕФЕКТ

преди 8 години

и затова никой не ги иска

1

zeus

преди 8 години

Работата е малко странна, ГЕРБ уж все говорят за електронно управление, а сега дават на задна. МВР отдавна са пуснали обществена поръчка за новите документи, като там е предвидено да са с чип. Има обаче нещо много притеснително в поръчката, а именно, че чипа не трябва да е контактен, а безконтактен. Оттук следва всеки, който иска да го ползва като електронен подпис да закупи адски скъп четец, към 150 лева, за сравнение четец за контактен чип е 10 лева.